Valtioneuvosto irtisanoi valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen

Valtioneuvosto on tänään päättänyt irtisanoa valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen. Valtakunnansyyttäjä sai joulukuussa tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Päätöksessä on arvioitu valtakunnansyyttäjä Nissisen toimintakykyä kaikissa tehtävissään ja sitä, kuinka tuomio vaikuttaa syyttäjälaitoksen toimintaedellytyksiin.

– Valtakunnansyyttäjän tehtävä on virka, jonka hoitamisessa voidaan edellyttää erityistä moitteettomuutta. Valtakunnansyyttäjän nauttima luottamus ja uskottavuus ovat keskeinen osa hänen toimintakykyään. Esimiesasemassa ja virastopäällikkönä häneen voidaan kohdistaa korkeampia vaatimuksia kuin virkamieheen yleensä, toteaa oikeusministeri Antti Häkkänen.

Valtioneuvoston päätöksen perusteluissa huomioidaan korkeimman oikeuden tuomio, jonka mukaan Nissisen menettely osoittaa merkittävää moitittavuutta. Teko on ollut tahallinen. Valtakunnansyyttäjällä on vaativa johtamis- ja lainkäyttötehtävä. Hän edustaa oikeusjärjestelmään keskeisesti kuuluvaa instituutiota, jolta edellytetään erityistä luotettavuutta. Valtioneuvosto katsoo, ettei Nissinen enää ole täysin toimintakykyinen hoitamaan kaikkia valtakunnansyyttäjälle kuuluvia tehtäviä.

Valtakunnansyyttäjän tulee pystyä johtamaan, kehittämään ja ohjaamaan syyttäjälaitoksen toimintaa kaikissa tilanteissa. Valtioneuvosto katsoo, että valtakunnansyyttäjän asemassa osittainenkin toimintakyvyn puute on syyttäjälaitoksen kannalta ongelmallinen. Sillä on välitön vaikutus koko oikeusjärjestelmän uskottavuuteen.

Valtioneuvoston irtisanomispäätöksestä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Valtakunnansyyttäjä Nissiselle maksetaan irtisanomisajan palkka.

Oikeusministeriö käynnistää pikaisesti valtakunnansyyttäjän viran hakuprosessin.

Lähde: Oikeusministeriö

2 thoughts on “Valtioneuvosto irtisanoi valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen

 • 25.1.2018 at 15:57
  Permalink

  Voi pientä ??? Joutuuks Masa nyt kilometritehtaalle ??? Entäs aktiivimalli ??? Kuka ottais Masan tunniksi töihin viikossa ??? Mites DEMLAn tytöt ja pojat ??? Sen näkkee Masan naamasta kun se lakkaa saamasta !!! Voi pientä !!! Voi pientä !!! Ihan valtakunnansyyttäjä … eikö mikään ole enää pyhää ???
  HAH HAH HAAAAOOO HAHAAAAAA HOOOOOOOOO ! VOI VITTU !!!

  Reply
 • 25.1.2018 at 16:40
  Permalink

  Vaalit tulossa, siinä pääasiallinen syy Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen potkuihin sekä tapauksen saama julkisuus, joka räikeydessään on jo sitä luokkaa, ettei mädättynyt Suomen oikeusjärjestelmä ja nukkehallituskaan voi sitä jättää sitä katsella seuraamisen asteelle. Tällä toimenpiteellä ryvettynyt, kyvytön ja ”isänmaaton” hallitus yrittää pelastaa edes niitä rippeitä mitä jäljellä on, mutta toisaalta se ei ole ”mahastaan kiinni” maineensa vuoksi pätkääkään, vaan EU:n globalistit ja ylikansalliset juutalaiset rahoitusyritykset sekä monikulttuurisuuspolitiikka, jolla tähdätään Euroopan valkoisten kansakuntien ”kansankodit” tuhoamaan kivijalkaan on se lopullinen verenhimoinen Baabelintorni, jota Suomen poliittinen eliitti kumartaa ja tekee kunniaa kuvitellen olevansa itsekin korkeasti voittavana osapuolena kun lopullisia rikkauksia ja palkintoja veriteurastajille jaetaan laakerinlehvien kera.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.