Kotimainen jenkkifutis saa kautensa huipennuksen tulevana lauantaina

Lauantaina 9.9 klo 18:00 pelataan Helsingin Telia5G areenalla Suomalaisen jenkkifutiksen kauden kliimaksina vaahteraliigan loppuottelu, vaahteramalja. Vuodesta 1980 lähtien pelattu liiga ja sen vaahteramaljaksi nimetty loppuottelu ratkaistaan 19 kertaa mestaruuden voittaneen Helsingin Roostersin ja vasta viidettä kauttaan pääsarjassa pelaavan Wasa Royalsin välillä. Vaasalaisilla ei ole vielä arvometallia vaahteraliigasta ja Roosters ei ole hävinnyt finaalia kuin neljä kertaa pelattuaan maljasta yhteensä 23 kertaa. Historia siis on helsinkiläisten puolella.

Royalsin riveistä löytyy yksi sarjan parhaista pelinrakentajista,  Justin Sottilare (53,8% heittojen onnistumisprosentti, 3188 heitettyä jaardia ja 34 touchdownia) ja häntä pysäyttämään löytyy Roostersista eniten ”säkkejä” eli pelinrakentajan kaatamista ennen kuin pallo on irronnut tämän kädestä, suorittanut pelaaja Lauri Vainio (8säkkiä/12 ottelua). Vainion linjamieheksi ”vaatimattomat” mitat 187cm ja 110kg tarvitsevat  avukseen koko Roostersin puolustuksen läpäistäkseen Royalsin erinomaisen hyökkäyksen linjan.

Lähde:SAJL

 

One thought on “Kotimainen jenkkifutis saa kautensa huipennuksen tulevana lauantaina

  • 7.9.2017 at 09:56
    Permalink

    Häh… Ei kai täälä kukaan könyä niinkuin uudella mantereella? Miksei pelata reilusti jakapalloa, Rugbyä?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.