Valta Kuuluu Kansalle puolueen ylimääräinen puoluekokous syrjäytti Ano Turtiaisen puheenjohtajan paikalta

Valta kuuluu kansalle puolue on järjestänyt ylimääräisen puoluekokouksen joka oli kutsuttu aluehallintoviranomaisen päätöksellä kokoon.

Valta kuuluu kansalle lehdistötiedote:
Aluehallintoviranomaisen valtuuttamana Valta Kuuluu Kansalle – puolue on eilen lauantaina 23.3.2024 järjestänyt ylimääräisen puoluekokouksen. Ano Turtiaisen 6.2.2023 järjestämän ylimääräisen kokouksen päätökset ja nimenkirjoittajat Helsingin käräjäoikeus on 7.11.2023 todennut yhdistyslain 33 momentin nojalla mitättömiksi ja tämä on astunut lainvoimaiseksi 7.3.2024, joten puolueessa ei ole ollut lainvoimaista hallitusta sen jälkeen. Myöskään jäsenten uusiin kokousvaatimuksiin puolue ei vastannut tai mihinkään viranomaisten yhteydenottoihin.

Aluehallintoviranomaisen valtuuttamassa eilisessä kokouksessa puolueeseen valittiin uusi lainvoimainen hallitus. Kokoukseen osallistui yhdeksän varsinaista jäsentä. Uuden puoluehallituksen jäsenet ovat puheenjohtaja Antti Asikainen, 1. varapuheenjohtaja Dawson Clay, 2. varapuheenjohtaja Lauri Louhivirta sekä 3. varapuheenjohtaja Jarmo Ylinen. Puoluehallituksen kokoonpanon on tarkoitus olla väliaikainen ja uusi pidempiaikainen kokoonpano valitaan kesän puoluekokouksessa.

Puolue sanoutuu irti Ano Turtiaisen yksin omalla nimellään tekemistä laittomista toimista puolueen nimen takana. Samoin hänen henkilökohtaisista Venäjä – yhteyksistään, jotka eivät edusta puolueen linjaa tai arvoja. Uusi hallitus selvittää viranomaisten kanssa puutteelliset viranomaisilmoitukset mm. VTV: kanssa. Lisäksi uusi hallitus päättää mahdollisten rikosilmoitusten tekemisestä, mikäli näkee tämän aiheelliseksi. Esimerkiksi puolueen rekisteritietoja ja nimeä on muutettu ilman lainvoimaa olevia nimenkirjoittajia.

– Voidaan nyt todeta lainvoimaisen ylimääräisen puoluekokouksen jälkeen, että valta on nimensä mukaisesti palautettu kansalle ja tehty oikeutta jäsenille, tukijäsenille ja tuhansille ihmisille jotka olivat alussa rakentamassa puoluetta kansanliikkeen hengessä. Tästä eteenpäin jatketaan puolueen arvojen palauttamisella ja vahvistamisella, jotka olivat puolueettomuus ja suomalaisen kansallisaatteen, maaseutujen ja yrittäjyyden tukeminen. Perustuslailliset sekä ihmisoikeudelliset teemat, kertoo puheenjohtaja Asikainen.

Ystävällisin terveisin,

Antti Asikainen
Valta Kuuluu Kansalle
Puheenjohtaja

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

2 thoughts on “Valta Kuuluu Kansalle puolueen ylimääräinen puoluekokous syrjäytti Ano Turtiaisen puheenjohtajan paikalta

 • 25.3.2024 at 08:58
  Permalink

  Valta ei kuulu kansalle, meille vain annetaan sellainen illuusio. Tämä ei liity uutiseen mitenkään.

  Reply
 • 25.3.2024 at 13:35
  Permalink

  Kovin on tuttu tarina valtavirtaa vastustavasta pienpuolueesta. Johtajahahmo on liian värikäs ja omaperäinen ja houkutus hajottaa puolue harmaiden mitättömyyksien hallintaan on liian suuri. SKE:n tarina meni aivan vastaavalla tavalla ja hajotuksessa turvauduttiin yhtä lailla Suomen oikeusjärjestelmään – siihen, joka jakaa vihapuhetuomioita liukuhihnalta. Kuvitellaan, että vahvan johtajahahmon alta repäistyllä jakojäännöksellä on mahdollisuuksia vahvistaa asemiaan hajaannuksen jälkeen kunhan on saatu tuomioistuimelta virallinen päätös. Yksityiskohtia tosin en tunne eikä Turtiainen liene lainkaan syytön tapahtuneeseen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.