Reijo Tossavainen: Orpo puhuu muunneltua totuutta. Aikoinaan sitä sanottiin valehteluksi.

”Hallitus olisi valmis kasvattamaan Suomen EU-budjettiin maksamaa osuutta, jos raha tuottaisi selkeää lisäarvoa.”  Näin sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) STT:lle.

Tällaisia kohteita olisivat Orpon mukaan esimerkiksi tutkimus, kehitys, innovaatio, puolustus, turvallisuus ja maahanmuuttoasiat.

”Näihin kun EU suuntaisi varoja, tekisi niitä yhdessä enemmän, se olisi Suomelle eduksi. Jos euro maksetaan, kymmenen euroa saadaan eurooppalaisena lisäarvona takaisin”, Orpo EU-uskoisena lupaa.

Voi pyhä yksinkertaisuus. Vähempi valehtelu olisi hieman uskottavampaa.

Jos näin todella on kuten Orpo väittää, niin silloin ehdotan, että Suomi lähettää Brysseliin heti vaikkapa miljardin ylimääräistä. Sitten jonkun aikaa odoteltuamme valtion pankkitilille kolahtaa 10 miljardia ”eurooppalaisena lisäarvona”.

Tällä konstilla velat muttuvat pian saataviksi, ja meillä kaikilla on sen jälkeen oikein kivaa. Tosi helppoa kuin heinänteko konsanaan!

Orpon järjenjuoksu on ennenkin heittänyt kuperkeikkaa. Syksyllä 2015 hän maahanmuuttoryntäyksen tiimellyksessä totesi, että ”pakolaisten maahantulon motiivien arvostelu on rasismia”. Nyt jopa Maahanmuuttovirasto on todennut, että suurin osa tulijoista ei täytä pakolaiseksi toteamisen edellytyksiä.

Orpon arvion perusteella Maahanmuuttovirasto syyllistyy rasismiin.

Kokoomuksen herraonni ei ole ollut muutoinkaan hurrattava. Vuonna 2011 ensimmäisen Kreikan apupaketin jälkeen Alexander Stubb loihe lausumaan, että ”nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa, ja joka muuta väittää, on pölhöpopulisti”.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

10 thoughts on “Reijo Tossavainen: Orpo puhuu muunneltua totuutta. Aikoinaan sitä sanottiin valehteluksi.

 • 18.2.2018 at 15:05
  Permalink

  Matuihin sijoitettu euro tulee tuplana takaisin, EU:lle maksetut eurot tulevat kymmenkertaisina takaisin…
  Hei me tienataan tällä, joka muuta väittää on rasistinen pölhöpopulistinen autisti.
  Nyt kannattaa myydä kaikki mitä löytyy, Suomen tieverkosto, maaperä, pohjavedet sekä ilmatilan käyttöoikeudet, hengitysCO2päästöjen verotusoikeus ja hapenkäytön verotus voidaan antaa bonuksena.
  Myös valtionvelkaa kannattaa ottaa kaksin käsin, kyllä Suomen kansa takuuttaa sen vähintään neljänteen sukupolveen kunnes kansanvaihto on valmis.

  Reply
 • 18.2.2018 at 15:20
  Permalink

  Suomen henkisen, hengellisen, eettisen, moraalisen, älyllisen ja taloudellisen toiminnan kulmakiven Arvo Pohjan rinnalle on noussut uusi EU-voimatekijä Lisäarvo Pohja jota Petturi Orpo edustaa.

  Reply
 • 18.2.2018 at 16:46
  Permalink

  Aina kun näiden kokkareiden suu liikkuu, he valehtelevat. ”Isossa kirjasta” jälleen kajahtaa kuitti tähänkin. ”Älkää katsoko heidän suutaan. Katsokaa heidän käsiään.” Epä-hurskaana henkilönä en tietenkään ole niin vanhurskas, että tarkalleen tietäisin ”kohdan”, mutta väliäkö sillä. Mikäs sen parempi kuin alatte selvittelemään sitä Raamatun ensimmäisestä sivustä lähtien niin kauan kun se tulee ”vastaan”.
  Stubido ja Orpo ovat niljakkaimpia valehtelijoita suomalaisessa politiikan historiassa, mikä merkitsee samalla sitä, että nuo ”kaksoset” ovat samalla epä-pätevimmät ministerit, jotka milloinkaan ovat nostetut Suomen Valtioneuvoston jäseniksi. Lopuksi vielä totean, ettei minua aivan ”uskovaiseksi” luultaisi tässä satanisti-kirkkoisessa maassa, sen loppukaneetin, että… Piru perikööt Stubbin ja Orvon, nuo kaksi käärmeen kielen kärkeä!

