Näkökulma: Artikla 5 on Naton pahin painajainen

Naton  artikla 5 on Naton perustamissopimuksen artikla, joka määrittää jäsenvaltioiden velvoitteen puolustaa muita jäsenvaltioita.

Mitään velvoitetta artikla 5 ei kuitenkaan tuo naton jäsenmaille ja tässä tulee Naton heikkous ja todennäköinen hajoamisen syy. Nato pelkää kuin ruttoa, että joutuisivat julistamaan artikla viiden, se todennäköisesti hajoittaisi Naton. Tässä on syy miksi Nato ei ole esimerkiksi Ukrainassa tehnyt mitään ja pitää käsiä ristissä ettei yksikään nato-maa tekisikään. Jos ajaudutaan tilanteeseen, että artikla viisi tulisi voimaan, alkaisi nolo näytelmä jossa osa nato-maista kieltäytyisi osallistumasta naton sotaan.

Jens Stoltenberg on ollut kielikeskellä suuta koko Ukrainan ja Venäjän sodan, tietäen jos sota eskaloituisi naton ja Venäjän väliseksi alkaisi nolo näytelmä missä Nato illuusio roihahtaisi tuleen, murentaen kaiken sotilaallisen ”uhan” mitä lännellä on. Stoltenberg onkin tyytynyt lähettelemään tsemppi viestejä Ukrainalle tiedostaen voimattomuutensa naton pääsihteerinä.

Suomen ja Ruotsin natoon liittymisprosessi oli surullinen näytelmä missä tehtiin heti selväksi, että mini valtiot oli kauppatavaraa nato-maille, se tilanne ei olisi ainakaan helpompi jos esimerkiksi vaikka Suomi ajautuisi sotaan ja pyytäisi apua natolta. Kauppatavaran hinta moninkertaistuisi ja osa natomaista ei edes määrittelisi hintaa rähmällään olevalle suomelle. Toteisivat vaan, että ”antaa mennä, ei ole sen arvoinen, että omia kansalaisiaan tapattaisi tuolla”. Eripurainen nato ei pysty edes laajenemaan ilman härskiä kaupankäyntiä, niin kuka uskoo, että sotatilanteessa nato-maat käyttäytyisi jotenkin muuten?

Ottaen vielä huomioon sen, että läheskään kaikki nato-maat ei ole niin kriittisiä Venäjää kohtaan kuin esimerkiksi etulinjassa uhoava Suomi. Tässä herääkin kysymys, että onko maamme valtionjohtomme ottaneet asian huomioon kun sitä päätänsä aukovat suurvallalle, että tässä nyt voi käydä niin että suutaan paukuttava Suomi jääkin yksin sotimaan suurvaltaa vastaan, jos siis ajaudumme sotaan.

Varmaa on vain se, että Suomi tulee olemaan nato- maiden kauppatavarana myös jatkossa, nyt vain mietitään, että löytyykö sille millainen hintalappu jatkossa ja millaisissa olosuhteissa hintaa määritellään, jos siis nato on ylipäätänsä enää olemassa tulevaisuudessa.

Juha Korhonen

Liity Nykysuomen WhatsApp
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

6 thoughts on “Näkökulma: Artikla 5 on Naton pahin painajainen

  • 27.1.2024 at 13:23
    Permalink

    Olisi vain hyvä, että suomi jäisi yksin sodassa Venäjää vastaan. Näin sota olisi mahdollisesti lyhyt ja uhreja tulisi molemmilla puolilla vähemmän sekä aineellisetkin tuhot eivät oisi niin pahat, joten build back betteriäkään ei tarvittaisi.

    Reply
  • 27.1.2024 at 13:33
    Permalink

    En ole liittynyt natoon. Olen velvollinen pidättämään maanpetturit suomalaiset sotatilanteessa. En alistu pelottelulle enkä orjamentaliteetille. Idiootit puhuvat moskovan tai washingtonin trolleista. Minä puhun omasta elämästäni, ja päätös on yksin minun. Aina.

    Reply
  • 27.1.2024 at 13:41
    Permalink

    Mielestäni olisi fantastista jos joku media voisi tuoda esille sen, että presidentinvaalit on laittomat.

    Presidentinvaalit on uusittava.
    Vaaliviranomaiset antoivat puutteellista tietoa ehdokkaille siitä milloin vaalikortit piti viimeistään toimittaa.

    Ehdokkaille kerrottiin näin Vaalit.fi sivuilla:

    12.12.2023:
    Ehdokashakemukset viimeistään jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnille
    12.12.2023.

