Pauli Vahtera: Sanna Marinin hallitus teki kammottavaa jälkeä

Pauli Vahtera:  Vuonna 2019 Rinne-Marinin hallitusten alkaessa arvonlisäverokertymä tammi-marraskuussa oli nimellishinnoin 17,0 miljardia euroa; viime vuonna 18,6 miljardia euroa. Kun huomioidaan inflaatio kuluttajahintaindeksin mukaan 2019 tammi-marraskuussa kertymä oli 19,8 miljardia euroa eli Marinin hallitus onnistui heikentämään suomalaista aktiivisuutta, vaikka otti uutta velkaa 51,1 miljardia euroa 156,2 miljardiin euroon asti – kasvu 49 %.

Velkaan ei sisälly Marinin yön tunteina tekemä EU-elvytysvelka. Suomen maksuosuus avustusmuotoisesta tuesta on 7,2 miljardia euroa. Tämä osuus lisättynä koroilla tulee maksettavaksi vuosina 2028–2058. Korkojen määrä tulee olemaan 3-4 miljardia euroa.
Kun viimeinen erä maksetaan on Sanna Marin 73 vuotias.

”Velkaelvytyksestä” huolimatta BKT kasvoi vain 1,9 % Marinin hallituksen aikana inflaatio huomioiden.
Valtion menot Marinin hallitus onnistui nostamaan 55,2 miljardista eurosta 83,2 miljardiin euroon eli 1,51-kertaiseksi.

SOTEn Marinin hallitus onnistui tuhoamaan täydellisesti. Sen taloudelliset seuraukset ovat pysyvästi kammottavat. Puhumattakaan terveydenhoitopalvelujen heikkenemisestä.
Politiikassa on aivan liikaa vallassa henkilöitä, joille julkinen raha on vain keino nostaa omaa egoaan.
Joulukuun alv-tietoja ei ole vielä käytössä. Niiden julkaisemisen jälkeen selvitän lisää Sanna Marinin hallituksen tuhoisuutta.

Lähde: Pauli Vahtera facebook

One thought on “Pauli Vahtera: Sanna Marinin hallitus teki kammottavaa jälkeä

  • 7.2.2024 at 11:24
    Permalink

    Pauli Vahteran laskelmia ei vielä kukaan ole asettanut kyseenalaiseksi. Ilmeisesti viherkommarit jopa pelkäävät vastata Paulin laskelmiin. Muutama vuosi sitten Vahtera laski maahanmuuton kuluiksi 3.2 miljardia vuodessa. Silloinen valtionvarainministeri Orpo lupasi laskettaa virkamiehillään ”oikeat” kustannukset. Niitä odotellessa, toivottavasti tulevat vielä tämän vuosikymmenen aikana. Sanna Marini ”rahaa on” toiminta oli jotain kauhistuttavaa. Nykyisen opposition pilkkaama edellisen hallituksen syyttely pitää vieläkin pahemmin paikkaansa kuin luultiin. Missä on se luvattu ulkomaankaupan kasvu, joka piti tulla sen 7.2 miljardin elvytyspaketin myötä?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.