Tuomioistuinviraston valmistelu käyntiin

Oikeusministeri Antti Häkkänen on tänään asettanut hankkeen valmistelemaan tuomioistuinviraston perustamista. Hankkeen tehtävänä on valmistella tuomioistuinviraston perustamista siten, että uusi virasto voisi aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa.

– Tuomioistuinviraston perustamisessa korostuu tuomioistuinten riippumattomuus ja sen turvaaminen. Samalla pyritään hallintotehtävien tehokkaaseen hoitamiseen, toteaa oikeusministeri Antti Häkkänen.

Hanke jakaantuu kahteen vaiheeseen, jossa ensimmäisessä vaiheessa keskitytään tuomioistuinviraston perustamisen edellyttämään säädäntövalmisteluun sekä oikeusministeriöstä virastolle siirtyvien tehtävien arviointiin.  Toisessa vaiheessa suunnitellaan tuomioistuinviraston toiminta ja hallinto. Tuomioistuinviraston sijaintipaikasta päätetään hankkeen edetessä.

Tuomioistuinviraston perustamisen suunnittelu on osa hallitusohjelmaa. Oikeusministeriön toimikunta antoi esityksensä tuomioistuinviraston perustamisesta viime keväänä. Esitys on ollut laajalla lausuntokierroksella.

Lähde: Oikeusministeriö

2 thoughts on “Tuomioistuinviraston valmistelu käyntiin

 • 26.1.2018 at 17:00
  Permalink

  …mutta jo tässä esityksessä nähdään että koko virasto on politikkojen määräysvallan alla…

  Reply
 • 25.7.2018 at 12:46
  Permalink

  Mikä muuttuu ?

  Eduskunnan oikuesasiamihen toimiston päätös 876/2/05 … poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja minisreinvastuuasiassa.

  Tai Suomen ”perustuslaki” 118 §

  Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Taasko samanlainen herroja suojeleva laitos ?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.