Lukijan kynästä: Vastaanottokeskuksen sisältä nähtynä

Syksyllä 2015 saapui maahamme ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Suomen punainen risti oli ensimmäisenä perustamassa hätämajoituksia ja vastaanottokeskuksia näille tulijoille. Järjestö aloitti paniikissa massiivisen henkilöstön palkkauksen, jossa minäkin pääsin järjestöön töihin ja antamaan panokseni tähän myöhemmin suureksi kasvaneeseen turvapaikkabusinekseen. Sitähän se on, vaikka SPR sen jyrkästi kieltääkin. Järjestö ja sen piirit rikastuivat kertaheitolla kun rahaa yhtäkkiä tuli valtion kassasta niin SPR:lle kuin yksityisille toimijoille ovista ja ikkunoista. Mutta ruohonjuuritasolla siis kenttätyössä nämä rahat eivät näkyneet alussa, eikä ne näy kyllä edelleenkään. Kaiken toiminnan SPR:n vokeissa pitää tapahtua halvalla, ellei se nyt mitenkään ilmaiseksi onnistu. Olen huomannut, että SPR kyllä pitää huolen rahoistaan ja pyrkii käyttämään ilmaista vapaaehtoistyövoimaa niin paljon kuin mahdollista.

Pakolaistulvan alkaessa henkilöstön palkkauksessa ja vuokratilojen hankinnassa tuli suunnaton kiire ja virheitäkin sattui, mutta niistä vaietaan edelleenkin visusti. Valtion verorahaa on palanut hukkaan suunnattoman isoja määriä näiden SPR:n ja migrin työntekijöiden ammattitaidottomuudesta johtuneiden virheiden seurauksena. SPR kyllä mielellään moittii migriä edelleenkin siitä, kuinka siellä panikoitiin ja mokailtiin kun joukkohyöky maahan alkoi, mutta ei se sen paremmin mennyt Suomen punaisella ristilläkään kun sen touhuja aitiopaikalta työntekijänä seuraa.

Nyt näiden virheiden seurauksena vastaanottokeskuksissa toimii alalle täysin sopimatonta henkilökuntaa ja ihmetellä sopii, että siellä sosiaaliohjaajinakin toimii ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaista koulutusta työhönsä. Kun ammattilaisia ei saada palkattua niin suhteillakin pääsee järjestössä monenlaisiin virkoihin. Vastaanottokeskuksen johtajiksi palkattiin henkilöitä myös suhteiden perusteella vailla minkäänlaista koulutusta tai kokemusta työhönsä. Monien näiden vastaanottokeskusten työilmapiirit ovatkin erittäin huonot, ja ne jotka työllistyvät muualle lähtevät näistä hyvin nopeasti pois. Ne taas jotka yrittävät tälle asialle jotakin tehdä, uhkailaan hiljaiseksi tai räikeimmissä tapauksessa työntekijä kylmästi irtisanotaan työstänsä ja uhkaillaan hänen saavansa SPR:n lakimiesarmeijan vastaan jos tästä erottamisesta tehdään julkinen. Työsuojelu on järjestössä vain paperilla, mitään todellista toimintaa en ole työsuojelun puolelta havainnut tapahtuneissa ongelmatapauksisa, vaikka sisäpiirissä kaikki tietävät nämä vokkien henkilösuhteista johtuvat ongelmat.

Vastaanottokeskuksien ja Punaisen ristin omien toimintaohjeiden ja sääntöjen rikkominen on vastaanottokeskuksissa arkipäivää. Monissa vokeissa henkilöstö toimii asiakkaiden kanssa vastoin sääntöjä eivätkä seksisuhteet avustustyöntekijöiden tai henkilöstön ja turvapaikanhakijoiden välillä ole mitään muuta kuin vaiettu salaisuus. Näihin ollaan johdon taholta haluttomia puuttumaan, ettei mediakynnys ylity ja SPR maine tahraannu. Odotetaan ja toivotaan, että vokit menevät kiinni ennen kuin nämä väärinkäytökset paljastuvat.

Vastaanottokeskuksissa solmitaan monenlaisia suhteita myös paikallisen väestön kanssa. Tilipäivänä monin paikoin viina virtaa ja taksi kuljettaa turvapaikanhakijoita ravintolaan. Osaan vokeista on myös pesiytynyt paikallisia naisia ja naispuolisia avustustyöntekijöitä jotka jakavat omaa tavaraansa auliisti asunnosta toiseen. Myös salakuljetetusta tupakan myynnistä vokin sisällä puhutaan. Leimaverottomia tupakka-askeja löytyy vokin pihalle heitettyinä roskina. Roska-astiatkin ovat usein turvapaikanhakijoille liian kaukana.

