Wille Rydman: Suomalaisen median pitää kysyä itseltään, kuinka paljon aineistoa se haluaa tuottaa Putinin propagandaan käyttöön

Wille Rydman ottaa kantaa  viestipalvelu X:ssä, Iltalehden uutiseen missä kerrottiin, että Rydmanin lausunnot oli mennyt Venäjän mediaan.

Wille Rydman kirjoittaa seuraavasti: No niin, hienoa taas: Iltalehti
Yle keksi ”suurena uutisena” eilen sen, että nikkelin tuontia Venäjältä ei ole kielletty. Ei ole, koska nikkelin tuontikiellosta kärsisivät olennaisesti enemmän Suomi ja länsimaat kuin Venäjä.

Tästä ollaan samaa mieltä Atlantin molemmin puolin. Hyvä pakote on sellainen, joka osuu enemmän pakotteen kohteeseen kuin sen asettajaan. Yle oli eilen eri mieltä. Totesin tämän Ylelle ja sanoin, ettei omaan jalkaan ampuminen ole hyvä pakote.

Pakotteet Venäjää vastaan ovat äärimmäisen tarpeellisia. Tukemme Ukrainalle tulee olla selvä. Venäjä on saatava vetäytymään Ukrainasta sekä Ukrainalle annettavan sotilaallisen avun että Venäjään kohdistuvien pakotteiden muodossa.

Mikä tahansa pakotteelta näyttävä pakote ei kuitenkaan ole järkevä.  Olennaista on vaikutus, ei signaali.

Venäjän propagandakoneisto tietysti vääntää tosiasiat haluamaansa muotoon. Se ei ole Ylen eikä muunkaan suomalaisen median vika.

Mutta joskus pitäisi suomalaisen mediankin kysyä itseltään, kuinka paljon aineistoa se haluaa tuottaa Putinin propagandaan käyttöön. Ylen eilinen uutisointi oli malliesimerkki siitä, miten aivan nollatason uutisella todellakin ammuttiin tiedotuksellisesti omaa maata jalkaan. Varmaan ovat taas lehtimiehet ylpeitä tuotoksestaan.

Ei vissiinkään ole mitään opittu viime kesästä, jolloin suomalainen media vailla minkäänlaista vastuunkantoa levitti Putinin hyödynnettäviksi täysin perusteettomia väitteitä ”natseista” Suomen hallituksessa.

Kyllä se tiedetään, että ette siellä mediassa pidä Suomen nykyhallituksesta. Toivottavasti pitäisitte kuitenkin Suomesta sen verran, ettette jatkuvasti pelaisi kansallista etuamme vastaan.

4 thoughts on “Wille Rydman: Suomalaisen median pitää kysyä itseltään, kuinka paljon aineistoa se haluaa tuottaa Putinin propagandaan käyttöön

 • 22.3.2024 at 15:58
  Permalink

  Rydmanilta täyttä asiaa, kuten aina. YLE ja muu valtamedia saa vaikka väkisin väännettyä asian
  kuin asian kielteiseksi, kun kysymyksessä on perussuomalaiset. Onko tämä niin katkeraa tämä vaalitappio median ihmelapselle Marinille ja SDP:lle, sekä viherkommareille. Valtamediat ovat ainakin puolensa valinneet. Sanna Marin rikkoo nyt lasisia jalkakäytäviä, koska jaloissa on valkoiset tennarit. Oliko tämä Iltalehden mielestä merkittävä uutinen?

