Jussi Halla-Aho veturimiesten liiton tukena

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tukee veturimiesten liiton maanantain mielenilmausta.

Halla-ahon mukaan on syytä pysähtyä pohtimaan, missä ovat kilpailun avaamisen hyödyt, kun ministeri Anne Bernerin (kesk.) mallissa kilpailu ei olisi lainkaan vapaata.

Tästä on kyse:

Jussi Halla-ahon kommentoi asiaa tiedotteessa:

– Huomautan, että henkilöliikenteen vapauttaminen kilpailulle voidaan tehdä EU:n vaatimalla tavalla ilman erillisten toimintojen yhtiöittämistä. Tasapuoliset palvelut liikennöitsijöille voitaisiin toteuttaa esimerkiksi palvelusopimuksilla tai palveluvelvoitteella.

Hän kysyy myös, miksei reittien käyttöoikeussopimusten optimoinnista oltu tehty kattavaa esitystä ennen asian päättämistä.

– VR:n työntekijöiden huoli suomalaisesta työstä on myös Perussuomalaisten yhteinen huoli.

Veturimiesten liitto kertoo sivuillaan:

Veturimiesten liiton poliittinen työtaistelu Juha Sipilän hallituksen liikenne- ja omistajapolitiikkaa vastaan

Veturimiesten liitto on päättänyt järjestää poliittisen mielenilmaisun, joka alkaa maanantaina 14.8.2017 kello 18:00 jälkeen alkavista työvuoroista ja päättyy tiistaina 15.8.2017 kello 24:00. Mielenilmaisun ulkopuolelle jäävistä rajauksista VML sopii yhdessä VR:n kanssa ja vaikutukset liikenteeseen täsmentyvät näiden keskustelujen jälkeen. VR tiedottanee näistä omissa kanavissaan.

Veturimiesten liitto pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa haittaa.

VML ei voi hyväksyä tapaa, jolla rautateiden matkustajaliikennettä ollaan kilpailuttamassa ja kansallisomaisuutta tuhoamassa

Eilen julkistetulla päätöksellä liikenne- ja viestintäministeriö yhdessä maan hallituksen kanssa aikoo avata nopeutetulla aikataululla rautateiden henkilöliikenteen kilpailulle. Tämä tapahtuu pilkkomalla VR osiin ja siirtämällä sen omaisuus muiden yhtiöiden käyttöön.

Suomen rautatieliikenteen kustannustehokkuus perustuu osittain synergiaetuihin, joita saavutetaan, kun henkilöstöä, veturikalustoa ja huoltotoimintaa pystytään hyödyntämään sekä henkilöliikenteen että tavaraliikenteen töihin. Jos nyt tehty päätös toteutuu, tarvitaan tulevaisuudessa paljon lisää kalustoa, jotta voidaan nykyisen kaltainen liikenne säilyttää.

VR on käynyt läpi merkittäviä tehostamistoimenpiteitä vuosien saatossa lukuisien YT-neuvotteluiden muodossa ja aika on ollut todella raskasta henkilöstölle. Vihdoin viime viikolla saimme positiivisen uutisen, kun sekä liikevaihto että liikevoitto saavuttivat ennätyslukemat. Tällä tuloksella on mahdollistettu mittavat kalustoinvestoinnit vaunukalustoon sekä vetureihin. Tästä tuloksesta hyötyvät myös niin valtio kuin veronmaksajat, kun rahaa on tuloutettu valtiolle n. 100 miljoonaa euroa vuosittain.

Suomen rautatieliikenne on Euroopan huipputasoa. Jos verrataan valtioiden panostamaa rahamäärää, on Suomi täysin omassa luokassaan edullisuudellaan. Tämä ollaan nyt tehdyllä päätöksellä romuttamassa ja mahdollistetaan isojen pörssiyhtiöiden pääsy markkinoille ilman panostusta kalustoon.