Jo aiemmin maahan tulleet ja kotiutuneet maanmiehet avustavat turvapaikanhakijoita monin arveluttavin tavoin ja kertovat heille mitä pitää migrin ja poliisin puhuttelussa sanoa, että turvapaikka suomesta heltiää. Osa turvapaikanhakijoista käy töissä pimeästi pizzerioissa tai vastaavissa, ja tämäkin pienillä paikkakunnilla tiedetään, mutta ei siihen puututa, ettei saada rasistin leimaa. Näiden riitaisempien maanmiesten välillä on havaittu myös kiristystä ja muuta epäilyttävää toimintaa mikä ei ole tässä maassa tyypillistä. Usein nämä tapaukset ovat sukusidonnaisia ja tarvittaessa niillä uhkaillaan myös sukulaisia siellä kotimaassaan. Joskus näissä tapauksissa on mukana uskontokuntien sisäiset tappelut ja sukujen vanhat kaunat. Näitä ja muita avioriitoja sossutädit sitten vokeissa selvittelevät ja sovittelevat asiakkaiden kesken kuin päiväkodissa konsanaan, ja työpäivät kuluvatkin ihanan nopeasti.

SPR varjelee julkisuuskuvaansa mustasukkaisesti ja ainoastaan ylin johto saa olla yhteydessä mediaan. Työntekijät eivät saa kommentoida lainkaan mitään asiaa medialle. Jokainen SPR:n työntekijä on joutunut allekirjoittamaan salassapitosopimuksen, ehtona sille että saa työpaikan. Tätä vielä tehostetaan mainitsemalla että järjestö puuttuu erittäin herkästi oikeustoimin mikäli julkistat tietoja mitä olet työssäsi saanut.

Julkisuudessa on puhuttu paljon siitä, kuinka paljon tämä turvapaikkabisnes tulee valtiolle maksamaan. Hallitus ja viranomaiset antavat ympäripyöreitä vastauksia, mutta tämän kaiken nähneenä ja kokeneena voin sanoa, että siinä vaiheessa kun se koko laskun suuruus kansalaisille selviää on se järisyttävä järkytys. Ette voi uskoakaan sitä miten iso osa näistä ”muka” turvapaikanhakijoista käyttää meidän hyväuskoisuuttamme ja lakipykäliä omaksi hyödykseen. Se on kuulkaa todella härskiä ja näissä heitä auttaa nämä vapaaehtoiset avustajat, sossutädit ja maanmiehet. Kaikenlisäksi ammattitaidottomat sosiaaliohjaajat jakavat vielä auliisti avustuksiaan, koska nehän on vain verovaroja, ei omaa rahaa.

Monissa kunnissa yksikään hammaslääkäri ei ota enää näitä turvapaikkaa hakevia ihmisiä vastaan, koska he eivät yksinkertaisesti ilmesty sovittuna aikana vastaanotolle. Tästähän hammaslääkäri ja tulkki kuitenkin laskuttavat vokkia täyden hinnan. Ja tämänkaltainen toiminta koskee myös muitakin lääkäreitä, neuvoloita, kouluja, virastoja, vastaanottokeskuksien sovittuja aikoja, suomenkielenkoulutusta, työharjoittelua jne jne. Iso osa näistä tänne tulleista turvapaikanhakijoista niin sanotusti paskat nakkaa näistä kellonajoista, kun heille ei kerran tule mitään sanktiota siitä ettei he ilmesty, niin ei heitä yhtään kiinnosta. Mielummin nukutaan myöhään kuin herätään esim. lääkärille.

He saavat valtiolta rahaa joka toinen viikko jonka voi käyttää juhlimiseen tai uusiin vaatteisiin ja valtiohan antaa lämpimän asunnon käyttöön, ilmaisen terveydenhuollon ja sosiaalitädin mukavat palvelut. Ainoat paikat mihin he menevät ajoissa on poliisi ja maahanmuuttovirasto.

