Näkökulma: Onko persut ”hieman” ronkeleita medioista – Kelpaako heille mikään?

Perussuomalaiset ovat itkeneet koko olemassaolonsa ajan median epäreilusta kohtelusta, ja kieltämättä puoluetta kohdellaan epäreilusti eri medioissa. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kyseenalaistaa Yleä sekä Hs:ää. Puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari tekee tätä samaa.

Mikä heille sitten kelpaa? Sellaista mediaa ei ole syntynyt vielä, jos nyt ei nosteta heidän omaa mediaansa esiin.

Muuttuisiko tilanne jos perussuomalaiset katsoisivat hieman avarammin medioiden tarjontaa? Uskon, että voisi muuttua, ainakin jos tulevaisuuteen katsoisi. Suomessa on syntynyt paljon uusia medioita, mitkä ehkä voisivat kohdella puoluetta hieman tasapuolisemmin. Mitä tekee Persut? Sulkee uudet mediat järjestäen kaiken tiedottamisen ulkopuolelle. En millään voi käsittää asiaa. Haetaanko tässä vaan itkijän asemaa myös tulevaisuudessa. – ”Voi, voi kun meitä aina kohdellaan niin huonosti mediassa.”

Me pyysimme osallistumista Perussuomalaisten puoluekokoukseen mediana. Vastaus tuli Työmies Putkoselta 3 päivää ennen kokousta, jossa sanottiin, että ”ette ole meidän arvoinen media”. Totesin itsekseni, että hyvä. Me emme sitten ole teidän arvoisenne. Tekikin mieli kysyä, että mitkä mediat sitten ovat. Naureskellen totesin, että nehän ovat juuri niitä medioita, mistä tämä puolue valittaa. Puoluekokouksesta meille kuitenkin tarjottiin toista kautta mahdollisuutta live lähetykseen. Jätimme kuitenkin väliin tämän mahdollisuuden.

On muuten hyvä mainita tässä yhteydessä, että Putkosen sähköpostissa oli aika liuta muitakin medioita liitetty, mitkä eivät ole heidän arvoisiansa, mutta ei kuitenkaan Hs tai Yle, joista he aina valittavat.

Puolueen jäsenistön tasolta meille tulee pyyntöjä nostaa joku asia esille. Jopa muutama kansanedustaja on antanut haastattelun ja ilmeisesti katsoo tulevaisuuteen hieman avarammin. On siis pakko todeta ettei tämä ole ihan koko puolueen yhteinen linja.

Kun yrität tiedustella jotain asiaa Perussuomalaisilta on vastaus kiven takana, muilta puolueilta kun kysyt jostain asiasta, niin saat yleensä edes jonkinnäköisen vastauksen. Johtuneeko siitä ettemme ole Perussuomalaisten arvoisia?

Uudet mediat tulevat ryminällä kentälle ja kehittyvät huimaa vauhtia. Virheitä on tehty ja niitä on korjattu. Menee noin 2-5 vuotta, kun uudet mediat ovat ottaneet merkittävän aseman mediakentällä. Uudet mediat on tällä hetkellä päässeet jo 200 000-300 000 viikko lukijamääriin, tiedän ainakin yhden ”uuden median” meidän lisäksi, ketkä yltävät näihin lukuihin, eli kasvu on aika huimaa näissä ”uusissa medioissa”.

Näyttääkin siltä, että osalla puolueesta on kalenterit pysähtynyt siihen aikaan kun oli ainoastaan näitä ”vanhoja medioita”. Ilmeisesti itkeminen mediasta lähivuosina ei ole ainakaan vähenemään päin.

Nykysuomen vastaava
Juha Korhonen

2 thoughts on “Näkökulma: Onko persut ”hieman” ronkeleita medioista – Kelpaako heille mikään?

  • 2.9.2017 at 15:56
    Permalink

    Kukas se nyt valittaa? Mediat ovat niin itsekeskeisiä, että, jos ei vastaa kysymykseen niin kun he haluavat, kirjoitukset on sitten ihan muuta. Jos mediat olisi rehellisiä kirjoitelmissaan ja kertoisivat totuuden, niin asiat olisivat varmasti aivan toisin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.