Youtube kiristää sensuuria ADL apunaan

Youtuben virallisessa blogissa kerrotaan, että Googlen Youtube aikoo taas kiristää sensuuria palvelussaan.

Google aikoo mm. rajoittaa videoiden leviämistä, jotka eivät riko sen ehtoja, mutta joissa on ”kiistanalaista” sisältöä.

Videot, joista jotkut käyttäjät ovat valittaneet voivat nyt joutua rajoitetuiksi eri tavoin, vaikka ne eivät rikkoisia sääntöjä siinä määrin että ne poistetaan.Rajoituksina voi tulla mm. varoitustekstejä, mainoksia ei sallita niille ja toimintoja kytketään päältä kuten kommentointi, tykkääminen tai se, että videota voidaan ehdottaa palvelussa.

Google myös käyttää yhä enemmän koneoppimista videoiden poistamiseen. Youtube on myös ottanut kumppanikseen 15 uusliberaalia toimitahoa pahan kitkemiseen palvelustaan.

Tunnetuin niistä on ADL, joka on mm. ilmoittanut, että luvut 13, 38, 83, 511 ja 43 ovat rasistisia. ADL:ää on myös syytetty siitä, että se väittää Israelin kritisoimista antisemitismiksi.

ADL kieltää Armenian kansanmurhan samalla taistellessaan juutalaisten kansanmurhan unohtamista vastaan ja on lisännyt vihalistoilleen mm. juutalaisten kansanmurhasta selvinneiden jälkeläisiä.

Asiasta kertoi Verge, Youtube, ADL, ADL, Wikipedia.3 thoughts on “Youtube kiristää sensuuria ADL apunaan

 • 2.8.2017 at 06:10
  Permalink

  Suvakit kiristävät otettaan, tavoitteenaan totalitarismi, jossa vain heidän hyväksymänsä ajatukset ja asiat saa julkaista vapaasti. Unohtavat kokonaan, että kun poliittinen tuuli kääntyy, on heidän ajatuksensa sitä, mikä on kieltolistassa, minkä he aloittivat.

  Suvakkien tapa toimia totalitaristisesti ja diktatuurisesti johtaa ennen pitkään väkivaltaiseen vastustukseen, mikäli mikään muu ei auta.

  Reply
 • 2.8.2017 at 11:06
  Permalink

  Ja mikä pahinta, me olemme itse maksaneet siitä että tietyt ryhmät ovat päässeet monopoliasemaan.

  Siis joka kerta kun ostat jotain tai annat rahasi jollekkin taholle, mieti vahvistatko pahan valtaa vai heikennätkö sitä omien mielihalujen tyydyttyessä. Maksu-tv, elokuvat, vähä-öly puhelimet jne… Suurimmaksi osaksi pahan vahvistamista.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.