Moottoripyörillä huimia ylinopeuksia Espoossa ja Kouvolassa – Jopa 226 km/h

Moottoripyöräilijän epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Espoossa Tiellä 1 lauantaina 21.04.2018 kello 23.50. Liikennevalvontaa suorittamassa ollut poliisipartio havaitsi moottoripyörän, joka tuli silminnähden huomattavaa ylinopeutta Helsingin suunnasta kohti Turkua.

Poliisi mittasi tutkalla moottoripyörälle nopeudeksi 226 km/h. Tapahtumapaikalla on liikennemerkein osoitettu suurin sallittu nopeusrajoitus 120 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Poliisia karkuun Kouvolassa

23.4.2018 klo 01.30 aikoihin Kauppalankadulla poliisipartiota ajoi vastaan moottoripyöräilijä. Poliisipartio päätti tarkistaa kuljettajan ajokunnon ja henkilöllisyyden ja kääntyi moottoripyöräilijän perään. Moottoripyöräilijä lähti kuitenkin karkuun Valkealan suuntaan nopeuden ollessa korkeimmillaan 60 km/h nopeusrajoitusalueella 160 km/h.

Poliisipartio tavoitti moottoripyöräilijän Kouvolan Valkealasta ja häntä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lähde: Poliisi

5 thoughts on “Moottoripyörillä huimia ylinopeuksia Espoossa ja Kouvolassa – Jopa 226 km/h

  • 24.4.2018 at 05:38
   Permalink

   Eikös tämä Ghost Rider (Patrik Furstenhoff ?) ole jo vainaa. Taisi tehdä viimeisen ”temppunsa” 2005

   Reply
   • 24.4.2018 at 19:05
    Permalink

    En minä tiedä mistään ghostriderista mitään.

    Mutta yleensä jos on tien päällä tuollaisen koneen kanssa, pitäisi kyetä karistamaan ainakin poliisiautot kannoilta.

    Nopeusrajoitukset eivät perustu tieteeseen, sanoo 14 vuotta liikenneonnettomuustutkinnassa mukana ollut ammattilainen.

    Hänen mukaansa nopeusrajoituksen liikennemerkki ei tarkoita sitä, että nopeudet rajoituksen alapuolella olisivat turvallisia ja heti sen yläpuolella vaarallisia.

    Suomessa panostetaan liian paljon ylinopeusvalvontaan, kun onnettomuuksien taustalla on yleensä ihan muuta kuin pelkkää ylinopeutta.

    Eivät ihmiset välttämättä tiedä ajaessaan mikä nopeusrajoitus on voimassa ja siitä tulee se pieni paniikki. Se rasittaa autolla ajamista. Koko ajan lisääntyy nopeussakkojen määrä. Mieletön määrä viattomia ihmisiä maksaa ylinopeusakkoja, vaikka valtaosaa kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista ei ajeta ylinopeudella.

    On todistettu, että nopeus ei ole se riski. Ei törmäysvoima ja –energia synny keskinopeudesta vaan törmäysvoimasta. Sen takiahan moottoritiet ovat kaikkein turvallisimpia teitä ajosuoritteeseen nähden.

    Reply
    • 25.4.2018 at 20:52
     Permalink

     Poliisikin selitti joskus ihan faktana että, jos autot törmäävät 80km/h nopeudessa vastakkain niin vastaa muka 160km/h seinään ajamista, mikä on täyttä paskapuhetta.

     Valitettavasti jokaisella voimalla on vastavoima, jotka kumoavat toisiaan ja tällöin tuo vastaa oikeasti 80km/h vauhdilla seinään ajoa, ei 160km/h. Jopa myytinmurtajat testasivat asiaa aikoinaan ja se menee juuri noin. Typerä poliisi vaan ei ymmärrä edes viritetyistä mopoistakaan mitään, fysiikasta puhumattakaan.

     Suomen liikenteessä saa kaikkea muuta hölmöillä, kunhan ei aja ylinopeutta.

     Reply
 • 24.4.2018 at 10:02
  Permalink

  Ei muuta kuin piikkimattoa koko tien leveydelle. Siihen se pysähtyy nopeampi kuskikin. Ja teiden käyttömaksu päälle.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.