Yksi erittäin vaiettu asia on myös vokkien käyttämät tulkit. Tämä on jotain aivan uskomatonta miten paljon valtio syytää rahaa näihin niinsanottuihin ”tulkkeihin”. Osa ”tulkeista” on niin ammattitaidottomia ja kääntäminen on niin luokatonta että monesti itseäkin hävettää sen asiakkaan puolesta. Osa ”tulkeista” taas neuvoo asiakkaita auliisti, että miten pitää vastata jotta asiakas saa parhaan palvelun ja tuloksen hakemalleen asialle vokista tai virkamieheltä. Hyväuskoiset työntekijät uskovat nämä kaikki asiakkaan tarinat faktoina ja kun huoneesta ulos päästään niin sitten nauretaan näille ”vääräuskoisille” hölmöille. Nämä turvapaikanhakijat ovat erittäin hyvä näyttelijöitä, se on todettava.

Tämä ylläkirjoitettu on niin monesti nähty tässä työssä. Sääliksi käy pikkuista Suomea kun on tällaisen taakan ristiksensä saanut. Vaikka työt vokissa aloitin hyväuskoisena, että on mukava kun pääsen auttamaan turvapaikanhakijoita pois hengenhädästä, niin kylmä todellisuus on iskeytynyt kasvoilleni kuin likomärkä rätti.

Omakohtaisella kokemuksella voin sanoa, että migrin päätökset siitä, että isoin osa näistä hakijoista ei ansaitse sitä oikeaa turvapaikanhakijan statusta on todellakin oikea. Olen lukenut kymmenittäin näiden parempaa elintasoa hakevien kertomuksia siitä, mitä he ovat säveltäneet migrin puhutteluissa ja ei voi kuin ihmetellä sitä naiviutta mikä monellakin turvapaikanhakijalla saatika sitten suomalaisella ”kukkahattutädillä” on tämän maan turvapaikkasäädöksiä kohtaan.

Olen muuttanut ajattelumaailmani täysin tämän työni tuoman kokemukseni nojalla. Suomi nimistä hyvinvointivaltiota ei ole luotu näiden ilmaista elämää etsivien muka ”turvapaikanhakijoiden” takia.

Mielestäni Suomen lakeja pitäisi edelleenkin kiristää näiltä osin ja luoda työnteko-suomenkielen opiskeluvelvoite kaikille Suomeen saapuville turvapaikanhakijoille. Nämä yökukkujat ja päivännukkujat, suomalaisia ja tätä maata halveksivat eivät ansaitse mitään muuta kuin paluukyydin kotimaahansa. Tiesittekö muuten, että jokainen vapaaehtoisesti kotimaahansa palaava turvapaikanhakija saa lentolipun lisäksi vieltä ainakin 1000 € paluurahan! Osan rahoista saa heti lentokentällä lähtiessä ja loput sitten kotimaassaan IOM:n konttorista.

Ehdotan maahanmuuttovirastolle perustettavaksi erillistä tarkastusvirastoa joka käy läpi lopetettavien vastaanottokeskuksien johtajien sekä sosiaali- ja terveystoimen päätökset sekä muun rahanmenon mitä vokissa on päätetty. Suomen valtiolla ja sen asukkailla on oikeus tietää mihin heidän maksamansa verorahat ovat huvenneet!

Kirjoitus on lukijamme lähettämä näkökulma, ei Nykysuomen toimituksen tekemä.

Artikkelikuvassa näkyvä Hennalan vastaanottokeskus ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

22 thoughts on “Lukijan kynästä: Vastaanottokeskuksen sisältä nähtynä

 • 2.6.2017 at 14:02
  Permalink

  Tätä se todellisuudessa on ollut, itsekin vapaaehtoisena nähnyt juuri tämän mistä media on vaiennut ja vapaaehtoisia kielletty kertomasta.

  Reply
  • 2.6.2017 at 15:19
   Permalink

   Pitikö vapaaehtoisena allekirjoittaa vaitiolovelvollisuus lappu?

   Reply
   • 2.6.2017 at 15:32
    Permalink

    Vapaaehtoisen Pitää allekirjoittaa vaitiolovelvollisuus, ilman sitä ei saa mennö Vokkiin sisätiloihin.

    Reply
 • 2.6.2017 at 14:06
  Permalink

  Punainen risti on globaali rikollisjärjestö joka tekee ihmiskauppaa naamioiden toimintansa ”hyväntekeväisyydeksi”. Omaan ajatteluun pystyvät ihmiset ovat tästä olleet tietoisia jo vuosien ajan -hyväuskoiset hyödylliset idiootit sensijaan eivät ymmärrä (tai eivät suostu ymmärtämään) miten suuriin väärinkäytöksiin kyseinen liiga ympäri maailmaa syyllistyy, kyseessä on kymmenien miljardien bisnes jota pyöritetään erittäin rajun propagandan ja väärienmielikuvien luomisen avulla. Röyhkeys on viety äärimmäisyyksiin ja se tuntuu toimivan varsinkin hyväuskoisiin Suomalaisiin erittäin tehokkaasti.

