SäPo: Venäjän vakoojat yrittävät estää Ruotsin ja NATO:n yhteistyön

Vice News raportoi toukokuussa Ruotsin turvallisuuspoliisin, SäPon, havainneen huomattavan paljon venäläistä vaikuttamista maassaan sen estämiseksi, että Ruotsi tekee NATO:n kanssa n.s. isäntämaasopimuksen.

Lukuisia lehtiä pysäyttänyt palvelunestohyökkäys oli osa häirintää, mutta huolestuttavampaa on, että SäPo tunnisti 37 venäläistä tiedostelupalvelun ja 10 sotilastiedustelun henkilöä maassaan, jotka harrastivat aggressiivista siviili- ja sotilaskohteiden tiedustelua.

Venäjä on tehnyt myös lukuisia ilma- ja vesitilanloukkauksia Ruotsia vastaan. Huolestuttavinta on kuitenkin se, että Venäjä on Ruotsissa lisännyt yhteyksiään ruotsalaisten äärioikeistoliikkeiden suuntaan.

Venäjä pyrkii siis pakottamaan Ruotsia valitsemaan itselleen edullisen tien sotilaallisesti avuttomana reppanana ja keinot siihen ovat paitsi hybridisodan oppien mukaisia, myös sellaisia, joilla pyritään myös tekemään Ruotsista poliittisesti Venäjän vasalli.

Me voimme vain toivoa, ettei Suomesta löydy kansallismielisiä ryhmiä tai toimijoita, jotka ovat alttiita Venäjän n.s. informaatiovaikuttamiselle.  Sellaiset selvästi ovat Venäjän mieleen ja Venäjän ohjelmassa tulee aina Venäjä ensin.

 

12940180_1037351192977651_244205166_n
Suomalainen sotilaspoliisi

 

clip_image002_006
Kylmän sodan suunnitelmia

 

9 thoughts on “SäPo: Venäjän vakoojat yrittävät estää Ruotsin ja NATO:n yhteistyön

 • 23.10.2016 at 10:59
  Permalink

  Aika karun näköinen tuo Suomen kylmän sodan kartta Suomen osalta. Punaisten nuolien alueille Venäjä hyökkää tunneissa ja saavuttaa ne. Mustien nuolien alueille päästään vuorokauden/kahden sisällä. Mutta tosiasiassa Suomen valloitus on ohi kahdessa päivässä.

  20km korkeudessa 2-kertaa äänen nopeudella lentävät pommikoneet kuljettavat maahanlaskujoukkoja nopeammin kun Ruotsalaiset tai norjalaiset ehtivät ymmärtää. Matka Ruotsiinkaan ei kestä kuin 20 minuuttia. Eli vähemmän kun Horneteiltamme kestää nousta ilmaan.

  Voi pojat me ollaan kuusessa jos liitymme NATO:on.

  Reply
 • 23.10.2016 at 12:28
  Permalink

  Asiahan on päinvastoin: Venäjä kohtelee suomensukuisia kansalaisiaan Venäjällä melkein kuin Trotskin aikoina, eli sortokaudet (russifikaatio, venäläistäminen) ovat taas täydessä vauhdissa ja jos Venäjä saa mahdollisuuden, se valtaa Suomen ja hajottaa suomalaiset pitkin Venäjää ja pakkovenäläistää koko meidän kansamme siinä missä se on venäläistänyt jo nyt alueelleen jääneitä suomensukuisia kansoja.

  Kyllä se uhka tulee tässä maassa aina idästä. EU oli vakava virhe, NATO olisi pitänyt valita – ja tähän suuntaan pitäisi vielä nytkin löytää: EU pois, NATO tilalle. Venäjään ei voi luottaa, sen me näemme Ukrainasta. Mainilan toiset laukaukset ovat valitettava mahdollisuus.

  Reply
  • 23.10.2016 at 12:52
   Permalink

   Kysypä itseltäsi miksei Venäjä ole jo valloittanut koko Ukrainaa????

   Venäjä puolustaa Itä-Ukrainaa, siellä ihmiset ovat edelleenkin Venäjän puolella. Länsi-Ukrainan ihmiset taasen ovat alkaneet miettiä onko länsi kusettanut heitä, siellä ihmisiä uhrataan surutta jotta ”sota” pysyisi käynnissä.

