Gleb Simanovin auto paloi mystisesti – Ulkopuolisen tekijän mahdollisuutta ei voida sulkea pois

Hiljattain rasismisyytteistä vapautetun, mutta silti potkut Nobinalta saaneen linja-autonkuljettaja Gleb Simanovin auto paloi yllättäen eilen.

Simanov kirjoitti asiasta Facebookiin näin:

”Tänään oli elämäni yksi erikoisimmista päivistä. Minulla oli tänään tarkoitus tavata juristi, mutta sitten tuli mutkia. Nuorin poikani, 1.5 vuotias alkoi oksentamaan ja minun oli haettava hänet päiväkodista. Samalla minulla ei ollut ketään muuta läheistä, joka olisi voinut olla pojan kanssa sillä aikaan kun kävisin tapaamassa juristia. Onneksi juristin toimisto oli kuitenkin joustava ja sain sovittua asiat niin, että toimitan materiaalin hänelle netissä ja keskustelemme puhelimessa. Vaimoni saapuessa töistä, hän haki minut ja pojan päivystyksestä, jossa olimme. Sieltä menimme syömään ja sitten ajoimme kotiin. Heti sisälle päästyäni juristi soitti. Menin hiljaiseen paikkaan ja ehdin keskustella hänen kanssaan reilu neljä minuuttia kun vaimoni juoksee luokseni ja sanoo että auto on tulessa. En oikein käsittänyt asiaa ja juoksin ulos ja totesin että AUTO ON TULESSA!

Naapurit olivat jo ehtineet soittamaan hätäkeskukseen ja yksi naapuri heitteli lapiolla lunta. Sanoin sitten juristille, että ”anteeksi, voinko soittaa hetken päästä. Täällä on tulipalo, auto palaa. Sitten jouduin lopettamaan puhelun ja osallistua sammuttamiseen. Liekit nousivat metrin korkeudelle konepellistä ja aloin jo huolestumaan että auto sytyttää talon tuleen, joka oli noin metrin päässä autosta. Viranomaisista paikalle tuli ensin poliisit pienen sammuttimen kanssa. Vitsailin, että palokunta tuli paikalle. Hetken kuluttua tuli myös palokunta paikalle ja heidän tosimiehen letkulla palo saatiin sammutettua. Kaiken tämän aikana koirani kävi erikseen nylkyttämässä vuoroin poliisia ja vuoroin palomiehiä. Ehdin olla tämän auton haltija noin kolme kuukautta ja auto oli noin kolmen vuoden ikäinen. Kilometrejä oli mittarissa noin 52000 km. Auto oli ostettu Hyvinkään Delta-autosta. Onneksi meillä oli täyskasko. Yleensä ei olisi, mutta autokaupan yhteydessä oli edullinen tarjous ja tartuimme siihen. Ei ihan sellainen päivä kuin suunnittelin.”

Saanut useita uhkauksia

Simanov korostaa Nykysuomelle sitä, kuinka uusi, vähän ajettu ja hyvin huollettu auto oli. Autossa ei ollut mitään teknistä vikaa, mutta silti se syttyi palamaan yhtäkkiä ja todella voimakkaasti.

– Liekit nousivat konepellistä metrin korkeudelle, vaikka konepelti oli kiinni.

Tämä herättää kysymyksiä siitä, oliko auton konetilaa jotenkin peukaloitu, tai oliko sinne mahdollisesti ruiskutettu jotain palavaa nestettä.

– Auto on nyt vakuutusyhtiöllä tutkittavana, ja odotan tuloksia sieltä. Ainakaan toistaiseksi ulkopuolisen tekijän tai peukaloinnin mahdollisuutta ei ole voitu sulkea pois, Simanov selventää.

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut myös huhu, että somalit olisivat uhanneet polttaa Simanovin auton. Tämä ei kuitenkaan suoranaisesti pidä paikkaansa.

– Viime kesänä eräs somali uhkaili minua kaikkien hampaiden menetyksellä, ja sen jälkeen olen saanut muita yksittäisiä uhkauksia Facebookissa niin somalaleilta kuin muiltakin ulkomaalaistaustaisilta. Ne olen kuitenkin jättänyt omaan arvoonsa, Simanov sanoo.

Simanovin ja somaleiden erimielisyydet alkoivat viime kesänä siitä, kun somalit yrittivät matkustaa linja-autolla ilman lippua, mutta kuljettajana toiminut Simanov ei sallinut heidän matkustaa maksamatta. Simanov kuvasi tilanteen ja julkaisi tallenteen YouTubessa. Tästä hyvästä hänen epäiltiin syyllistyneen syrjintään ja kunnianloukkaukseen. Simanov sai asiasta hiljattain syyttämättäjättämispäätöksen.

Itsenäisyyspäivän alla erään vantaalaisen ravintoloitsijan autot poltettiin. Tähän liittyen vasemmistoanarkisti Suvi Auvinen twiittasi seuraavasti:

Katso myös:

 

6 thoughts on “Gleb Simanovin auto paloi mystisesti – Ulkopuolisen tekijän mahdollisuutta ei voida sulkea pois

 • 8.2.2018 at 19:23
  Permalink

  Somalia on turvallinen maa, nyt kaikki somput hopi-hopi takaisin Afrikan sarveen!

  Reply
 • 9.2.2018 at 06:47
  Permalink

  Ei vaan Somalia on likainen ja väkivaltainen paskaläävä, ja tuota kylttyyriä sompanssit ovatkin ”ansioituneesti” vieneet muassaan jokaiseen maailman kolkkaan, johon ne vain on typerästi sallittu suurempina laumoina päästä.

  Reply
 • 9.2.2018 at 07:01
  Permalink

  Venäjä on turvallinen maa.kaikki neukut hop hopi takaisin Venäjälle

  Reply
  • 9.2.2018 at 13:45
   Permalink

   Eihän neukut elä täällä meidän kustannuksella niinkuin jotkut muut. Tekevät töitä elääkseen.

   Reply
 • 9.2.2018 at 12:00
  Permalink

  Miten kävi 6.12 ravintolanomistajan poltettujen autojen kanssa eli onko siitä asetettu ketään syytteeseen? Toinen tapaus oli silloin 6.12 Lauttasaaresta varastetut Suomen liput ja miten sen tutkinta on edistynyt. Tapauksia on nykyään niin paljon, että nettimedian on hyvä seurata niiden jatkokehittymistä. Valtamedia tietoisesti unohtaa. En huomannut, että yksikään valtamedian lehti olisi julkaissut Glebin syyttämättäjättämispäätöstä.

  Reply
 • 9.2.2018 at 17:08
  Permalink

  Ei ole enää olemassa ”neukkuja”, joten HE saavat kyllä historian kirjoijen lehdillä mennä, vaikka ”merten taa”. Venäläiset elättävät itsensä työllään, kunhan vain somalit ja ”valkoiset negridit” antavat heille työrauhan. Siis nämä somalit, joiden ”kotoutumisen” pitäisi olla jo niin salettia, että työnkin pitäisi maistua paljon paremmalta kuin Kelan vastikkeettoman rahan. Mutta eipä se niin menekään, sillä sateenkaaren päässä on KELA!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.