  Punainen risti on asetettava kaiken kattavaan tutkintaan ulkopuolisen tahon toimesta -näitä rikoksia KANSANRYHMÄÄ (eli kantaväestöä) VASTAAN ei tulla unohtamaan koskaan!

  Kiitos kirjoittajalle tästä jutusta! Suomalaisella veronmaksajalla on oikeus tietää mihin hänen rahat käytetään -ihmiskauppaan, bordellitoimintaan, viinaan, huumeisiin, liigan johtajien ylisuurin palkkoihin, rehellisten ihmisten hiljaiseksi maksamiseen jne jne..

  RIKOSTUTKINTA KÄYNTIIN VÄLITTÖMÄSTI!

  Reply
  • 16.6.2022 at 12:46
   Permalink

   Kosovon sodan jälkeen ? punainen risti saapui paikalle. Vaativat johdolle uudet Touyta maasturit ja majoitukset 5:n tähden hotelliin.

   Reply
 • 2.6.2017 at 14:45
  Permalink

  Tämä on ollut nuivalle tuttua jo alusta asti ja jo ennen sitä kun v. 2015 näki näiden ”hätää kärsivien” naisten ja lasten ”sijollisten” saapuvan pallomahoineen ja ammatisotilaan sekä koetun taistelijan ruumiskasoja nähdeiden syöttiläiden kohtaamista SP’R:n naislaumojen ja ”vapaaehtoistyöntekijöiden” silmistä kuvastuvan hädän ja tuskan, jota heillä oli kiire päästä hoitamaan alun alkaenkin mädättynein keinoin, josta perinteinen WWI aikainen humanitäärinen työ edellytti.
  SRP on Suomen suurimpia rikollisjärjestöjä, jotka ansaitsevat ihmiskaupalla ja veronmaksajain kustantamana tällä ”nokiallaan” päätä huimaamia summia rahaa, kuten kirjoittaja mainitsi, ”Ovista ja ikkunoista”.
  Tämä aika on eräs Suomen historian ajan kuvottavimmista ja mädättyneimmistä ajanjaksoista, johon liittyy SPR, tuo joskus kaiketi jonkinlaista kunniaa nauttinut laitos. Tosin sekin jo aikaisemmilta vuosilta tiedettiin, että tuon ”suljetun” laitoksen ”kustannustehokkuus” oli sitä ja tätä. Lisäksi tuon firman johtaja ja muu johtotehtävissä oleva henkilöstä nautti palkaa, joka oli pöyristyttävän suuri ajatellen tuon ”hyväntekijä järjestön” etiikkaa toimia maailman ja joskus harvoin Suomenkin kohtalon kolhimia ihmisiä kohtaan avustavana järjestönä ja valon tuojana helvetillisiin olosuhteisiin syystä tai toisesta.
  Suomen suvakit ja Sipilän jästipään ansiosta tämä vatulointi tulee kestämään ja imemään kuiviin suomalaisten oman elintason ja turvaverkot sellaiselle tasolle, että tuon hulluuden päättyessä tai joskus tilille siitä joutuville (kenties) voisi jaella hyvällä syyllä jo kuoleman tuomioita tai vähintäinkin sananmukaisesti vedelle ja leivälle eliniäksi ilman armahdusta. EU ja sen korruptoitunut eliitti itse lihoo laittomalla ihmiskaupalla, joka hoidetaan Välimeren yli yötä päivää vaikuttimena ainoastaan henkilökohtainen rikastuminen ja samalla silmiensä sulkeminen siltä kammotavilta seuraamuksilta, joita tuosta kansanvaihdosta koituu Euroopan kansallisvaltioiden kansakunnille realisoituen kansanmurhana ja täydellisenä anarkiana, jota vastaan ei edes valkoisilla ole oikeutta puollustautua. Siitä pitää suvakki-poliisi huolen varmistaen tällä, että varmasti jokainen kanta-asukas on ”tasapuolisesti” oman onnensa nojassa Euroopassa tuossa kuolevassa maanosassa, jossa joskus vallitsi monokulttuuri ja edes jonkintasoinen sivistys ja turvallisuustilanne sekä kulttuuri, joka vaali kristillisyyden ja kreikkalaisten filosofien hyveitä korkeimmista ihmiskäsityksistä ja arvoista sekä elämän pyhyydestä ja sen suojelemisen välttämättömyydestä ja tärkeydestä.

