Katalonian vaalit: Äänestäjät pyrkivät ratkaisemaan poliittisen kriisin

Katalonialaiset äänestävät suurennuslasin alla paikallisparlamenttivaaleissa. Se on seurausta Espanjan hallinnon ottamasta kontrollista sen jälkeen kun Kataloniassa järjestettiin kansanäänestys itsenäisyydestä. Espanjan keskushallinto katsoi, että äänestys oli perustuslain vastainen ja hajotti maakunnan hallituksen.

Espanja nosti syytteet kansankiihottamisesta ja kapinoinnista 13 itsenäisyyttä ajavaa johtajaa vastaan. Katalaanihallituksen entinen johtaja Carles Puigdemont ja neljä muuta syytettyä pakenivat Belgiaan.

Pikavaalit on katalaanien, jotka haluavat itsenäisyyttä, sekä Espanjan autonomisena osana pysymistä kannattavien välinen mittelö. Nyt punnitaan, kummalla on laajempi kannatus.

Kannatuksissa ei odoteta mitään suuria eroja ja asiantuntijoiden mielestä vaalit eivät ratkaise Katalonian poliittista kriisiä. CatComu Podem -puolue saattaa nousta vaa’ankieliasemaan. Puolue ei ole vielä ottanut selvää kantaa puolesta tai vastaan.

Äänestyspaikat on avattu tänään klo 9.00 paikallista aikaa ja sulkeutuvat klo 20.00. Virallisia tuloksia odotetaan pian äänestyspakkojen sulkeuduttua. Viranomaiset odottavat, että äänestysprosentti nousee normaalia korkeammaksi.

Lähde: BBC

One thought on “Katalonian vaalit: Äänestäjät pyrkivät ratkaisemaan poliittisen kriisin

  • 22.12.2017 at 02:29
    Permalink

    Itsenäisyyden kannattajat voittivat!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.