    Ehdokkaat ja mm. YLE ja Helsingin Sanomat ovat ymmärtäneet sen niin että myös vaalikortit on jätettävä 12.12.2023 mennessä.

    TODELLISUUDESSA:

    Vaikka todellisuudessa riittää että vaalikortit olisi toimittanut 20.joulukuuta mennessä.

    Ehdokkaille annettiin puutteellista tietoa ja se voi vaikuttaa vaalitulokseen.

    Presidenvaalit pitää siksi uusia.

    VERTAA Korkeimman oikeuden ennakkopäätös KHO:2009:39 koskien Kauniaisten kunnallisvaaleja koskien:

    KHO:2009:39

    2.5 Johtopäätös

    Kun otetaan huomioon edellä mainitut puutteet kotiin lähetetyssä ilmoituskortin liitteenä olleessa sanallisessa sähköisen äänestyksen ohjeessa sekä toimintovirhe sähköisessä äänestysjärjestelmässä, valmistelussa tehdyt toimenpiteet ovat olleet kokonaisuutena tarkasteltuina lainvastaisia. «Vaalit» on toimitettu virheellisessä järjestyksessä. Kun vielä otetaan huomioon rekisteröitymättömien tapahtumien määrä, virheellisyydet ovat ilmeisesti saattaneet vaikuttaa vaalien tulokseen. Virheellisyydet ovat tyypiltään sellaisia, että vaalien tulos ei ole oikaistavissa. Tämän vuoksi «vaalit» on määrättävä uusittaviksi.

    Kauniaisten kaupungin keskusvaalilautakunnan on viipymättä ryhdyttävä toimenpiteisiin uusien kunnallisvaalien toimittamiseksi.

    YLE
    12.12.
    Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

    Helsingin Sanomat
    12.12
    Jos 20 000 kannattajakorttia on kasassa, ne pitää jättää Helsingin vaalipiiri­lautakuntaan kello 16:een mennessä.

    MYÖS ehdokas Paavo Väyrysellä oli väärä kuva vielä 12.12 siitä milloin kortit pitää viimeistään jättää:

    Helsingin sanomat 12.12:

    Aiemmin tiistaina Väyrynen kertoi tiedotteessa, ettei hän ole saanut kasaan tarvittavia kannattajakortteja ja että valitsijayhdistys ei aikoisi siksi toimittaa kerättyjä kannattajakortteja vaalipiirilautakunnalle.

    SE, ettei kortteja ehkä ole vielä tässä vaiheessa tarpeeksi, ei välttämättä ole este Väyrysen ehdokkuudelle. Jätettyä hakemusta voi nimittäin täydentää ehdokasasettelun vahvistamiseen asti, vaalipiirilautakunnasta kerrotaan.

    Ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta. Menettelyllään Väyrynen onnistui siis hankkimaan itselleen noin viikon lisäaikaa kannattajakorttien keräämiseen.

    Alunperin kannattajakortit piti luovuttaa Helsingin vaalipiirilautakunnalle joulukuun 12. kello 16 mennessä. Väyrynen kerkesi tuolloin jo ilmoittaa, että kortteja ei saatu kasaan. Iltapäivällä tapahtui kuitenkin ”ihme”, kun Väyrynen ilmoitti jatkavansa korttien keräämistä. Kävi ilmi, että kortteja oli mahdollista toimittaa vielä 20. joulukuuta saakka.

