Kuntaliitto 25.08.2015: ”Koulut ja hallit majoituskäyttöön!”

Vuosi sitten kerrottiin, että ”Suomeen voi tulla jopa 700 uutta pakolaista!”  Jostain syystä majoitustiloja haalittiin jo tyhjistä halleista, joista jo yhteen mahtuu 700 henkilöä, varsinkin jos ovat hyväkuntoisia nuoriamiehiä.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen ei halua dramatisoida sitä, jos pakolaisia tulee Suomeen muutama sata lisää. Nyt esillä olleen 700:n sijasta on puhuttu myös 300 uudesta pakolaisesta.

Kietäväinen huomauttaa, että valtio on ryhtynyt sijoittamaan oleskeluluvan saaneita pakolaisia kuntiin ilman sopimuksia. Häntä huolestuttaa, jos pakolaisten sijoittelussa syntyy vastakkainasettelu valtion ja kuntien välillä.

Yhteiskunnan tulee jakaa yhteinen taakka yhdessä ja huolehtia siitä, että tänne tulevat pakolaiset kotiutetaan.

Tää on jännä:

Koulut ja hallit
majoituskäyttöön

Kunnissa varautuminen merkitsee konkreettisten majoitustilojen etsimistä. Tehtävänä on laatia esitys sekä aikataulu aiesopimusten mukaisesti mahdollisista perustettavista järjestely- tai vastaanottokeskuksista. Niiden tilojen osalta, joista ei tehdä aiesopimuksia, laaditaan erillinen käyttöönottojärjestys.

Kunnissa pakolaisten järjestely- ja vastaanottokeskuksina voivat toimia esimerkiksi urheiluhallit ja osa kouluista.

Kunnille esitetään varautumissuunnitelmassa, että ne solmivat pakolaisten vastaanotosta aiesopimuksen ELY-keskuksen kanssa. Uudellamaalla ELY-keskuksen tavoitteena on 11 400 majoituspaikkaa.

Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000.

Pian tämän jälkeen alkoikin paperinsa vaan ei iPodinsa hukanneita henkilöitä tulvia rajan yli jopa usean sadan päivävauhtia. 700 saatiin täyteen nopeammin kuin kissa pieraisee, ja vuoden 2015 lopussa oli rajan ylittänyt jo 35 000 turvapaikkahakemuksen jättänyttä.

Kuntalehti 25.08.2015.

 

Muistammehan vielä tämän:

”Pakolaiset ovat Suomessa, koska heidän kotimaassaan on sota. Kun olot siellä rauhoittuvat, he palaavat takaisin. Joka muuta väittää, on rasisti!” Paavo Lipponen

Ja tämän:

o4NcIMR

2 thoughts on “Kuntaliitto 25.08.2015: ”Koulut ja hallit majoituskäyttöön!”

 • 29.8.2016 at 12:23
  Permalink

  On tietysti mutta nämä savunahkat ja neekerithän ovat tunnetusti yerroristeja.

  Reply
 • 30.8.2016 at 23:56
  Permalink

  I do trust all of the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very short for beginners. May just you please lengthen them a bit from next time? Thanks for the post. kfgefgggfkek

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.