Youtube ”taisteluun” salaliittoteorioita vastaan – Wikipedia saa projektissa kyseenalaista kunniaa

Maailman suosituin videopalvelu Youtube aloittaa ”taistelun” salaliittovideoita vastaan. Mega-yritys Googlen omistaman Youtuben johtaja Susan Wojcicki ilmoitti hiljattain videopalvelun liittävän tulevaisuudessa ”fakta-perusteisten” internet-sivujen linkkejä salaliittovideoihin. 

Esimerkkinä Wojcicki käytti wikipedia-artikkeleita, jotka ilmestyvät linkkinä katseltavan videon alareunaan. Wikipedia on eräänlainen ”tietopankki”, jota kuka tahansa käyttäjä voi muokata mielensä mukaan. Wikipedia ei lähtökohtaisesti kelpaa tietolähteeksi esimerkiksi uutisartikkeleissa mutta jotka kuitenkin kelpaavat Youtubelle ”faktojen” tarjoamiseen.

Tempaus on herättänyt keskustelua siinä missä joissakin palveluun ladatuissa videoissa esiintynyt, kryptinen ”vihapuhekin”. Youtuben käytäntöjä on arvosteltu sen poistettua toistuvasti tietynlaista poliittisesti latautunutta materiaalia vihapuheena. ”Misinformaatio” ei kuitenkaan tiettävästi ole johtanut tilien sulkemisiin tai materiaalin poistamiseen palvelusta, eikä näillä näkymin tule johtamaan tulevaisuudessakaan. Youtube vain päättää mikä on valhetta, mikä on totta, kertoo tästä käyttäjälle ja ”oikaisee valheen” wikipedia-sivun avulla.

CNBC:n artikkelissa kerrotaan Wojcickin sanoneen, ettei ”youtube voi kertoa ihmisille, mitä näiden tulisi ajatella” ja käyttäneen esimerkkinä sitä, että osa ihmisistä todella ajattelee maapallon olevan litteä. Kysyttäessä: ”Miksi Youtube voi päättää, mikä on vihapuhetta ja poistaa materiaalia ja käyttäjätilejä sen perusteella, mutta ei sitä, mikä on totta/valhetta ja toimia samoin?”, Wojcicki vastasi vihapuheen olevan selkeämpi asia kuin se, mikä on totta ja mikä valhetta. Ilmeisesti Youtube kuitenkin voi kertoa ihmisille, milloin nämä ajattelevat väärin.

Lähde: CNBC

 

 

6 thoughts on “Youtube ”taisteluun” salaliittoteorioita vastaan – Wikipedia saa projektissa kyseenalaista kunniaa

 • 15.3.2018 at 08:25
  Permalink

  Youtube: Paskaa tuutitn täydeltä.

  Reply
 • 15.3.2018 at 08:25
  Permalink

  Youtube: Paskaa tuutin täydeltä.

  Reply
 • 15.3.2018 at 09:18
  Permalink

  Vittu tää planetta sais räjähtää!

  Reply
 • 15.3.2018 at 09:41
  Permalink

  Harmillista että korruptio on saanut Googlesta noin vahvan otteen. Uusi maailmanjärjestys painaa päällemme joka suunnalta sadoilla miljardeillaan. Joudutaan turvautumaan Venäjän tarjontaan datapalveluissa yhä syvemmin, eikä sekään ole kovasti positiivista esim. puolueettomuuden näkökannalta.
  Miten Google teki verkonvaltaustemppunsa? Se tarjosi rajattomasti tallennustilaa USA:n rahoittamana ja oli käytännössä sen tuotos. Niillä se keräsi kannatuksensa, osti facet, youtubet ja meilit ym. Nyt USA (käytännössä maailman siionistit, sorosit) ilmeisesti vetää kaikista naruista kiristääkseen eri maiden tietopalveluja mieleisikseen, toimii yhä enenevästi maailmanpoliisina. Google itsessään on yksi valtava kyberhyökkäys, jota Suomikaan ei tunnista tai ei ainakaan tunnusta.

  Reply
 • 15.3.2018 at 12:07
  Permalink

  Jewtube suojelee ”maailman suurinta kusetusta” paljastumiselta -ja tulee epäonnistumaan siinä! Paniikkia tuntuu olevan ilmoilla varsinkin (((erään tietyn kansanryhmän))) joukossa jonka koko olemassaolo perustuu pelkälle valheelle ja uhriutumiselle. Kun se kupla puhkaistaan ja suuret massat saavat tietää totuuden niin kyyti tulee olemaan kylmää -eikä vääryydellä ja valehtelulla haalittu omaisuus näitä rottia silloin pelasta vaan tälläkertaa asiat viedään loppuun saakka.

  Reply
 • 16.3.2018 at 07:19
  Permalink

  Hmm. Persut ainakin tietävät, ketä palvelevat. Entäpä, jos kaikki muutkin vain alistuvat palvelemaan pahaa

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.