Australialainen lääkäri joutuu oikeuteen rokotevastaisuudestaan

Tohtori John Piesse on haastettu australian valtion toimesta oikeuteen tämän tuotua esiin huolensa rokotteiden erityisesti lapsille aiheuttamista haitoista.

Piesse on tehnyt työnsä ohessa laajaa tutkimusta hoitamistaan lapsista ja toimittanut kyselyitä näiden vanhemmilta. Melbourne Age-sanomalehdessä julkaistussa artikkelissaan hän kertoo että 64% Miller NZ2011-tutkimukseen osallistuneesta 166 vanhemmasta tiesi suvustaan henkilön tai henkilöitä jotka ovat saaneet erilaisia fyysisiä vaurioita rokotteista. Toisessa Piessen artikkeliin referoimassa tutkimuksessa todettiin että 212 tutkimukseen osallistuneista rokottamattomista lapsista löytyi 0 autismitapausta ja rokotetuista 50 lapsesta autismia löytyi kahdeksalta lapselta. 60% rokottamattomista lapsista oli ”erittäin hyvässä terveydentilassa” ja rokotetuilla lapsilla luku oli 6%.

Artikkelissaan Piesse mainitsee ettei vielä ole olemassa tarpeeksi kattavaa tutkimusta todistamaan autismin ja rokotteiden yhteyttä absoluuttisesti. Hän perustaakin epäilyksensä oman tutkimuksensa lisäksi päättelyyn esimerkiksi tapauksessa jossa Yhdysvaltain taudinhallintakeskus löysi tutkimuksessaan 2,5 kertaisen autismiesiintyvyyden niillä lapsilla joille suomessakin rokoteohjelmaan kuuluva MPR-rokote on annettu puolen vuoden iässä, verrattuna niihin joille rokote on annettu vasta kolmen vuoden iässä. Tutkimuksen tulokset peiteltiin mutta siitä huolimatta yli 5000 lasta on saanut korvauksia kyseisen rokotteen aiheuttamista haitoista. Rokotehaittakorvauksia on maksettu Yhdysvalloissa yli 3,5 miljardia dollaria vuoden 1988 jälkeen.

Piesse ilmoitti luopuvansa lääkärinluvastaan 31.8.2017.

Lähde: Melbourne Age

4 thoughts on “Australialainen lääkäri joutuu oikeuteen rokotevastaisuudestaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.