Juuri nyt: Auto ajanut ihmisten päälle Helsingissä – useita loukkaantunut

Paikalla oli päivällä liki 10 pelastuslaitoksen yksikköä: ambulansseja, paloautoja ja poliiseja. Onnettomuuspaikka suljettiin isolta alueelta eristysnauhoilla. Tapahtumapaikka on lähellä Siilitien metroasemaa.

Poliisista kerrotaan, että tekijä on poliisin hallussa. Henkilöauton kuljettaja ajoi lauantai-iltapäivänä toistaiseksi tuntemattomasta syystä ulos ajoradalta päin tien laitaan pysäköityjä autoja ja jalankulkijoita.

Loukkaantuneita on neljä, kolme jalankulkijaa ja kuljettaja jonka kerrotaan loukkaantuneen. Kaksi vakammin ja yksi lievästi. Poliisi tutkii tapausta onnettomuutena. Iltalehti kertoo, että poliisin mukaan ”mikään ei viittaa tahalliseen tekoon”. Onnettomuusautossa, harmaassa farmarivolvossa, oli virolaiset kilvet.

HS:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan mieshenkilön kuljettama auto lähestyi Siilitien metroaseman parkkipaikkaa Siilitietä pitkin, ilmeisesti murjoi yhden henkilön suojatiellä, ja jatkoi jalkakäytävää pitkin, osuen myöhemmin vielä kahteen uhriin. Uhreista kaksi oli naisia.

Onnettomuusauton kuljettaja otettiin kiinni autostaan, ja poliisi raudoitti hänet. Silminnäkijöiden mukaan auto oli kulkenut jalkakäytävällä huomattavaa vauhtia.

Tilanteessa oli osallisina seitsemän autoa, jotka pysäköityjä yhtä lukuunottamatta.

Uusimpien tietojen mukaan 30-vuotias mieskuljettaja on myös loukkaantunut. Muut uhrit ovat jalankulkijoita. Pahimmin loukkaantunut on 20.vuotias nainen. Kuljettaja ei poliisin kertoman mukaan ollut päihtynyt.

Onnettomuuden syyksi arvellaan sairaskohtausta, mutta silminnäkijän mukaan onnettomuusautoa ajanut mies käyttäytyi hillitysti poliisin ottaessa häntä kiinni autostaan. Ajaja oli 185-90cm pitkä, ja vaaleaihoinen. Tahallinen teko on myös onnettomuustutkinnassa eräs vaihtoehto, kertoo poliisi. Päihteiden vaikutus tapahtuneeseen on nykyisillä tiedoilla epätodennäköinen. di-gold

 

siilitie000001siilitiepuskuri0000

Vasen kuva: Parkkipaikka. Oikea kuva: Auton puskuri jäi kiinni, syviä jälkiä nurmikossa.

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat: http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005027827.html

6 thoughts on “Juuri nyt: Auto ajanut ihmisten päälle Helsingissä – useita loukkaantunut

 • 31.12.2016 at 14:53
  Permalink

  No niin… Jokos Suomessakin maltilliset rauhanuskonnon kannattajat iskivät? Tämä ei kuulu suomalaisten tekemiin sattumuksiin. Suomalainen puukottaa ja juo viinaa.

  Reply
 • 31.12.2016 at 15:46
  Permalink

  Mikään ei viittaa tahalliseen tekoon muslimi ratissa kertoi olevansa tavallinen muslimi.

  Reply
 • 31.12.2016 at 16:05
  Permalink

  Vääräuskoisen koiran on kuoltava! Ajakaa niiden yli, tappakaa missä näette, myrkyttäkää, ampukaa, puukottakaa! Uusi vuosi on puolikuun vuosi ja verenvuodattamisen vuosi!

  Reply
 • 31.12.2016 at 19:29
  Permalink

  oliko auto varastettu . minkä maalainen ratissa oliko sevästikin päisään.

  Reply
 • 31.12.2016 at 19:51
  Permalink

  Voi voi, ihan kotimainen tai virolainen sairauskohtaus oli. Märkä unenne jäi taas toteamatta.

  Reply
  • 31.12.2016 at 20:04
   Permalink

   Onnettomuusauton kuljettava oli silminnäkijän mukaan vaaleaihoinen eurooppalainen. Sen kerroimme.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.