Paavo Arhinmäki: Jussi Halla-aho on tarkoituksella ja tahallaan toiminut puhemiehelle sopimattomalla tavalla

Paavo Arhinmäki: Eduskunnan puhemies on hierarkiassa tasavallan presidentin jälkeen kakkonen.
Puhemieheltä pitää ja voidaan odottaa asemansa mukaista toimintaa, pelkkä puoluekirja ei riitä.

Jussi Halla-aho on toiminnallaan puhemiehenä osoitanut, ettei hän ei ole sisäistänyt puhemiehen asemaa ja roolia.

Jussi Halla-aho on tarkoituksella ja tahallaan toiminut puhemiehelle sopimattomalla tavalla. Hän ei ole puolustanut demokratiaa, parlamentarismia ja eduskunnan arvovaltaa puhemiehelle kuuluvalla tavalla.
Kysymys ei ole tässä tapauksessa puolueesta vaan henkilöstä.

Perussuomalaisten Maria Lohela toimia täysin asiallisesti puhemiehenä ja hänen toimintaa ei kyseenalaistettu.

Myös perussuomalaisten Juho Eerola varapuhemiehen tehtävässään toimi pääasiassa asiallisesti, siksi varmasti sai runsaasti ääniä nyt puhemiehen vaalissa.

Puhemieheksi valittu Jussi Halla-aho jatkaa puhemiehelle sopimattomalla tavalla ja sotkee toisiinsa hänelle tyypilliseen tapaan toisiinsa kuulumattomia asioita.

Lausunto, jossa Halla-aho sotkee valheellisesti presidentinvaalit ja puhemiehen vaalit, on juuri esimerkki siitä, miksi niin moni katsoi ettei voi äänestää häntä presidentiksi.

Lähde: Paavo Arhinmäki Facebook

5 thoughts on “Paavo Arhinmäki: Jussi Halla-aho on tarkoituksella ja tahallaan toiminut puhemiehelle sopimattomalla tavalla

  • 6.2.2024 at 17:18
    Permalink

    Paavon olisi tietenkin ollut tarpeellista kertoa jotain yksityiskohtia sopimattomuudesta.
    Tämähän on täysin tärkeää ”Hän ei ole puolustanut demokratiaa, parlamentarismia ja eduskunnan arvovaltaa puhemiehelle kuuluvalla tavalla.” koska näitä puolustettavia kohtia ei ole olemassa käytännössä.
    Demokratian määitelmän mukaan ”Demokratian perusajatuksena on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa.” Jos viimeinen kohta toteutuisi, voisi demokratiaa puolustaa. Silloin voisi puolustaa myös parlamentarismia ja eduskunnan arvovaltaa. Niitäkää ei kannata puolustaa, koska ne on menetetty ainakin kansalaisten ajatuksissa.

    Nyt taas nämä Nato touhut ovat tapeetilla ja kansalaiset eroavat reservistä. Jos se estetään parlamentin lain aulla ja syntyy sota, ei tarvise enää liittyä käpykaartiin vaan ryhtyä pakolaiseksi. Ajat ovat muuttuneet. Ukraina on hyvä esimerkki. Parlamentin pitäisi puolustaa kansaa eikä lännen eliittiä. Sehän Ukrainan tulevaisuuden pilasi.

    Reply
  • 6.2.2024 at 17:32
    Permalink

    Paavo: ”Hän ei ole puolustanut demokratiaa, parlamentarismia ja eduskunnan arvovaltaa puhemiehelle kuuluvalla tavalla.”
    Demokratian perusajatuksena on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa. Jos näin ei ole ei huonoa demokratiaa kannata tukea. Ei kannata tukea myöskään parlamentarismia eikä eduskunnan arvovaltaa, ellei demokratia ole määritelmänsä mukaista.

    Nyt juuri on Nato touhuissa kiire laatia laki, jolla kansalaiset varustaan sotaan, jonka vaara on hallintovallan luoma. Kansalaiset eivät saa vastalauseeksi erota reservistä. Onneksi ei enää tarvitse liittyä käpykaartiin, riittää kun poistuu maasta ja anoo turvapaikkaa.
    Ukraina on tässä hyvä esimerkki. Hallintovalta totteli läntistä eliittiä ja saattoi maan sotaan ja suuri osa nuorista haki pakopaikkaa. Toivottavasti meidän eduskunnan jäsenistä suurin osa herää ja muuttaa titanteen rauhan suuntaan valtamedian sananvallasta huolimatta.

    Reply
  • 6.2.2024 at 17:38
    Permalink

    Kommunistille tyypilliseen ajatusmaailmaan ei sovi myöskään arhinmäelle se, että kertoisi kaikille mikä oikeasti vituttaa.

    Reply
  • 6.2.2024 at 18:29
    Permalink

    En tiedä? Mutta porsmestari Paavo sen sijaan on ollut oikein esimerkillinen.
    Tuli spurgujoukon kanssa kaljakasseineen pusikosta ja alkoi potkimaan autoja.
    Kävi tekemässä laittomia ”graffiteja”, ja kyseessä on sentään keski-iän ylittänyt pormestari.

    Reply
  • 7.2.2024 at 11:09
    Permalink

    Näin puhuu asiantuntija, jonka mukaan velkoja ei tarvitse koskaan maksaa takaisin. Olisiko Halla-ahon pitänyt tosiaan kutsua eduskunta koolle salaliittoteoreetikoiden natsinmetsästyksen takia, kuten ”oma kansa ensin on vahingollista” Tuppurainen vaati. Kaiken tarkoituksena oli kuitenkin kyseenalaistaa perussuomalaisten valtavan hyvä eduskuntavaalitulos. Niin kovasti se otti viherkommareilla pattiin, kun velkarallille saatiin jokin roti.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.