Katso suora lähetys #äänityöttömälle-mielenilmauksesta täältä

Livelähetys tapahtumasta alkaa klo 11.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK kertoo verkkosivuillaan mielenilmauksesta seuraavasti:

”#Äänityöttömälle-mielenilmauksella vaaditaan hallituksen toimeenpaneman aktiivimallin perumista. Vuoden alussa voimaan tullut aktiivimalli leikkaa työttömyysturvaa ja kohtelee työttömiä epäoikeudenmukaisesti.

Mielenilmauksella vastustetaan myös hallituksen kaavailemaa aktiivimalli kakkosta, joka toteutuessaan toisi työttömille uusia turvaa leikkaavia karensseja.

SAK on esittänyt aktiivimallien vaihtoehdoksi kannustavaa työllistymismallia. SAK:n mallissa työttömille määrättävät karenssit ovat nykyistä selvästi lievempiä. Malli kannustaa työtöntä, mutta ei jätä häntä yksin. Pelottelun sijaan työtön saa tukea ja henkilökohtaista palvelua.

#Äänityöttömälle-mielenilmauksen paikkana on aivan Helsingin keskustassa sijaitseva Senaatintori. Tori on noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Helsingin rautatieasemalta.

Mielenilmaus alkaa perjantaina 2. helmikuuta kello 11 ja kestää enimmillään 1,5 tuntia. Senaatintorilla on tarjolla kasvishernekeittoa ja kahvia.

Mielenilmaus on kaikille avoin. Kokoonnumme Senaatintorille pitämään ääntä työttömän puolesta – tehdään se hyvässä yhteishengessä!

Mielenilmauksessa on ehdoton nollatoleranssi väkivallalle ja rasismille. Toivomme myös, että Senaatintorilla ei ole näkyvillä puoluepoliittisia tunnuksia.”

Lähde: SAK

Katso myös:

3 thoughts on “Katso suora lähetys #äänityöttömälle-mielenilmauksesta täältä

 • 2.2.2018 at 11:33
  Permalink

  Vartiainen (kok), jauhaa paskaa suorassa lähetyksessä. Eikö sieltä löydy tervaa ja höyheniä?

  Reply
 • 2.2.2018 at 11:56
  Permalink

  Ei oo totta jumalauta!!

  Ensin melkein koko Suomen kansa äänestää Kokoomus-Globalistien ehdokkaan Niinistön, ja niden agendan, presidentiksi. Ja sitten samat jotka mahtikäskyllä käskyttivät Suomen kansaa äänestämään Niinistöää, käskevät nyt Suomen kansaa lakkoilemaan heidän etuja ajaakseen.

  Kyse ei ole mistään ”aktiivimalli-lakosta”. Kyse on siitä että meillä Suomessa on vielä perhe- ja ykstyisyrityksiä joilla menee hyvin. Mutta tällaisilla lakoilla on niiden toiminnalle mahdottoman suuret kerrannaisvaikutukset. Eli, kohta niilläkin menee huonosti ja sen jälkeen on entistä enemmän työttömiä.

  Kuinka tyhmää voi Suomen kansa olla? Eikö kukaan enää osaa ajatella? Onko BigBrother, Fakebook ja snapshatit sekä vatsapissat ja twitterit vieneet kaiken ajattelukyvyn? Eikö kansa enää ymmärrä mitä se tekee kunhan vaan saa tekemisestään sen dopamiini-annoksen jolla jaksaa taas hetken aikaa?

  Minä en ymmärrä… Suomalaiset käyttäytyvät kuin lampaat jotka ottavat kiinni pakenevat ja syöttävät ne susille. Ja kun kaikki ne on syöty, havanhtuvat että ”voi paska, nyt MEIDÄT syödään”.

  Reply
 • 2.2.2018 at 12:54
  Permalink

  Ongelmallista on että kaikki puolueet ajavat yksisilmäistä politiikkaa omien intressiryhmien hyväksi ja hyvä veli systeemin lainalaisuuksien sisällä.

  On tragikoomista kun demareita, vasemmistoliittoa, vihreitä äänestäneet parkuvat kun nyt olemme pattitilanteessa kansantaloudellisesti ja se alkaa näkymään yhä vakavampana oireiluna.
  Nuo äänestäjät tuolla torilla ovat itsekin järjestäneet Suomen kuseen.
  Nämä mainitut puolueethan ovat ollet mukana aktiivisesti eurofiaskossa ja sen syventämisessä, yksityistämisessä ja kansallisomaisuuden ulosmyynnissä jne. jne. Euron takia emme voi myöskään itsenäisesti luoda rahaa ja investointeja, eikä madaltaa palkkojen yleistasoa (samalla kuin nostaisi/pitäisi matalimmat palkkatasot niin että niillä pystyy elämään). Nämä ovat myös luoneet suojatyöpaikkasysteemit mikä estää kyvykkäämmiltä tilaisuudet ymv. muuta työvoimaa ajatellen epäreilua. Myös tehottomuutta, kommunikaation kankeutta (uudet ideat ja parannusehdotukset jäävät kahvihuoneisiin) ja byrokratiaa edistävät monikerroksiset virkamiesten/esimiesten rakenteet. Pakolliset maksut jotka ovat rakenteiltaan suurten ikäpolvien hyödyksi ja pienten haitaksi. Ja niin edelleen.

  Tietenkin Suomi-maksimaaliseen-kuseen-agendan ytimessä on ollut uusliberalistinen agenda, eli trickle down -ideologian korporatokraattinen globaalihyödyntä, ja sen primus motor on Suomessa ollut porvarit eli lähinnä Sekoomus ja Kepun tulosiirtojen mestarit jotka kuitenkin ovat esim. yritystukina ohjanneet miljardeittain tukia omilleen ja samalla ylläpitäneet sellaisia rakenteita (kuten verotussysteemi) missä yrittäjyys ei pienemmille kannata, eikä työntekijöiden palkkaaminen. Ja niin edelleen.
  Ja nämä ensin mainitut puolueet ovat oman pikkuporvarijohtoisuuden takia ollet mukana samalla agendalla. Täys tolloja siis koko paletilla.

  Äänetetään konklaavi-Koivistosta ja Holkerista Aho-Viinaseen ja hyppy Lippos-Niinistöön, punapressoihin, Kepuhallituksiin, Kataisen fantsuilevaan sinipunavihersixpäkkiin ja takaisin Niiniinistöön ja päälle ennennäkemätön sosiopaattihallitus ennenäkemättömine hillotolppailuineen.
  Sitä (viattomatkin) saa mikä on todellisuuden reaktio äänestettyyn politiikkaan. Onko ilkeää kertoa totuus että tämä kansa on varsin yksinkertainen?

  Onneksi äänestin Itsenäisyyspuoluetta sillä nyt omatunto on täysin puhdas.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.