    Reply
  • 27.1.2024 at 20:36
    Permalink

    KANSANVAIHTO!!! Kyse on vain siitä ja vain siitä. Länsi NATO + EU maiden valkoiset miehet ja naiset AIVAN kaikista ikäryhmisä kuten Ukrainassakin imeväisisä jo hampaattomiin viedään Venäjän rintamalle MURHAUTETTAVIKSI venäjä avusteisesi. Sota-Niinistö jo toivotti suomi-naiset sota HELVETIIN tuhoamaan rakennekyntensä ja ainutkertaisen nuoren ja kauniin elämänsä. Meille mehille tämä on jo tuttua soijamaidolla ja ilman. Iso-Britannian nk. ”puolustusministeri”, jolla ITSELLÄÄN on vauvan pyllyn pehmoiset kourattaret, VAATII kaikkia valkoisia miehiä ja sitten… naisia sotaan Venäjää vastaan ja ”sama on kaiku lageerikenkien” kautta VATIPÄISTEN globalistien eli heikkojen miesten ja linnunaivoisten turhien naisten eli Saksa, Ranska, Itävalta, Puola, Italia. Eli kaikkien USA:n, NATO:n, YK:n, WEF:n, Bilderberg:n, Soroksen, Vatikaanin, Bill Gatesin, WHO:n ja rikkaiden ylikansallisten kommunsti-teknoraattien (NWO) ORJAVALTIOT. Jotka ovat jo NYT romutetut kuin kuohilas EUNUKIT hampaatomiksi ja tahdottomiksi zombeiksi, joiden toimia ohjaavat PARASIITIT kuin ”Avarassa luonnossa” (luonto-ohjelma) perhosen toukkaa oksankärkeen vailla itsesuojeluvaistoa hehkuvin liikkein, jotta lintu sen helposti huomaa napata. Kun VALKOISET ovat loppuun tapetut kuin ukrainalaiset multiin murhauteut. Silloin ”Kalergisuunnitelma” valkoisesa kansanmurhista ovat loppuunlyödyt ja Euroopan mantereelle imuroidut sekarotuiset primitiiviset ja valkoisia tyhmemmät ja näin karjalauman asemassa pidettävät kädelliset ovat KASAARI-juutalaisen RAPPARI kirkon orjuuden alla. Ja kaunis ja muhnhimoisen juutalaisen Talmud vihakirjaan merkityt tavoiteet valkoisen rodun LOPULLISESTA eliminoimisesta on käynyt toteen kun tuo Mooseksensa hylännyt ahneiden ja likaisten jumalattomien ”pyhien” laumat rinkitanssiansa innoll käyvät vailla tunnonTUSKIA sen emempää kuin Puolassa maanpetturi Tuskilla!!! Yhdysvalloissa on myös sama näyelmä menossa, jossa valkoiset pyyhkäistään pois kuin leivänmurot pöydältä avoimilla etelärajolla demokraatti-kommunistien ikivallan takeeksi ja kristittyjen valkoisten kunnon kansalaisten tuhoksi. Jonka takana ovat Soros, Obama, Clintonit, demokraatti-kommarit ja korruptio Republikaanit muassaan tietysti SYVÄVALTIO eli lyhyesti: BARBARIT!!! Ja kaikki edellinen on niiltä, jotka asiat tuntevat ja näkevät, sillä maailmassa on aina ihmisiä, joilla on omatunto ja hyvyyttä PETOLAUMOJEN vallitessa tätä kurjaa planeeta!

    Reply
  • 29.1.2024 at 21:00
    Permalink

    Länsimainen demokratia ei hyväksy venäläistä demokratiaa. Demokratian määritelman mukaan kansa valitsee valtaa pitävät, jotka lupaavat toimia kansalaisten hyväksi.

    Lännessä demokratia toimii valinnoissa, mutta valanpitäjät tottelevatkin eliitin tai aatteidensa ohjeita ja kansalaiset jäävät syrjään. Länsimainen demokratia on edelleen massiivista idiotismia. Tämän kirjoitti muistiin jo Voltaire 1700 luvulla. Ellei Voltaire olisi ollut oikeassa, kansalaisia ei olisi tapettu monissa sodissa muka kansalaisten hyödyksi. Sitähän tapahtuu edelleen. Vapaassa Ukrainassa jopa syntyi sisällisota valta kiistelyissä. Sekin sota on osoittautunut massiiviseksi idiotismiksi kansalaisten tappamisena.

    Venäjän demokratia on hiukan toisen laista. Venäjällä kansa valitsee vallanpitäjiä, jotka ottavat poliittisen vallan käsiinsä. On hyvin vaikea ottaa selville, miten maassa on toimittu. Toimiiko vallanpitäjät kansan hyväksi? Ilmeisesti, koska valtion olot ovat parantuneet lännen asettamista pakotteista huolimatta.
    Se on selkeää, että NL.n romahdettua tapahtui vallankumousyrityksi, mutta niistä selvittiin sodatta. Tämä viittaa järkevään hallintoon. Entisten NL:n valtioiden kanssa on ollut kiistoja, mutta nekin ovat ratkenneet ilman suuria sotia. Nyt Ukrainan kanssa syntyi suuri lännen tukema sota. Tämäkin sota syntyi aluksi Ukrainan sisällisotana, johon Venäjä osallistui 8 vuoden kuluttua turvatakseen venäjänkielisten selviämisen, kun Ukrainan asevoimat kehittyivät. Kun rauhaa ei syntynyt, alueilla pidettiin äänestys, jossa alueen asukkaan halusivat liittyä venäjään. Lännessä sodasta on omat käsityksensä ja Venäjällä omat, kuten sodissa aina on.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.