Ryöstäjät pahoinpitelivät ihmisiä paetessaan rikospaikalta Kiteellä – Kaksi vangittu törkeästä ryöstöstä

Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavaa:

Saimme ilmoituksen sunnuntaina 24.9. aamuyöstä, että kaksi miestä on murtautunut Kiteen keskustassa sijaitsevaan liikekiinteistöön ja tekijät ovat pahoinpidelleet ihmisiä liikkeen edustalla paetessaan paikalta.

Liikekiinteistön yhteydessä on asuinkiinteistö, jonka asukas oli kuullut ääniä liikekiinteistön puolelta hieman kello yhden jälkeen aamuyöstä. Asukas oli mennyt pihalle ja havainnut yhden miehen liikekiinteistön pihalla ja toisen miehen tulevan liikekiinteistöstä ulos. Asukkaan hälyttämä toinen henkilö saapui paikalle ja nämä henkilöt yrittivät yksissä tuumin ottaa kiinni murtautujia. Joko molemmat murtautujat tai ainakin toinen heistä kohdisti väkivaltaa heitä kiinniottaviin henkilöihin ja murtautujat pääsivät pakenemaan paikalta. Henkilöt saivat tapauksessa lieviä vammoja ja heidät käytettiin tarkastuksessa sairaalassa. Teon yhteydessä käytetyn väkivallan vuoksi tapausta tutkitaan törkeänä ryöstönä, sillä ainakin toinen tekijöistä oli varustautunut jonkinlaisella lyömä- tai teräaseella, jolla hän pahoinpiteli häntä kiinniottavaa henkilöä.

Tekijät saivat liikekiinteistöstä saaliikseen huomattavan summan rahaa.

Poliisi selvitti omien tutkimustensa kautta epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyydet ja heidät otettiin kiinni sunnuntaiaamuna Joensuusta ja Tohmajärveltä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi eilen 27.9. vuonna 1967 syntyneen tohmajärveläisen miehen ja vuonna 1974 syntyneen joensuulaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä tekoon.

Olemme takavarikoineet asiaan liittyvissä kotietsinnöissä jonkin verran rahaa ja teknisen tutkinnan kautta pyrimme selvittämään, onko takavarikoitu raha anastettu liikekiinteistöstä.

Emme ole tiedottaneet tapauksesta aiemmin, sillä emme ole olleet varmoja, kuinka monta henkilöä teon suunnitteluun tai toteuttamiseen on liittynyt. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tekoon liittyy vain kaksi edellä mainittua miestä.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Ryöstäjät pahoinpitelivät ihmisiä paetessaan rikospaikalta Kiteellä – Kaksi vangittu törkeästä ryöstöstä

  • 28.9.2017 at 13:04
    Permalink

    Entä sitten? Kaverit halusi vähän voita leivän päälle. Asukas turhaan meni provosoimaan heitä. Yritetään ymmärtää. Ei kaikki voi kävellä kelaan hakemaan rahaa.

    Reply
  • 28.9.2017 at 20:26
    Permalink

    Sutjakkaa toimintaa poliisilta syyllisten rodullisista syistä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.