   Miksei puhuta siitä kuinka NATO tyhjensi Ukrainan kultavarastot yhdessä yössä? Kuvia riittää sotilaista jotka kantavat kultaharkkoja NATOn koneeseen. Nyt ukrainalaiset pohtivat minne kaikki kulta oikein hävisi? NATO ryösti Ukrainan putipuhtaaksi eikä se pohdi yhtään ukrainalaisten kohtaloa.

   Putin olisi halutessaan kyennyt pistämään koko Länsi-Ukrainan matalaksi parissa päivässä. Puolustaminen on eri asia kuin hyökkääminen, sen pitäisi suomalaisten tietää.

   Reply
   • 23.10.2016 at 22:16
    Permalink

    Aivan. Samaa mieltä olen tuosta, että Venäjä olisi Ukrainan jo ottanut jos se tahtoisi sen valloittaa. Venäjä halusi Krimin ja senkin vain siellä olevan tärkeän tukikohdan takia. Siitäkin oli olemassa asiakirja, että Venäjä ottaa Krimin jos kansannousu tms tilanne uhkaa heidän tukikohtaansa. Ihmiset Itä-Ukrainassa puolustavat vain kotejaan ja Venäjä ei ole se joka pitää sotaa käynnissä. Venäjä ei Suomeen noin vaan hyökkää, vaan se haluaa ainoastaan estää Naton leviämisen maansa rajoille ja onko se ihmekään. Suomesta tulee varmasti kohde jos liitymme Natoon, ellei isäntämaasopimus jo riittänyt siihen. Syyriassakin Venäjä tekee sen mitä muut eivät ole halunneet tehdä. Enkä todellakaan ole Putin trolli. Ennen olin jopa Venäjä vastainen, mutta nyt on ilmiselvää, kuka painostaa ja ketä. Venäjä ei syyttä suotta käyttäydy näin, vaan kokee maansa uhatuksi. Yhdysvallat häärii ympäri maailmaa vaihtelemassa heikoimpien hallituksia ynnä muuta. Jos mennään Natoon Venäjä pelon takia, niin se on virhe. Silloin ollaan taas lähempänä sitä isoa sotaa. Sitten ollaan syy hyökkäykseen annettu. Natoa hehkutetaan niillä artikloilla ja kuinka ”Natolla on velvollisuus auttaa, jos jäsenmaahan hyökätään” ja ”Venäjä ei ole ikinä hyökännyt Nato maahan”. Lukekaapa ihmiset niitä muitakin Naton artikloita kuin vaan sitä missä sanotaan turvatakuista. Siellä myös lukee, että jokainen Nato maa miettiköön itse antaako materiaaliapua vaiko lähettää sotilaita maahan. Siellä ei missään LUVATA Naton joukkojen tulevan salamana paikalle, kun kutsu käy. Voi olla, että tulee, tai sitten ei. Nato ei välitä Suomesta paskaakaan, kuten ei yhdysvallat tai kukaan muukaan. Ainoastaan silloin tänne lähetetään joukkoja jos katsovat Suomen sijainnin ja meriyhteyksien sun muiden olevan puolustamisen arvoisia. Muussa tapauksessa ollaan kyllä aivan täysin uhrattavissa. Kaikki naiivit Nato haihattelijat, älkää luottako niihin sopimuksiin ja artikloihin. Sopimukset ovat voimassa ainoastaan niin kauan, kun se palvelee sopimuksen vahvempaa osapuolta. Venäjä tekee kaikkensa estääkseen meidän liittymisen Natoon, koska ei suurvalta halua jakaa rajaa vihollisensa kanssa. Joku täällä sanoi kommenteissa liittoutuvansa ennemmin Venäjän kuin Naton kanssa ja siinä olen samaa mieltä. Jos Venäjä hyökkää Suomeen, niin olen ensimmäisten joukossa astumassa palvelukseen, kuten meille armeijassa sanottiin ja teen sen mielelläni, vaikka monelle teistä varmaan Venäjä trolli olenkin. Olen suomalainen ja ainakin ennen olin siitä vielä ylpeä. Nykyään sitä ei saa edes sanoa tässä maassa.

    Reply
    • 23.10.2016 at 22:21
     Permalink

     Haluatteko Nato trollit tosiaan, että muutumme lähiaikoina Yhdysvaltojen puskurivaltioksi ja täydeksi sotatoimialueeksi?? Isäntämaasopimus tosin jo hyväksyy Nato sodat meidän maaperältämme, mikä on aivan naurettavaa. Miksi sellainen sopimus tehtiin, kun siitä ei ole mitään hyötyä tälle maalle. Sopimuksessa lukee, että Nato saa halutessaan kuljettaa joukkojaan Suomeen ja Suomessa, kuten tahtoo ja saavat vaikka hyökätä Suomesta Venäjälle.

