Metsähallitus hakkaa Ylä-Kainuun ja Kuhmon viimeisissä liito-orava -metsissä.

Kainuun Sanomat kertoi metsähallituksen aloittaneen hakkuut soidensuojelualueeseen rajoittuvalla Leipimäen metsäalueella Suomussalmella. Kyseinen kohde on ollut mukana useissa suojelualueita koskevissa selvityksissä, mutta on jätetty talouskäyttöön.

Luonnonsuojeluliitto Tapiolan mukaan liito-orava puuttuu miltei kokonaan Suomussalmen Hossa – Kuhmon kirkonkylä –vyöhykkeeltä. Viimeiset tiedossa olevat esiintymät sijaitsevat nyt hakattavilla alueilla.

Asiasta kertoi Kainuun Sanomat 19.09.2016.

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.