PS-Nuoret: Jäämeren rata linjattava länteen

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että jäämeren rata on linjattava länteen. Nykyinen ehdotus ei ole turvallisuuspoliittisesti kestävä ratkaisu.

Suomessa ulkomaankaupan kuljetukset tehdään lähinnä meritse. Tullin mukaan vuonna 2015 meritse kulki tonneina mitattuna Suomen ulkomaan tuonnista 77 prosenttia ja viennistä jopa 90 prosenttia. On siis päivänselvä asia, että jos Venäjän laivasto esimerkiksi kriisitilanteessa estää Suomen merikuljetukset Itämerellä, seuraukset ovat Suomen kannalta tuhoisat.

Talvisodassa Suomi jäi yksin sekä sotilaallisesti että huollollisesti. Useat maat, kuten Ruotsi, kieltäytyivät välittämästä apua maansa kautta Suomeen.  Jos vastaava kriisitilanne syttyisi lähitulevaisuudessa, liittoutumattoman Suomen huoltovarmuus olisi Kaliningradin takia vielä huonompi kuin talvisodassa. Vaihtoehtoinen väylä tavarantoimituksille on siis saatava mitä pikimmin.

“Kirkkoniemen rata ja satama ovat kranaatinheittimen etäisyyden päässä Venäjästä. Sinne sitten Suomen päättäjät haluavat kriisitilanteessa siirtää 77 prosenttia Suomen tuonnista ja 90 prosenttia viennistä. Tällaisella ratkaisulla ei huoltovarmuutta paranneta”, paheksuu Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Jäämeren radan linjauksessa huomioidaan myös turvallisuuspoliittiset näkemykset ja rata rakennetaan länteen — Kolarista pohjoiseen ja käsivartta pitkin Skibotniin.Kolari on noin 100km Rovaniemen pohjoisempana, ja sinne kulkee jo valmis ratapohja, joten radan rakentamisessa säästettäisiin merkittävästi.. Lisäksi rata tulisi päättää Tromssan sijasta Skibotniin, koska siihen päädyttiin jo vuosien 1939 ja 1941 Jäämeren radan selvityksissä. Niin vältyttäisiin kalliin tunneliosuuden rakentamiselta.

”Jäämeren radan linjausvaihtoehtoja miettineeseen työryhmään kuuluu kaksi entistä pääministeriä, Esko Aho ja Paavo Lipponen, joiden tilinauha tulee nykyisin Moskovasta. On erittäin kyseenalaista antaa näin tärkeitä turvallisuuspoliittisia asioita venäläismielisten päätettäväksi”, toteaa Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen Antti Eskelinen.

Lähde: Perussuomalaiset Nuoret

 

6 thoughts on “PS-Nuoret: Jäämeren rata linjattava länteen

 • 12.3.2018 at 12:48
  Permalink

  PS-nuorten pitäisi miettiä tätäkin asiaa uudestan.

  Jäämeren radan tarkoitus on viedä Suomen maaperästä mineraaleja raaka-aineiden hinnalla. Sen tarkoitus on tuode kobolttia Oulun seudulle jalostettavaksi jossa siitä erotetaan uraani salakuljetettavaksi ja myytäväksi maailman mustan pörssin markkinoille. Rahtipaikkana käytetään Kokkolan puutavarasatamaa. Kuka muistaa vielä Arctic See aivan?

  Suomi kaivaa ja vie ilmaiseksi jo kobolttia muutenkin Suomessa. Suomi oli jo vuonna 2014 maailman toiseksi suurin koboltin viejä, heti Kiinan jäkeen: 114,7 Mtn. Kilohinta 20$. Eli enemmän kuin Outokummun ”jalostettu” ruostumaton teräs.

  Ja kaiken tämän jälkeen (junarata pohjoiseen + tunneli etelään) suomalaisille jää vain infran kuluminen sekä siihen investoiminen. Eivät ulkomalaiset investoi tuohon infraan. Sen tekevät Suomalaiset. Myös kuluminen, energia jne… kaiken maksaa suomalainen veronmaksaja.

  Sen sijaan PS-nuorten pitäisi tehdä aloite Outokummun kaivostoiminnan- sekä jalostustoiminnan Suomen alueella kansallsitamiseksi.

  Meillä kaikilla on työpöytä. Se pöytä ei synny ilman jalostusta joka tarkoittaa työllisyyttä ja vaurautta kansantalouteen. Meillä toisilla on puukkoja. Ne puukot eivät synny ilman jalostusta. Sekin tarkoittaisi valtiovallan invesointien kautta työllisyyttä ja varallisuutta suomalaisille. Meillä useilla on autoja ja polkupyöriä, joiden materiaalien kaivaminen ja jalostaminen ON Suomen valtion tehtävä.