  Reply
  • 18.2.2018 at 20:04
   Permalink

   Lisäisin vielä Käteisen noihin niljakkeisiin.

   Reply
 • 18.2.2018 at 17:36
  Permalink

  Orpo on vaan niin tyhmä että kuvittelee asioita. Jokainen euro joka Suomesta lähtee EU:lle, ei tuo mitään lisäarvoa Suomelle. Päinvastoin, se alistaa Suomea yhä tiukemmin pankkiirien agendalle ja kansainväliselle päätöksenteolle. Suomi on menettänyt itsenäisyytensä ryhtyessään maksamaan EU-ruoja veronmaksajien kukkaroista.

  Ja sitäpaitsi, miksi ne eurot pitää antaa EU:lle? Miksei niitä voi laittaa Suomen valtiontalouteen? Sielä ne tuottaisivat lisäarvoa kun Suomi häätäisi mailtaan ilmaiseksi kaivavat yritykset hutsin kuikkaan ja kansallistaisi kaivostoiminnan. Silloin valtiomme saisi lisäarvoa investoinneille

  Reply
 • 18.2.2018 at 21:12
  Permalink

  ”The EU is an unelected 3 tier dictatorship on the soviet model, with a sham parliament in Brussels. In time, that’s slavery for all of us.

  The EU has bribed 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”

  Expose the EU dictatorship and its police state, https://eutruth.org.uk/

  Reply
 • 18.2.2018 at 21:35
  Permalink

  Kokoomukselaisissa on jotain patologista. Toinen toistaan hurjempaa on niiden estoton globalismin ts. suurten ylikansallisten yritysten ja pankkien hallitseman korporaatiofasismin ihailu. EU on vain poliittinen alusta ko. fasismille.

  Reply
 • 18.2.2018 at 21:39
  Permalink

  Koska 90% äänestää omien etujensa vastaisesti ja ainoastaan mediaseksikkäästi,niin näillä vallassa olevilla ei ole mitään hätää.

  Reply
 • 19.2.2018 at 09:20
  Permalink

  Se ei ole EU, jolle olemme velkaa lukuisista hyödyllisistä keksinnöistä lapiosta kännykkään,
  se ei ollut EU, joka mahdollisti laajennetun navigoinnin kehitetyllä tähtititieteellä,
  se ei ollut EU joka teki fyysikan, kemian löytöjä ja muita jotka ohjasivat modernia valmistusta,
  se ei ollut EU, joka kehitti koneet kankaiden valmistukseen, kaikenlaista ihmisten siirtämistä paikasta toiseen, ja palvelemassa tuhansilla tavoilla mukavuuksiamme.
  Kaikki nämä ovat tuloksia kansalaisten spontaanista toiminnasta, erillisestä tai ryhmitetystä.

  Eli hieman mukaellen Herbert Spencerin sitaattia

  http://static.blogit.mvlehti.net/uploads/sites/34/2016/04/Se-ei-ole-valtio…-Herbert-Spencer-768×576.jpg

  Reply
 • 19.2.2018 at 10:11
  Permalink

  Orpon syvä-veli kerhot on vissiin tehneet kunnolla tappiota kun asioista julkistettiin kansainvälinen uutinen:

  https://euobserver.com/science/141014

  Se että rahaa hukataan onnettomiin yrityksiin ja hankkeisiin joilla ei ole mitään toteutumisen mahdollisuuksia, ei voi tarkoittaa sitä että jäsenmailta vaaditaan lisää rahaa. Toisaalta Petterin aivopieru sijoitetun rahan voitosta on aivan omaa luokkaansa. Siihen ei edes Stubb pystynyt prosenttilaskuillaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.