Reijo Tossavainen: Median kenttäoikeus vallan väärinkäyttöä

Helsingin hiippakuntavaltuuston puh.joht. Johanna Korhonen on taustaltaan toimittaja. Hänellä on hyvät ja toimivat suhteet muihin toimittajiin. Siksi hän saa hyvin helposti mediajulkisuutta.

Nyt Korhonen käytti asemaansa häikäilemättä hyväkseen. Hän hyökkäsi piispa Teemu Laajasaloa vastaan median avulla ja tavalla, jossa syytetyllä ei ollut juurikaan mahdollisuutta puolustautua.

Vanha hyväksi koettu periaate on, että “ensin tutkikaan, ja sitten vasta hutkitaan”. Nyt ensin hutkittiin, sitten vasta tutkittiin. Media toimi kuin kenttäoikeus konsanaan.

Helsingin hiippakuntavaltuuston selvä enemmistö antoi julkilausuman, jossa sanoudutaan irti Johanna Korhosen menettelytavasta. Kirkko ja kaupunki -lehden mukaan siinä sanotaan, että Laajasalolle ei ole annettu tosiasiallista tilaisuutta vastata hänelle esitettyihin kysymyksiin, vaan asiasta on tehty heti julkinen. Asian oikeudenmukainen käsittely olisi edellyttänyt reilun vastineoikeuden antamista Laajasalolle sekä asian käsittelyä alusta lähtien taloushallinnon ammattilaisten johdolla. Emme voi hyväksyä sitä, että asiassa on tehty johtopäätöksiä, joihin käytettävissä olevilla tiedoilla ei voi päätyä”.

“Julkisessa keskustelussa on tehty johtopäätöksiä, että Laajasalo käyttelisi kirkon luottokorttia miten sattuu ja ostelisi työhön kuulumattomia asioita. Sellaista johtopäätöstä ei faktojen perusteella voi tehdä”, arvioi puolestaan hiippakuntavaltuuston varapuheenjohtaja Wiking Vuori.

Perinteinen media korostaa omaa hyvyyttään ainakin sosiaaliseen mediaan verrattuna. Edes joskus toimittajat voisivat vilkaista omaan peiliin ja todeta, että toimintatavoissa on paljon korjattavaa.

…………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

3 thoughts on “Reijo Tossavainen: Median kenttäoikeus vallan väärinkäyttöä

 • 17.2.2018 at 10:56
  Permalink

  Tuo lesbo on henkilökohtaisella kostoretkellä mies sukupuolta vastaan. Ylimielinen paskiainehan tuo on ja YLE:n suojelema ja antaa hyvin näkyvyyttä verorahoillamme tälle ”loukatulle” lesbolle. Pressiklubi, tämä ja sannasuvakki, oksennus tulee. Niin otetaan ohjelmaan tietenkin se kiintiö cuck-mies joka piipittää ja hiljenee heti kun sanna mulkaisee.

  Reply
 • 17.2.2018 at 19:54
  Permalink

  Johanna Korhonen on muistaakseni TV:stä tuttu toimittaja menneinä vuosina, joka lisäksi on lesbo. Sen kun on vain, mutta mainitaanhan joka välissä valkoinen makkaraa syövä heteromies kaiken pahan alun juurena. Kuten jo aikaa sitten Jussi Halla-aho on kirjoituksessaan maininnut Helsingin piirin piispa Teemu Laajasaloa kärvennetään van sen vuoksi, että häntä voi sanoa joten kuten mieheksi. Samanlaisen habituksen omaava erotettuna sukupuolensa mukaan, mutta täysin luterilais -opillisen kantansa jakavat kaksikko eli nykyinen ja exä Irja Askola sai tehdä kirkollisessa virassaan työsuhdekortin vinguttelua ilman mitään suvaitsevaiston ja feministipiirien nostamaa mekkalaa. Ainoastaan vaihtoehtomedia kiinnitti asiaan heti sen ansaitseman huomion.

  Reply
 • 18.2.2018 at 06:16
  Permalink

  Pata kattilaa soimaa, moraalittomia rikollisia molemmat.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.