  Reply
 • 2.6.2017 at 15:12
  Permalink

  Hienoa, että asioista kerrotaan. Kiitos kirjoittajalle ja Nykysuomelle. Näitä asoita emme saa valtamediasta lukea.

  Reply
 • 2.6.2017 at 15:16
  Permalink

  On rohkaisevaa havaita että joku uskaltaa kirjoittaa asiasta. Olisin kuitenkin toivonut että työntekijäksi olisi pestauduttu vakoilun vuoksi eikä auttamishalun. Sillä silloin kun haluaa auttaa on itse mukana ja osana ongelmaa. Jos ei alunalken olisi ollut auttamishaluisia, ei tätä ongelmaa olisi nyt.

  Mutta se siitä. Ei syyllistetä henkilöitä sen enempää. Vahinko on jo tapahtunut ja nyt pitää sen tuhot minimoida. Toivoisinkin että näitä vastaavia ilmiantoja- ja kirjoituksia tulisi jatkossa niin että ne eivät olisi ympäripyöreitä vaan niissä olisi nimiä, päivämääriä, rahasummia, tapahtumia, paikkoja jne. Kun niitä tulee riittävän paljon, on syytekynnys ylitetty ja viranomaisten on tehtävä työnsä. Ja mikä parasta, julkinen mielipide muuttuu kun tosiasioita tuodaan enenevässä määrin esille.

  Ei yksi Hanna Hansu saa aikaan kuin hetkellisen piikin. Mutta kun kriittinen massa ylittyy, sitä muutosta ei estä mikään. Joten, nyt on mahdolisuus korjata vahinkoja ja tehdä ilmiantoja. Vaikka sitten työsopimuksessa sanottaisiin mitä tahansa. Sillä Suomen laki määrää että asia tulee tuoda aina julki kun se aiheuttaa vaaraa toisen hengelle tai omaisuudelle. Ja nythän on koko Suomen kansa hengenvaarassa. Ja minkä vuoksi? Niinkin alhaisen asia kuin rahan.

  Reply
 • 2.6.2017 at 17:11
  Permalink

  Tämä vokkihomma olisi ollut helposti organisoitavissa, siten – niin olisi pitänyt tehdä – , että sitä valvoo suomen armeija, säännöt samanlaiset. Olisi ollut loogista sikäli, että nämä nuoret miehet ovat sotapakolaisia. Ja takaisin rikkeistä.

  Mihin perustuu tuo vaitiolovelvollisuus ja salailu? Mitä salailemista tässä on? Kysyn vielä, mitä salailemista?

  Reply
 • 2.6.2017 at 22:15
  Permalink

  Hienoa että jotkut kirjoittaa näistä epäkohdista ja suomen riistosta Loisijat valtaa pientä suomea ja päättäjät on ymmällään Siellä pappi ja vihreä Niinistökin on estämässä loisijoiden palautusta

  Reply
 • 2.6.2017 at 23:05
  Permalink

  Muuten loistava kirjoitus ja aivan samaa mieltä mutta ”päivän nukkuja yönkukkuja”. Miksi verrata toisenlaisen vuorokausirytmin omaavaa verrataan näihin loisiin. Onneksi on meitä yönkukkujia jotka vahtivat teidän laiskojen yönukkujien unta ettei rosvo tule ja vie.

  Reply
  • 3.6.2017 at 06:31
   Permalink

   Pointti kait oli se että ei mennä sovittuihin tapaamisiin, lääkäreille jne. kun väsyttää…

   Reply
  • 15.6.2017 at 03:20
   Permalink

   Hienosti artikuloitu…yhdyn samaan.

   Reply
 • 3.6.2017 at 05:44
  Permalink

  Kokoomus: Meillä on orjatyövoimareserviunelma.

  2015 syksyllä silloinen rajavalvonnasta vastannut sisäministeri Petteri Orpo sanoi vahingossa televisiossa salaisuuden…

  Petteri Orpo: ”Periaatteessa kaikki ruotsinkautta tulleet ovat tulleet maahan laittomasti, mutta me päätettiin ottaa ne kaikki, koska se työlupakäytäntö on niin hankala”.

