G20-huippukokous Hampurissa – mielenosoitukset muuttuivat taistelutantereeksi

Perjantaina alkavan G20-huippukokousta vastaan tehty mielenosoitus on johtanut yhteenottoihin poliisin ja äärivasemmistolaisaktivistien kanssa.

Poliisi on käyttänyt mielenosoittajia vastaan muun muassa vesitykkejä, pippurisumutteita ja kyynelkaasua. Useat ihmiset ovat loukkaantuneet.

 

Tervetuloa helvettiin – nimellä kulkeva mielenosoitus keskeytettiin, kun tilanne eskaloitui väkivaltaiseksi.

Mielenosoittajat polttivat kaduilla roskia, joita poliisit sammuttivat. Kadut olivat karmeassa kunnossa veden lainehtiessa kaikkialla. Myös mielenosoituksen aikana kadulla poltettiin auto, rikottiin liiketilojen ikkunoita ja heitettiin poliisia pulloilla ja kivillä.

Poliiseja on Hampuriin tuotu pitkin Saksaa, sillä tiettävästi G20-kokoukseen odotetaan suuria mielenosoituksia. Odotettavissa on yli satatuhatpäinen mielenosoittaja joukko, sillä kaksi päivää kestävän kokouksen ajaksi on ilmoitettu 30 mielenosoitusta.

Asiasta uutisoi: IL