NFL:n polvistumis-protestoinnin aloittanut Colin Kaepernick syyttää liigan pomoja salaliitosta – Sopimusta ei ole tarjottu vaikka pelipaikalla olisi tilaa useassakin seurassa

Colin Kaepernick

Colin Kaepernick, pelaaja joka aloitti polvistumis-protestin Yhdysvaltain kansallislaulun aikana, on ilmaissut katkeruutensa NFL-liigaa vastaan ja aikoo viedä asiansa oikeuteen mikäli hänen ongelmansa ei ratkea itsekseen. Kaepernick syyttää NFL-seurojen pomoja salaliitosta häntä vastaan.

Kaepernickin ja tämän asianajajan mukaan seurapomot rikkovat työehtosopimuksen ehtoja jotka kieltävät seuroja toimimasta yhdessä pelnflaajien työllistymisen suhteen, tähtäävät toimet sitten pelaajan saamiseen johonkin tiettyyn seuraan tai estämään pelaajan työllistymisen. Yksikään sarjan joukkueista ei ole tarjonnut Kaepernickille sopimusta siitäkään huolimatta että esimerkiksi loukkaantumiset ovat tehneet tilaa miehen pelipaikalle useassakin joukkueessa.

Kaepernick purki sopimuksensa San Francisco 49’rs:in kanssa viime maaliskuussa eikä miehelle ole löytynyt sen jälkeen uutta työnantajaa. Kuusi kautta San Franciscossa viettänyt Kaepernick ei aio jäädä odottelemaan pelaajayhdistyksen toimia asiassaan, vaan aikoo viedä asian oikeuteen.

-”Mikäli NFL (ja kaikki muutkin ammattiurheilusarjat) aikoo pysyä meritokratiana (hallinto jossa eteneminen tapahtuu meriittien ansiosta), silloin periaatteellisista ja rauhanomaisista protesteista ei tulisi rangaista eikä pelaajilta tulisi kieltää työpaikkaa koska nämä protestoivat valtiovallan provokaatioita vastaan.”

Jännitteet saivat uutta pontta presidentti Trumpin kutsuttua kansallislaulun aikana polvistuvia pelaajia ”kusipäiksi” (presidentti käytti termiä ”son of a bitch”).

Lähde: AFP

2 thoughts on “NFL:n polvistumis-protestoinnin aloittanut Colin Kaepernick syyttää liigan pomoja salaliitosta – Sopimusta ei ole tarjottu vaikka pelipaikalla olisi tilaa useassakin seurassa

 • 16.10.2017 at 18:15
  Permalink

  Kuka haluaa poiltikoivaa ”vähemmistön” edustajaa riveihinsä kun pitäisi keskittyä olennaiseen ja tehdä sitä mistä näille maksetaan varsin hyvin. Rasimikortti on tehokas tänä päivänä. Tuo politikointi kääntyy itseään vastaan ja kuka haluaa riveihinsä somessa riehuvan ”aktiivin”

  Reply
 • 18.10.2017 at 12:25
  Permalink

  Näyttäisi käytöksensä perusteella olevan elävä oppikoulu esimerkki vinkuvasta itkupilli narsisti kusipää suvakista. On ilmeisesti niin itseään täynnä että pisarakin lisää niin räjähtää maailman suurin virtsapommi.

  Toivottavasti haastaa liigan oikeuteen ja kun häviää tulee kynityksi luuydintä myöden puhtaaksi maallisesta mammonasta. Eihän suvakki rahalla muutenkaan mitään tee ja lisää tulee seinästä kuten sähkö ja ruoka.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.