Espanja aikoo palauttaa niskoittelijan ruotuun – Hajotti Katalonian hallituksen ja erotti poliisin johtajan

Espanjan hallitus selvisi nopeasti Katalonian shokeeraavasta itsenäisyysilmoituksesta ja aikoo palauttaa niskoittelevan pohjoisensa ruotuun kovilla keinoilla tämän ilmoitettua itsenäisyydestään aiemmin tänään. Katalonian alueparlamentti äänesti itsenäistymsiestä luvuin 72-10. Hallitus on määrännyt Katalonian aluehallituksen ja parlamentin hajotettavaksi. Se ilmoitti uusien aluevaalien äänestyspäiväksi 21.12. Hallituksen pitämässä hätäkokouksessa perjantaina päätettiin artikla 155:n käyttöönotosta. Artiklan nojalla Espanjan hallitus ottaa hallintaansa Katalonian aiemman laajan itsehallintoalueen ja pakottaa sen pääministeri Mariano Rajoyn mukaan ”laillisuuden tielle”.

Rajoyn mukaan sekä Katalonian presidentti Carles Puigdemont että varapresidentti Oriol Junqueras ja koko muu aluehallinnon valtakoneisto on erotettu tehtävistään. Sanomalehti El Periodicon mukaan lähtöpassit saa noin sata ihmistä. Rajoy kertoi, että myöskin Katalonian poliisijohtaja on erotettu.

Artikla 155:n tarkoitus ei Rajoyn mukaan tässä tapauksessa ole rajoittaa alueen itsemääräämisoikeutta vaan varmistaa ”palaaminen normaaliin” mahdollisimman nopeasti.

-”Puigdemontilla oli mahdollisuus järjestää vaalit, ja nyt Espanjan hallitus järjestää ne antaakseen katalonialaiselle äänen.”

Lähde: Demokraatti

6 thoughts on “Espanja aikoo palauttaa niskoittelijan ruotuun – Hajotti Katalonian hallituksen ja erotti poliisin johtajan

 • 27.10.2017 at 22:42
  Permalink

  Espanja ja EU siirtymässä suoraan fasismiin. Tämä on EU:n, ei Espanjan, loppu! Tulette näkemään! Onnea Katalonia. Hola Barcelona!

  Reply
  • 28.10.2017 at 07:00
   Permalink

   EU todellakin luhistuu, jos Katalonian lähtöä ei pysäytetä. Ja sen pysäyttäminen vaatii Lissabonin sopimuksen mukaista kansalaisten tappamista valtion toimesta, koska katalonialaisten sielu ei anna periksi. Joka taas työntää EU:n kuiluun ja romahdukseen.

   Varautukaa sotaan ja niukkuuteen koko EU-alueella ja toivokaa, että tästä ei tule niin rajua kuin Neukkulan romahduksesta, jonka seurauksena monella lapsella päivän kohokohta oli haistella liimaa ojanpohjalla. EU luotiin jottei tulisi uutta sotaa Eurooppaan, mutta johtamismalli ja tavoitteet kopioitiin Neukkulasta ja Natsi-Saksasta. Euroopan Valtakunta, jossa herrat törsäävät kansalaisten työn tuloksen orgioissaan. Historiassa tämä on aina johtanut kansannousuun. Aina, koska valta juovuttaa ja sen jälkeen kansalaisia aletaan kohdella huonosti.

   Reply
 • 27.10.2017 at 22:48
  Permalink

  Tämä oli arvattavissa. Ensin kansa osoitti mieltään vuosia. Sitten järjestettiin äänestys jossa kansaa pahoinpideltiin. Kun äänestyksen tulos oli selvä, johtajat odottivat niin pitkää että itsenäisyysjulistuksen aika meni ohi. Ja vasta sen jälkeen nää munattomat johtajat ilmoittivat itsenäisydestä. Anteeksi vaan, mutta se oli jo liian myöhäistä.

  Ja nyt sitten kansa lähtee kaduille saamaan turpaansa kun uskovat että ovat oikealla asialla. Ihan kuin tämä Ktalonian petturi-presidentti olisi halunnut tahallaan sisällissodan Espanjaan. Että sielä ihmiset pahoinpitelevät toisiaan ja tappavat toisiaan. No, hän sai sisällissodan. Mutta keidenkä muiden etua se ajaa? Europolin? Matu busineksen? Pankkiirien?

  Varmaa on ainakin se että asuntojen hintataso laskee sinne -70 luvun tasolle. Eli, rivitaloasunnon saa 7-13 000 eurolla. Ja omakotitalon meren rannalta 30 000 eurolla. Itseä kiinnostaisi tuo Baskimaa koska sielä on aivan mahtavia pyöräilymaastoja. Upeita serpentiiniteitä ja vaihtelevaa vuoristomaastoa.

  Reply
 • 28.10.2017 at 01:00
  Permalink

  Kansat haluavat itse takaisin ohjaksiin kasvottomien epähumaanien ja tunteettomien EU globalisti-feodaalihertojen synnyttämän kurjuuden ja välistävedon jälkeen. Ahneilla EU-globalisteilla on paskanen loppu. Pilasivat EU:n. Se olisi ollut ihan hyvä vapaakauppa ja tulliliitto. Tekivät siitä vammaisen suvakki dystopian ja ihmisiltä paloi pinna.

  Reply
 • 28.10.2017 at 05:35
  Permalink

  Tämä leviää ympäri EU:n ja on lopun alkua globaliia maailmaa ajavaa Saksan johtamaa euvostoliittoa. Eu ajaa rajoja poistavaa liittovaltiota ja samaan aikaan kansallismieleisyys nouse Euroopassa, siinäpä junkkerin ja käteisen mafialle pähkäiltävää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.