Jussi Halla-aho: Siniset täysin hasardeja – kuka tahansa saattaa koska tahansa loikata minne tahansa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi Facebook-sivullaan hallituksen ja opposition valtasuhteita sote- ja maakuntauudistukseen liittyen:

”Jos olisin politiikantoimittaja, laskeskelisin nyt seuraavasti:

– Hallituksella on vain muutaman äänen marginaali sote- ja maakuntauudistukselle. Siniset ovat lisäksi täysin hasardeja, koska kuka tahansa heistä saattaa koska tahansa loikata minne tahansa, myös oppositioon.

– Rkp:llä ja kd:llä on yhteensä 15 paikkaa eli vain kolme vähemmän kuin sinisillä. Kepu+kok+rkp+kd-hallituksella olisi äkkiä laskettuna 102 paikkaa miinus puhemies miinus Lepomäki. Varsinkin kd saa kuitenkin todennäköisesti muutaman loikkarin sinisistä. Hallitus olisi siis paikoissa laskettuna yhtä vakaalla pohjalla kuin nykyinen mutta laadullisesti parempi ja varmempi.

– Sipilä on viime päivinä lirkutellut ”vastuulliselle oppositiolle” eli rkp:lle ja kd:lle.

– On kiinnostavaa nähdä tulevina päivinä, mitä rkp ja kd soten suhteen sanovat ja tekevät. Koska ne ovat aiemmin vastustaneet uudistusta, ne eivät tietenkään anna tukeaan ilmaiseksi.

– Maksuksi tuskin riittää kokoomuksen lupaus hallituspaikasta seuraavien vaalien jälkeen, koska kok joka tapauksessa haluaa vähintään rkp:n mihin tahansa hallitukseen.

– Jos siniset pysyvät jollakin tavalla kasassa, heillä on kiusaus lähteä oppositioon, kun ”toivon ja ilon” hallituslinjalla viisari ei ole värähtänyt. Toistaiseksi he eivät ole lähteneet, koska hallitus voisi hajota ja lihavat päivät loppua ennen aikojaan.

– Jos rkp ja kd lähtisivät hallitukseen pitämään sitä pystyssä ensi vuoteen asti, siniset voisivat huoletta tehdä Arhinmäet eli kääntää aiemmin käännetyn takin takaisin ja lähteä oppositioon tekemään terävää kansallismielistä politiikkaa. Tämä luultavasti sopisi myös kokoomukselle ja kepulle, jotka voisivat ainakin toivoa, että siniset oppositiosta käsin onnistuisivat nakertamaan perussuomalaisia seuraavissa vaaleissa.

[Edit: – Yksi muuttuja on Soini, joka haluaa olla ministeri. Toisaalta ongelma ratkeaa, jos hän lähtee kohtapuolin eurooppalaiselle hillotolpalle.]”

Lähde: Facebook

9 thoughts on “Jussi Halla-aho: Siniset täysin hasardeja – kuka tahansa saattaa koska tahansa loikata minne tahansa

 • 26.4.2018 at 18:17
  Permalink

  Eikö ne siniset voisi taluttaa jonkun kuilun partaalle niin pääsisivät kärsimyksistään?

  Reply
 • 26.4.2018 at 18:32
  Permalink

  ”Juuda” puhui jo kirpuista. Minulle tuli lähinnä mieleen laatikollinen koiranpentuja, joita kaikkia yritetään koota siine, mutta tehtävä on toivoton, koska kokoajan laatikosta lappaa pentuja pois sitä mukaa kun sitä (laatikko) täyttää.
  Lähinnä koko smurffilauma on virtuaalista todellisuutta tai joku japanilainen tusina -hahmo lasten älypuhelimessa.

  Reply
 • 26.4.2018 at 22:54
  Permalink

  Kaikki eduskuntapuolueet ovat samasta vahasta ja samasta muotista. Edes ulkokuori ei juuri erota niitä toisistaan. Ovat kuin toistensa klooneja.

  Kansanedustajat voisi valita heittämällä noppaa. Arpomalla.

  Reply
 • 27.4.2018 at 02:45
  Permalink

  Sipilän mielestä kaikki jotka ovat samaa mieltä Aurinkokuningas Juha Sipilä 1. kanssa ovat vastuullisia.
  Sipilä itse ei ole osoittanut minkäänlaista vastuun ottamista pääministeri kautenaan. Sen sijaan vastuuttomuus ja yhteiskunnan perus turvallisuuden tuhoaminen islamisaatiolla on totuus vaalimainoksessa takkinsa tuolin selkänojalle heittäneen Sipilän Suomi kuntoon rallatuksesta.

  Reply
 • 27.4.2018 at 04:54
  Permalink

  Politiikka, pellekoulu ja kansan naurattaja, tosin kansaa ei naurata kun joutuu rahoittamaan tämän pelleilyn. Jatkuvasti joku on jollain pitkällä ”uupumislomalla” ja ministerit popsivat mielialalääkkeitä kaksin käsin, melkoinen sirkus. Ja ”lehdistö” tekee juttuja kuinka kuluttavaa politikan teko on, voihan vittu mitä teatteria.

  Reply
 • 27.4.2018 at 06:28
  Permalink

  Eiköhän tavoitteeksi laiteta kuitenkin porukalla se, että smurffit, kokoomus ja keskusta lentävät hevonvittuun koko eduskunnasta seuraavien vaalien jälkeen.

  Reply
 • 27.4.2018 at 07:29
  Permalink

  Markku Huusko pohti eilun Uudessa Suomessa mielestään viisaasti, että persut voi kokea samaa loikkimista. Enpä usko, sillä loikkarit loikkas jo Sinisiin. Todella typeriä kommentaattoreita lehdillä töissään, saavat siitä kai jotain palkkaakin.

  Reply
 • 29.4.2018 at 07:48
  Permalink

  Sinisillä ei ole mitään arvoa koska eihän kukaan voi aatteensa myyjiin voi luottaa niin näkyvät ainoana vaihtoehtona edelleen loikkimisen muualle mutta eipä auta ei mitäs läksivät sipilän kelkkaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.