     Reply
   • 24.10.2016 at 03:45
    Permalink

    Hassua ettei tässä(kään) jutussa esitetty Naton ja USA:n hyökkäyssuunnitelmia?

    Tuli mieleen miten USA jäi juuri kiinni globaalista salakuuntelusta, kiitokset siitä Snowdenille.

    Niin, USA ei ole vain salakuuntelun ja sotien sytyttämisien suurvalta, USA on myös propagandan maailman mahti. Se puolestaan on US siionistien hallussa.

    Sen ja vain sen takia me saadaan aina kuulla kaikkea paskaa Venäjästä ja kaikissa muistakin jotka eivät ole ostettavissa.

    Saman syyn takia Trump saa kotonaan turpaansa medialta kokoajan. Koska ei ole ostettavissa. Obama oli. Ja aivan samoin on Obaman puoluetoveri Hillary Clinton.

    USA on aivan täysin korrptoitunut 🙁

    https://www.youtube.com/watch?v=-jBBjSMmmW8
    • CNN, Goldman Sachs ja siionistien valtaverkosto •

    Reply
 • 23.10.2016 at 12:39
  Permalink

  Järki käteen ja kysykää itseltänne: ”Kumpi on valmis uhraamaan Suomen, NATO/Ruotsi vai Venäjä?”

  Suomella ja suomalaisilla ei ole mitään arvoa Ruotsin silmissä, päinvastoin. Jos Ruotsi pääsisi uhraamaan Suomen niin Ruotsi tekisi itsestään ”pelastajan”.

  Kun valtamedia lietsoo pelkoa ryssätrolleista, silloin on syytä pysähtyä ja miettiä onko kyseessä kusetus vai oikea tieto.

  Olematta mikään ryssätrolli voin vakuuttaa että suomalaisena liittoudun mielummin Venäjän kuin Ruotsin tai Naton kanssa.

  Kommunismi rehottaa, tällä kertaa Euroopassa ja muissa länsimaissa. Ei Venäjällä. Olisi jo korkea aika tunnistaa itse ideologia. Heiluri on heilahtanut ja Euroopasta ollaan tekemässä kunnon kommunistista diktaattorivaltiota. Onneksi Suomi on taas vedenjakajana, voimme itse päättää jäämmekö tulevan rautaesiripun sisä- vai ulkopuolelle. Tällä kertaa demokratia on Venäjällä ja Itä-Euroopassa, joka ei sitä näe on totisesti sokea.

  Reply
 • 23.10.2016 at 20:58
  Permalink

  Jos Venäjällä on demokratia, miksi tsaari Putin on kieltänyt suomensukuisten kansojen pyhäpäivien viettämisen ja pakottanut kaikki käyttämään venäjänkieltä? Koska Venäjä on imperiumi, eikä sillä ole *mitään* tekemistä demokratian kanssa.

  Sama kohtalo odottaa suomalaisia, jos Venäjän alle jäädään. Putinin hallintohan on ilmoittanut, että Suomen itsenäistyminen Venäjästä oli laiton ja että Suomi kuuluu Venäjälle.

  Reply
 • 24.10.2016 at 03:45
  Permalink

  Hassua ettei tässä(kään) jutussa esitetty Naton ja USA:n hyökkäyssuunnitelmia?

  Tuli mieleen miten USA jäi juuri kiinni globaalista salakuuntelusta, kiitokset siitä Snowdenille.

  Niin, USA ei ole vain salakuuntelun ja sotien sytyttämisien suurvalta, USA on myös propagandan maailman mahti. Se puolestaan on US siionistien hallussa.

  Sen ja vain sen takia me saadaan aina kuulla kaikkea paskaa Venäjästä ja kaikissa muistakin jotka eivät ole ostettavissa.

  Saman syyn takia Trump saa kotonaan turpaansa medialta kokoajan. Koska ei ole ostettavissa. Obama oli. Ja aivan samoin on Obaman puoluetoveri Hillary Clinton.

  USA on aivan täysin korrptoitunut

  https://www.youtube.com/watch?v=-jBBjSMmmW8
  • CNN, Goldman Sachs ja siionistien valtaverkosto •

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.