Wienin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että islamistinen terrori pohjautuu islamin teologiaan

Vienin yliopiston islamilaisen uskonnollisen kasvatuksen professorin Ednan Aslanin tekemä haastattelututkimus kumoaa monia eurooppalaisten poliitikkojen ja kulttuurivaikuttajien mantran tavoin toistamia väitteitä:

1) Usein väitetään, etteivät islamistiset terroristit todella tunne ja ymmärrä islamilaista teologiaa. Tutkimuksessa haastateltujen radikalisoituneiden itävaltalaismuslimien lausunnot osoittivat, ettei tämä pidä paikkaansa. Kyseessä eivät olleet käännynnäiset eivätkä äkkiheränneet. Suurin osa haastatelluista oli ollut jo pitkään tai koko ikänsä uskovaisia muslimeita, ja he olivat tutkineet ja lukeneet ahkerasti islamilaisia uskonnollisia tekstejä ja niiden tulkintoja, ja heillä oli syvä ymmärrys islamin uskon keskeisistä opeista.2) Jatkuvasti toistettu väite, että islamististen terroristien tulkinta islamista on vääristynyt, perverssi ja ”oikeasta islamista” poikkeava, osoittautui tutkimuksessa vääräksi. Radikaalimuslimien uskonkäsitykset olivat täysin linjassa traditionaalisen islamilaisen teologian kanssa.

3) Väite: Mitä enemmän islamia opetetaan, sitä vähemmän muslimit radikalisoituvat, koska opetus estää heitä tulkitsemasta islamia vääristyneellä, radikaalilla tavalla. Tämäkään ei tutkimuksen mukaan pidä paikkaansa. Islamin opettajilla ja imaameilla, joiden uskonnontuntemus on suuri, ja jotka ovat auktoriteettiasemassa uskoviin muslimeihin nähden, on keskeinen rooli muslimien radikalisoitumisessa. Useimmat haastatellut kertoivat lähteneensä mukaan jihadistiseen toimintaan juuri uskonnollisten auktoriteettien vaikutuksesta.

310 -sivuinen haastattelututkimus koostui 29:n radikalisoituneen itävaltalaisen muslimin syvähaastatteluista.
Uskonsa takia vainottujen kristittyjen tukemiseen erikoistunut Barnabas Fund kommentoi tutkimusta näin: ”Euroopan hallitusten on herättävä ja kiinnitettävä huomionsa tutkimuksen tuloksiin. Muuten ne eivät kykene tehokkaasti ratkaisemaan ongelmaa.”

Lähde: https://www.welt.de/politik/deutschland/article167326904/Islam-spielt-bei-Radikalisierung-groessere-Rolle-als-angenommen.html?wtrid=socialmedia.socialflow….socialflow_twitter6 thoughts on “Wienin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että islamistinen terrori pohjautuu islamin teologiaan

 • 9.9.2017 at 14:40
  Permalink

  Sipilältä tulee löysät housuun jos tällaisia lukee. Ei Suomessa ole ongelmaa, vain kultamunia kaikkialla.

  Reply
 • 9.9.2017 at 14:55
  Permalink

  Onko tämä ollut jotenkin epäselvää?
  Vajaaälyinen suvakki ei vaan tajua vaikka rautalangasta väännettäisi ja nyt on jopa tutkittua tietoa.
  Ei voi kuin ihmetellä, Läntinen maailma kaivaa omaa hautaansa.

  Reply
 • 9.9.2017 at 17:11
  Permalink

  Tämäkin on asia joka n kansalaisten yleisessä tiedossa. Mutta jotta politikot sen uskovat/ymmärtävät, siitä pitää olla aina tutkimus tai siitä pitää olla lausunto. Siksi tällaisia lausuntoja tarvitaan.

  Erinomianen löydös jälleen maailman uutisvirrasta.

  Reply
 • 9.9.2017 at 20:07
  Permalink

  Jokainen normaalijärjellä varustettu aikuinen tajuaa ihan hyvin, että nimenomaan väkivalta kaikkia muslimien vääräuskoisiksi tai uskonnottomiksi katsomia vastaan on nimenomaan islamin syvin olemus ja sen koossa pitävä voima. Historiakin sen osoittaa, Sen kieltäminen alleviivaa sopivasti kuinka heikkolahjaisimmat ja typerimmät valikoituvat poliitikoiksi yhteiskunnassamme ja silti yrittävät johtaa yhteiskuntaa. Heikoin tuloksin.

  Reply
 • 10.9.2017 at 07:54
  Permalink

  Mihinkä juutalaisterrorismi pohjautuu?

  Reply
  • 11.9.2017 at 19:30
   Permalink

   Novoijuku, missä se juutalaisterrori näkyy, paitsi fasististen rasmuslaisten päässä? Muslimiterroria juutalaisvaltio israelissa näkyy päivittäin, ei vaan ylitä enää kynnystä..

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.