  Kokoomus: ME päätettiin ottaa NE KAIKKI, koska se TYÖLUPAKÄYTÄNTÖ on niin hankala”.

  –—-

  Kokoomus siis yrittää haalia itselleen ilmaisia orjia käyttämällä turvapaikkajärjestelmää väärin. 😉

  No kuka tämän Kokoomuksen masinoiman turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön maksaa? No veronmaksajat tietenkin. Kokoomuslaiset eivät veroja suomeen maksele, he maksavat verojaan vain veroparatiiseihin 😉

  Onneksi matut ovat sanoneet etteivät ole suomeen tulleet työtä tekemään. Joten kokoomuslaiset jäävät ilman orjatyövoimaunelmaansa, ja kokoomuslaiset joutuvat tyytymään keskenään homosteluun

  Reply
  • 3.6.2017 at 23:47
   Permalink

   Onko tästä tarkempaa tietoa? Löytyisikö jostain video? Tai ajankohta/ohjelma missä tuo on esitetty?

   Reply
 • 3.6.2017 at 10:09
  Permalink

  Hyvä kommentti Samilta – täytyy pitää mielessä. Entisestä ’koti-, uskonto- ja isänmaa’-puolueesta on tullut suomalaisvihamielisten maanpetturien johtama SUOMENTUHO-puolue, jota kuitenkin ilmeisesti huomattava joukko hyödyllisiä idiootteja äänestää, kun eivät ole huomanneet puolueen 180 asteen linjanmuutosta.

  Reply
 • 3.6.2017 at 23:20
  Permalink

  Uskomattoman hyvä kirjoitus. Kiitos kirjoittajalle tästä. Toivottavasti saamme lisää samanlaisia paljastuksia.

  Reply
 • 4.6.2017 at 02:57
  Permalink

  Noooh….Milloin nää KusEtuskunnan Kansankusettajat puuttuvat tähän Paskaan…Kansankusettajilta kyllä aukesi Etuperäaukko ja Tutkimukset…kun Paskalakit olivat harrastaneet ”Vihapuhetta” netissä….kuten ”Totakaaan ne ei osaa kunnolla” …Ym……..Priceless…!!!

  Herra Jestas sentään….Saatanan Juoppohuora Risikko….Tapa Ittees..!!!..Ennenkuin Tuhoat tämän Valtion Täysin..!!!

  Reply
 • 4.6.2017 at 03:20
  Permalink

  Kyllä jokaisen normaaliälyisen luulisi tajuavan maalaisjärjelläkin mitä tuo meininki on kun katsoo ensin faktat ja sitten vähän miettii. Itselleni mitään uutta tuossa ei ollut. Tuotahan se ollut viimeiset 25 vuotta.

  http://velkakello.fi/
  Velkaa on vasta 104 696 242 668 euroa ja jokaisen suomalaisen osuus vauvasta vaariin siitä on reilut 19 000€.

  ”Suomi on elänyt velaksi viimeiset 27 vuotta. Melkein viidennes valtion velasta on annettu kehitysapuna.”
  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/05/16/rautatientorin-mielenosoitus-tehonnut/

  Reply
 • 4.6.2017 at 17:59
  Permalink

  SPR myy ilmaiseksi saamaansa verta!
  Johtoportaalla hyvät liksat ym edut.

  Reply
 • 16.6.2017 at 02:08
  Permalink

  JUU TÄMÄ ON SITÄ SIPPILÄN+ORPON REALITOTUUTTA,HE ONNISTUIVAT TUHOAMAAAN SOININ PERSUT,SUOMEN KOLMANNEKSI SUURIMMAN EDUSKUNTA PUOLUEEN,,TÄYDELLINEN KOKO-NELSONI PERSUILLE,,JA KOHTA SUOMEN RAHAT ON NÄMÄ POLIITIKOT VIENEET PANAMAAN,,JA MITÄ HE RAHOILLAN TEKEVÄT.KUN KUOLEMA HEIDÄTKIN VIE,,EI OLE ELÄMÄ IKUISTA EDES RÖTÖS-POLIITIKOILLA..JA NÄMÄ MAMUT,,,

  Reply
 • 14.9.2017 at 12:04
  Permalink

  Sipilä ja kumppanit jakoivat taas valtion kassasta sule, mulle periaatteella.
  Pitää taas muistaa äänestää Keskustaa, niin tietää ettei rahat mene koulutuksee, terveydenhuoltoo tai vanhustenhuoltoon.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.