Kansa ei pääse äänestämään euroerosta

Eduskunnan perustuslakivaliokunta äänesti tänään Paavo Väyrysen kansanaloitteen nurin. Valiokunta oli päätöksessään yksimielinen. Valiokunta perusteli päätöstään sillä, että kansanäänestys eurojäsenyydestä koskisi kansainvälistä asiaa, joka edellyttäisi tarkempaa valmistelua.

perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.)

Tätä harkittiin pitkään ja päädyimme tähän ratkaisuun, sillä kyseessä on kansainvälinen velvoite joka edellyttäisi aloitteen huolellista perustelua ja valmistelua. Aloitteessa on paljon sisäisiä ristiriitaisuuksia,

7 thoughts on “Kansa ei pääse äänestämään euroerosta

 • 25.11.2016 at 15:22
  Permalink

  Minä arvasin että torppaavat jollain kostilla.

  Reply
 • 25.11.2016 at 17:35
  Permalink

  Harkitsivat pitkään oli paras 🙂

  Reply
 • 25.11.2016 at 17:44
  Permalink

  Simon Elokin päätti että paavolla ei taidot riittänyt rustata hyvää.
  Oli haluamassa kumminkin eu:sta eron kansanäänestystä vaalien alla.

  Reply
 • 25.11.2016 at 20:39
  Permalink

  Väyrysen kansanäänetys-aloite meni plörinäksi … ja ihan syystä:
  Paavo lähti viemään kansanäänestystä ajatellen liiaksi omaa etuaan ja seuraavia presindentivaaleja. Oma puolue piti saada vaikka väkisin, koska häntä ei enää huolittaisi Keskustan presidenttiehdokkaaksi. Uudelle puolueelle näkyvä ja tuntuva ja kansanomainen nimi, vaikka kansaa ei huolita jäseniksi (vain kansanedustajia ja meppejä), mutta selvä sanoma puolueella on kuitenkin, eli se, mitä aatetta kannatetaan, eli kansanäänestys EU:sta eroamiseen. Paavolle tuli iso moka siinä (jonka hän vähän aika sitten jopa myönsikin), että koko kansanäänestystä ei edes tarvita EU:sta ja eurosta irtaantumiseen (oli ilmeisesti lukenut blogiani): kyseessä on molemmissa ollut perustuslakirikkomus, eli valtiopetos, ja silloin voimme yksipuolisesti pelkällä ilmoituksella EU:lle irtaantua molemmista. Emme ole alkujaan olleetkaan liitossa EU:n kanssa, joten tämä vale-liitto on mitätöitävissä helposti ja nopeasti ilman mitään irtisanomisaikaa (norm. 2 v.) tai edes sanktioita. Perustuslakirikkomuksen vuoksi emme ole samassa veneessä muitten EU ja euromaitten kanssa. Tässä faktaa – – – > Jorma Jakkolan kotisivu http://jormajaakkola.fi/.
  ………………………..
  Suomi liittyi EU:hun salaten ja valehdellen Tampereen yliopistossa 26.11.2005 tarkastettu nakkilalaissyntyisen Anne Kosken väitöskirja paljastaa, että Suomi liittyi salaten ja valehdellen EU:hun. Suomen ja EU:n maatalous- ja turvallisuuspoliittisia neuvotteluja tutkinut Koski väittää ja todistaa, että Suomi vietiin asioita salaten ja valehdellen Euroopan Unioniin. Kosken mukaan poliittinen johto salasi asioita, esitti ristiriitaisia tulkintoja ja piti matalaa profiilia julkisuudessa todellisista EU-asioista. Suomi yritti puolustaa kansallisia etujaan käymissään maatalousneuvotteluissa. . http://www.taakka.net/keskusta-on-vahingollisin-puolue/
  ………………………….
  Tämä kirjoitukseni samasta aiheesta eli ”Fixit”, eli 3E: ”Exit EU Ero” on jo vuodelta 2013, mutta silti se on nyt jopa vieläkin ajankohtaisempi kuin silloin, ja sanoisin, että kirjoitukseni oli jopa ”profetiaaninen” … eli ennustin siinä aika hyvin tulevaa, eli sitä mihin olemme menossa ja mitä on tulossa. Suosta voimme nousta, mutta ei siten kuten päättäjät ja elinkeinoelämän johto ajattelee. Lue nousun reseptistä täältä: – – – > http://annelindell.blogspot.fi/2013/06/uskon-vakaasti-etta-suomi.html

  Reply
 • 25.11.2016 at 20:57
  Permalink

  Pahinta tässä on se, että kolme persua, Simon Elo, Kimmo Kivelä ja Leena Meri, petti kansan.

  Reply
 • 26.11.2016 at 02:44
  Permalink

  Persujen kolmikko (Kimmo Kivelä, Simon Elo ja Leena Meri) oli yksimielisesti Väyrysen kansanäänestystä vastaan . Persujen ryhmäkuri toimi. Samalla se kertoi myös sen faktan että persujen puolueenjohto ei kannata kansanäänestystä eurosta sekä eu:sta. Puhutaan kyllä, että ero eurosta ja eu:sta olisi hyvä asia. Mutta kun tulee tekojen aika niin yksimielisesti vastutetaan kansanäänestystä. Samalla persut osoittivat myös vastustavansa demokratiaa johon kuuluu suora kansanäänestys. Ei ole mitään järkevää syytä kieltää kansanäänestys. Britaniassa järjestettiin kansanäänestys mutta Suomessa ei niin haluta tehdä. Eduskunta ja hallitus pelkäävät kansanäänestystä kuin mustaa ruttoa mitä he itse tuovat maahan. Demokratian vastustaminen on askel diktatuuriin. Olemme sillä tiellä, kansanäänestyksen kieltäminen ja sananvapauden rajoittaminen on diktatuurin tunnusmerkkejä sekä korruptio.

  Reply
 • 27.11.2016 at 10:44
  Permalink

  Persut petti ja seuraavissa vaaleissa menettää ainakin mun ääneni

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.