DCA-sopimus lausuntokierrokselle – Voit lausua asiasta täällä

Hallituksen esitysluonnoksessa työryhmä on arvioinut DCA:n määräyksiä, jotka koskevat muun muassa Yhdysvaltojen joukkojen maahantuloa ja liikkumista, joukkojen pääsyä Suomen ja Yhdysvaltojen yhteiskäyttöön tuleville Puolustusvoimien alueille sekä niiden käyttöä. Alueet on määritelty DCA:n liitteessä ja niitä on yhteensä 15. Lisäksi DCA:ssa on määräyksiä materiaalin ennakkosijoittamisesta, Yhdysvaltojen joukkojen turvallisuudesta, rikosoikeudellista tuomiovallasta sekä Yhdysvaltojen joukkojen ja sopimustoimittajien oikeudellisesta asemasta.

Työryhmä esittää johtopäätöksenään, että DCA rajoittaisi Suomen täysivaltaisuutta ja siksi eduskunnan päätös sopimuksen hyväksymisestä edellyttäisi siten 2/3:n enemmistöllä tehtävää päätöstä.

Lisäksi työryhmä arvioi DCA:n keskeisimpiä vaikutuksia. Sopimuksen tosiasialliset vaikutukset tulevat määräytymään sen mukaan, kuinka laajasti yhteistyötä tulevaisuudessa tehdään ja missä määrin Yhdysvaltojen joukkoja tulee Suomen alueelle.

Voit kirjoittaa oman mielipiteesi asiasta täällä

5 thoughts on “DCA-sopimus lausuntokierrokselle – Voit lausua asiasta täällä

 • 2.4.2024 at 11:22
  Permalink

  Mielenvikaista valtiopetoksellista touhua.

  Reply
 • 2.4.2024 at 11:55
  Permalink

  Miehityssopimus menossa sukkana läpi. Hävetkää suomalaiset! Luulette olevanne fiksuja, mutta teille naureskellaan ulkomaita myöten. Hölmöläisten hommaa.

  Reply
 • 2.4.2024 at 14:04
  Permalink

  Kaikki lausunnot tähän mennessä ovat sopimusta vastaan. Hyvä suomalaiset. Häpeä hallitukselle.

  Reply
 • 2.4.2024 at 21:15
  Permalink

  En lausu vaan PIERAISEN!!! Nuo ”lasunnot” ovat pelkkää demokratian LARPPAAMISTA, joka menee suoraan ”ylämummoon” TYHMÄN joukeille omasta yksinkertaisuudestaan AUTUAIKSI tuleville suomi-nörteille. Jo 1990-luvulla AITO globalisti presidentti Martti Ahtisaari tuo kansan suursuosikki antoi yhdessä EU:n ”yläpetillä makaajien” kanssa ymmärtää, että KANSA on liian tyhmää päättämään tärkeistä asioista. Tätä tietysti säestivät vakaalla ”kompilla” muutkin suomalaiset poliitikoista sossujen ja YLIÖ_KAPITALISIISTISEN kokkareiden politiikot. Vm. kunnosauuivat halliuksissa ollessaan myymään aivan KAIKEN mitä vain irti lähti suomi-neidon perintökorut ym. ennen niin jo tärkeinä pidetyt toimialat yksistään HUOLTOWARMUUDEN kannalta öljyankkereineen päivineen. TIETENKIN ”halavalla menee” tyyliin ja TIETENKN ylkansallisille suuryhtiöille tahi MEITÄ paljon viisaammille hallituksille! Kokkate miniseri oli TV-uutisissa TOHKEISSAAN kuin tuore isä ennen isyystestiä riemusta haljeten kun taas saatiin YKSITYISETYÄ. Sillä eihän ”yksityistetty” pirkulelekkaan voi ymmärtää, että VALTIO on yrittäjä! Tämä ”helmasynihän” saattoi tietää suht,koht varmoja työpaikkoja ja kuluttajahintoja, josta 1000% hinnan korotukset olivat kaukana. Mutta sitäkös MARMELAADIA aamupuurona syömään totuneet kokkareet ymmärsivät, sillä ”NÄLKÄMAAN LAULU” oli heille vain korvia rassaavaa FIKTIOTA. Jopa kommunismia! NYT käykin kuten AINA pahaa lupaavat ”parlamenttaariset mietinnöt” eli tätä nykyä GALLUPIT koiraarhassa, että LAKOT tehdään laittomiksi, koska NE ovat ”poliittisia”. Ja täten erityisen kalliita kokoluokassaan, mikä merkitsee sitä, että polvilleen menemään suostumaton hallituksen on silti mentävä polvilleen nähdäkseen nekin hilkut. Niin pieniä ne tosiasiassa ovat verrattuna KAPIAALI hallituksen globalisteille, YK:lle, EU:lle, ITSELLEEN, WHO:lle ja tietysti maailman synkimpiin PERSREIKIIN suunnattavat MILJARDIT laina- ja VEROEUROJA löysin rantein. Ja onhan se TUIKITÄRKEÄ sotakin vielä hoidettava, sillä SUURVALLAN ei pidä koskaan unhoittaa VELVOLLIS(UUKSIAAN ihmiskuntaa ja omaa köyhällistöä kohtaan. Jolle on luvassa ”MALLI STUBIDO” eli kokonainen kuolinliina sirpaloituneen pärstäkertoimen eteen ilman palautusosoitetta kotiseurakunnan multiin kuten aikoina, jolloin oli KUNNIA olla SUOMALAINEN VITIVALKOISESSA lumipuvussa!!! Ja mitäpä kirkosta, jossa KEKKALOIDAAN HOMO PERSIELLÄÄN ja Jumalankin olemus on VIELÄ ”ukimattomampi” kuin KOSKAAN Raamantun historiassa on ollut. ENSIN eläkkeisä nipsautetetaan vähän. Sitten ne viedään KOKONAAN!!! MATUILLE nimittäin. Mitä jää suomalaisille? No, ne ”KYMMENEN KIROSANAA!!!

  Reply
 • 3.4.2024 at 06:49
  Permalink

  Natoon ei olisi saanut liittyä. Nyt Suomi on vaarassa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.