  Kansallistamisen kautta saamme Suomelle pääomatuloja, jotka ovat kaikki pois palkansaajien verotuloista. PS-nuoretkaan eivät ymmärrä että Suomi on MAAILMAN RIKKAINPIA maita, jos sitä mitataan sillä vauraudella mitä maaperästä löytyy. Meillä on maaperässämme 100-kertaa Saudi Arabian öljyn arvon edestä mineraaleja ja malmeja. Meillä on 10-kerta Norjan öljyn verran varallisuutta. Ja samoin 10-kertaa Sveitsin ja Monacon pankkitilit yhteenlasketun arvon verran.

  JOS Suomen politikot haluaisivat kansan varallisuuden kasvavan, se olisi helppoa. Kansallistettaisiin kaivos- ja jalostustoiminta. Muut maat maailmalla ovat riippuvaisia Suomen tuotannosta. Samalla kertaa voimme vaikuttaa maaimanmarkkinahintoihin.

  Tämän kaiken ymmärsi Kekkonen. Hän sanoi että Kokoomusta ei koskaan saa päästää valtaa sillä se tuhoaa taloutemme. Ja niinhän se teki. Ja koska Kekkonen antoi Kokoomukselle ja sen ehdokkaille kenkää joka vaiheessa, häntä haukuttiin tyranniksi ja itsevaltiaaksi. Onneksi ihmiset ymmärsivät äänestää häntä niinkin usein. Sillä Paasikivi-Kekkosen ansiota on että suomalaisilla on asiat ninkin hyvin kuin nyt on. Kehityskaaressa voisimme hyvinkin olla Latvian kansantalouden alapuolella. Maaseutusvoittoinen tuotanto mutta suuremmat energikulut. Eli ilman Kekkosta ja hänen kabinettiaan, olisimme köyhempiä kuin balttianmaat.

  Ottakaa tämä kaikki huomioon kun äänestätte seuraavan kerran. Tai kun haukutte isänmaallisia.

  Reply
  • 12.3.2018 at 13:33
   Permalink

   Oli tarkoitus kirjoittaa juuri samasta mutta ehdit ensin -asian tuntevaa teksiä. Kiitos siitä!

   Perusuomalaisten, niin nuorten kuin vanhempienkin pitää nyt vihdoin päättää kenen etuja he ovat ajamassa -suomalaisten vai kansainvälisten suuryhtiöiden joiden tarkoitus on ryöstää suomen kansalle kuuluva omaisuus? Venäjä öyhötys on syytä lopettaa välittömästi ja keskittyä todelliseen viholliseen joka on jo maassa -juutalaisjohtoiset yhtiöt ovat tekemässä suomesta raaka-ainevarastoa ja tuhoamassa ainutkertaisen luontomme. KAIKKI ENERGIA ON SUUNNATTAVA TÄMÄN SAATANALLISEN SUUNNITELMAN ESTÄMISEEN!

   Reply
 • 12.3.2018 at 15:27
  Permalink

  Edellisiin kommentteihin ei voi paljon lisätä, korkentaan, että HERÄTKÄÄ ihmiset Matrix-unestanne . Perus- suomalaiset nuoret voisivat sen sijaan pohtia kranaatinheittimien kantomatkaa vs ohjus. MITÄ VITTUA nämä ihmiset juovat?. Porakaivo vedellä ei noita älynväläyksiä saa…

  Reply
 • 12.3.2018 at 16:10
  Permalink

  Rata pitäisi todellakin rakentaa käsivarren kautta ehdotuksen mukaisesti mutta se pitäisi rahoittaa kansallistamalla kaivosteollisuus pakkolunastusmenettelyllä alimpaan hintaan josta vähennetään maasta alihintaan vietyjen raaka-aineiden piilotetut myyntivoitot, kierretyt verot ja korjaamatta jätetyt ympäristötuhot.

  Reply
 • 12.3.2018 at 22:13
  Permalink

  Mieluummin rata käsivarresta Tromssaan tai Narvik:iin(miksei Altaan). Kirkkoniemen rata liian lähellä Venäjää ja sitä kautta turvattomampi, tämä on aivan selvä asia. Ei pidä olla naiivi Venäjän suhteen. Pitäisi myös suunnitella kanava Saimaalta suoraan Suomenlahdelle.

  Reply
  • 13.3.2018 at 00:58
   Permalink

   Pitäisikö hoitaa ne maassa jo olevat miehittäjät ensin pois? Sen jälkeen voidaan alkaa pelkäämään yhdessä venäjää -jos jotain omaisuutta sattuu jäljellä enää olemaan minkä puolesta kannattaa olla huolissaan…

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.