Näiden pörssiyhtiöiden tarkoitus on ainoastaan tuottaa omistajilleen maksimaalista voittoa keinoista välittämättä. Sähköverkon myyminen on tästä asiasta erinomainen esimerkki hintojen nousun myötä ja se, ettei Caruna maksanut voitostaan veroja Suomeen kuin 0,28 %. Ruotsille rautatiekilpailun avaaminen on tullut maksamaan miljardeja kruunuja ja nyt tehdyllä päätöksellä vastaavanlaisen hinnan joutuu maksamaan Suomen kansa.

Veturimiesten liitto ei vastusta kilpailun avaamista, mutta katsoo, että se tulee tehdä reilusti ja samoilla periaatteilla kuin muillakin toimialoilla. Niin että kilpailun avaamisella on tosiasiallisesti saavutettavissa näitä poliitikkojen lupaamia halvempia lippuja ja parempaa palvelua. Toimiva junaliikenne on koko yhteiskunnan etu.

Lähde: Suomenuutiset

 

5 thoughts on “Jussi Halla-Aho veturimiesten liiton tukena

 • 10.8.2017 at 20:33
  Permalink

  Jussi Halla-aho puhuu asiaa, täysin riivittynä se pois mitä puoluetta hän edustaa. Jokaisen suomalaisen etu on vastustaa sveitsiläisen Bernerin akan Suomen ryöstöä, sillä meistä jokainen on nähnyt hänen ”hyväntekijän” taitonsa esim. Lastensairaalan ruljannissa kuppaamalla hirmuiset vuokrat ja sun muut korvaukset viattomien lasten hoitopaikasta. Yhtä hyvin tuo lurjus voisi syödä lapsia aamiaisekseen.
  Mitä hyvänsä tuosta ämmästä sikiää, se on katastrofaalista suomalaisille kansakuntana ja maana. Jotain oli lesti Sipilällä takana kun tuon korppikotkan tänne lennätti lyhyellä varoitusajalla. Globalistien ja Binderberg -kokouksessa sovittu asia, että ylikansallisen toimiajat saavat pitkät ahnaat kyntensä iskettyä Suomen puhtaaseen veteen ja mineraalivaroihin sekä hyvin toimiviin valtionyrityksiin, joiden tarkoituksena on palvella suomalaisia, eikä tuottaa casino-talous -voittoja omistajilleen, jotka ovat kasvottomia ja edesvastuuttomia kaikille paitsi itselleen.
  En ole kommunisti, mutta itsetarkoituksellinen puhtaasti ideologinen ”yksityistäminen” vailla järjen häivää muistuttaa pahasti Neuvostoliiton romahdettua sitä ryötöretkeä, jolla tuon maan rikkaudet ja luonnonvarat vohkittiin harvojen rikkaiden haltuun kansan jäädessä keppikerjäläiseksi.

  Reply
  • 10.8.2017 at 21:16
   Permalink

   Jussi, ja näköjään myös edellisen kommentin kirjoittanut Juha tietävät mitä alpeilta suomeen lentänyt noita juonii…

   -Ja voitte olla varmoja ettei tämä jää tähän -kansallisomaisuuden ryöstöretki tulee jatkumaan entistä kiivaampana jo aivan lähitulevaisuudessa.

   -Että kiitti v*tusti teille kaikille berneriä ja aina pettävää keskustapuoluetta äänestäneille!

   Reply
 • 10.8.2017 at 21:45
  Permalink

  Anne tulee anne tappaa anne tulee rajan takkaa.

  Reply
 • 11.8.2017 at 06:48
  Permalink

  Ja Soini siunaa kaiken, vaikka ennen vaaleja oli ihan eri ääni kellossa. Vennamon tapainen huijaus koko puolue. Hallis muuten sanoo olevansa uusliberalisti ja kannattaa myös TTIP-sopimuksia. Ilmeisesti lakkolaisten tukeminen ym. ovat vain oppositiopolitiikkaa eli valeteatteria.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.