  Reply
 • 22.3.2024 at 20:29
  Permalink

  Itävallan kauppaministerin mukaan Venäjällä toimii yhä 95% länsimaiden yrityksiä, vaikka Venäjää rangaistaan kauppasaarrolla. Ukraina on kaiketi pakotettu luopumaan sivuston ylläpitämisestä, johon on kerätty ”häpeäpaaluun” kaikki länsiyritykset, jotka eivät ole ”korjanneet luitaan” pois Venäjän markkinoilta. Aivan kuten JO v. 2014 SUOMI lopetti ortodoksisesti KAIKKI liiketoiminnan kuten suomalaisten maataloustuotteiden viennin Venäjälle. Tuolloinen pääministeri nyk. presidentti ”laskeskeli omasta päästään” ETTEI viennin loppuminen merkitse yhtään mitään Suomen maataloudelle, vaikka mättöä meni ”kuin kuumille kiville” puhtaana ja hyvä laatuisena ”lähiruokana”! Noh, uskallanpa väittää, ettei Venäjä enää tämän jälkeen tule ikuna tarvitsemaan edes yhtä tillinlehteä Suomesta. Enkä viittaa nyt tässä mihinkään ydinsotaan vaan normaaliin kaupan karmaan, jossa omaa taitamattomuutta (tyhmyyttään) menetettyä asiaskasta on äärimmäisen vaikeaa saad enää takaisin. Ja, jos edellinen on suomi-sossahtavan hilseen menevää ”petturuutta” niin sanottakoon kuten Ameerikoissa sanotaan: ”Raha EI haise!!!” Ja TAAS lopuksi käärittäkööt v. 2014 ”verenseisautuksesta” sen verran, että kun ”Suomi-Neito” piti siveästi pilleriä polviensa välissä pitättämässä jokaisen tulitikkuaskinkin Vaalimaan rajalle, Kokonainen EU:n keski-eurooppalainen teollisuus ja kauppiaskunta ”takoi markkinarakoa” kuumana hiessään tietysti kylpien. Saksa rustasi tuolloin autotehdastakin Venäjälle samaan aikaan kun täällä oikein näytiksi ”hymypoika patsaan” saamiseksi EU:lta VITTUILTIIN oikein urakalla ”puutinille” ja Venäjälle. Ja eipä ollut vaikeaa löytää joka päivälle jotakin tyrkkyä sanomaan ”uutta huutoa” kuin huutokaupassa vielä ”edellisen” päälle, Presidentti Urho Kekkonen oli v. 1975 75-vuotias kun hänen suurin ulkopoliittinen unelmansa ETYK järjestettiin Helsingissä suurvaltojen ”liennytyksen” ”Helsingin hengessä”. Nyt Sale 75 vee valmistelee sotaa EU:n valtuuttamana Venäjää vastaan. ”Niin muuttuu maailma Eskoseni!!!”

  Reply
 • 23.3.2024 at 01:39
  Permalink

  Siellä missä kaksi valtiota on sodassa toisiaan vastaan, on tietenkin myös Suomi avustamassa toista osapuolta ja sotkeutumassa täysillä mukaan kyseiseen konfliktiin. Suomen päättäjät, sovitaanko, että maamme kytkee itsensä täysillä mukaan joka ikiseen maapallolla käytävään sotaan tästä lähtien aina maailman tappiin asti. Eikä mitään selityksiä, että voitaisiin olla muka puolueettomia tarkkailijoita. Puolueettomuutta ei enää ole, tämänhän kertoi jo George Bush Jr. aikoinaan.
  Amerikka kertoo meille, kumpi kussakin konfliktissa on hyvis ja kuka on pahis. Kannattaa kysyä aina Amerikalta ennen kuin tekee itse vääriä johtopäätöksiä osapuolten suhteen. Tämä olisikin tavattoman noloa ja suututtaisi Setä Samulin, meidän Herramme ja Valtiaamme Täsmennän siis, että joka ikiseen konfliktiin on Suomen täst’edes sotkeuduttava ja käytettävä aina viimeinenkin penni, sekä oma että lainattu, toisen osapuolen avustamiseen. Täysi sotamoodi aina vaan päälle, kun jossain vähänkin aseen piippu heilahtaa.

  Reply
 • 23.3.2024 at 08:54
  Permalink

  Mielenkiintoista että Rydman itse kaivoi (väitetyn?) natseutensa taas esille, vaikka se juuri nautti kyseenalaista julkisuutta Euroopan parlamenttia myöten. Rydmanin ”Käännetään musta valkoiseksi” -retoriikka on suoraan Venäjältä, tuosta halvan nikkelin ja vielä halvemman demokratian kehdosta.
  Toivottavasti pitäisi kuitenkin Suomesta sen verran, että vetäytyisi Ryydluolaan ja kiskoisi kravattinsa vielä kireämmälle.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.