Li Andersson: Ilmastokriisi on suurin uhka ihmiskunnan turvallisuudelle ja hyvinvoinnille

Li Andersson kirjoittaa seuraavasti viestipalvelu X:ssä:

Ilmastokriisi on suurin uhka ihmiskunnan turvallisuudelle ja hyvinvoinnille, sillä elinkelpoinen planeetta on kaiken perusta. Näissä presidentinvaaleissa aihe on kuitenkin loistanut poissaolollaan, vaikka siihen liittyvät lähes kaikki suurimmat globaalit riskit.

Sotilaalliseen varustautumiseen keskittyvässä keskustelussa unohtuu usein, että ilmastopolitiikka on “kovaa” turvallisuuspolitiikkaa. Olemme menossa kohti ilmastokatastrofia, jonka aiheuttamaa turvattomuutta emme pysty edes kuvittelemaan.

Sillä on väliä, miten vakavasti tuleva presidentti suhtautuu näihin kysymyksiin. Presidentin tulee nostaa ilmastopolitiikka keskeiseksi teemaksi kaikissa Suomen ulkosuhteissa ja kahdenvälisissä yhteyksissä eri maiden johtajiin. Hänellä on siihen mahdollisuus.

Parempi ilmasto-, energia- ja ympäristöpolitiikka on jokaisen valtion vastuulla. Tämä koskee niin Suomea kuin Yhdysvaltojen ja Kiinan kaltaisia suurvaltoja.

Nykyiset rikkaat teollisuusmaat ovat aiheuttaneet suuren osan kriisin synnyttäneistä historiallisista päästöistä. Ilmastokriisi iskee kuitenkin kovimmin globaalin etelän köyhiin maihin, jotka ovat siihen vähiten vaikuttaneet.

Siksi meillä on moraalinen vastuu on tukea oikeudenmukaista siirtymää globaalissa etelässä. Se on myös oman pidemmän tähtäimen etumme mukaista. Kansainvälinen ilmastorahoitus on keskeinen tapa tämän velvollisuuden toteuttamiseen.

Viime hallituskaudella lisäsimme Suomen kansainvälistä ilmastorahoitusta, mutta Orpon hallitus on päättänyt kehitysyhteistyön miljardileikkauksillaan ajaa sen rahoitusta alas.

YK:n ilmastokokouksessa joulukuussa kehitysyhteistyöstä vastaavan ministeri Ville Tavion pääviesti oli, että Suomi leikkaa 40 prosentia rahoituksestaan Vihreälle ilmastorahastolle, joka on YK:n ilmastosopimuksen virallinen rahoitusmekanismi.

Tämä suunta on vastuuton ja lyhytnäköinen. Suomen tulee sitoutua kasvattamaan kansainvälistä ilmastorahoitustaan vuosittain. Vuonna 2030 sen osuuden tulisi olla vähintään 0,5 prosenttia bruttokansantuotteestamme. Meidän tulee kantaa vastuu ja asettaa esimerkki.

Lähde: Li Andesson Viestipalvelu X

5 thoughts on “Li Andersson: Ilmastokriisi on suurin uhka ihmiskunnan turvallisuudelle ja hyvinvoinnille

  • 24.1.2024 at 16:52
    Permalink

    ”Ilmastokriisi” on politiikkaan, eikä perustu oikeasti tieteeseen, paitsi IPCC:n mielestä, joka puolestaan on täysin poliittinen järjestö. Ilmastonlämpenemistä on koetettu saada ihmisen syyksi kaikin keinoin, mm. lämpökäyriä väärennellen. Al Gorehan juuri niillä väärennöksillä pyrki uskottelemaan, että ilmaston lämpeneminen on ihmisen syy. Törkeitä väärennöksiä ja valehtelua löytyy ilmastohörhöjen touhuista, mutta totuutta ei löydy.

    Reply
  • 24.1.2024 at 17:28
    Permalink

    Kommunismi on suurin uhka ihmiskunnalle. Silti äänestyskäytöksen perusteella 99 %a suomaalaisista haluaa elää EU slavelandiassa ja totella kabbalistista WEF eliittiä.

    Luulisi että Neuvostoliiton lähihistoria ja 30+ miljoonan ihmisen kansanmurha olisi jotain opettanut hölmöläiskansalle. Mutta ei.. orjakansa kaipaa marxilaista ilmasto- totalitarismia ja olla globalistieliitin nöyrä kuuliainen palvelija.

    Kommunismi johtaa tuhoon, kaaoksee.n ja kuolemaan.. AIna

    Reply
  • 24.1.2024 at 18:43
    Permalink

    Li Andesson omaa hyviäkin piirteitä, mutta paha vika on siinä, ettei ota saamistaan tiedoista selvää. Ovatko tiedot totta vai ei. Olisi hyvä olla perillä logiikasta, koska maailmalla edelleen filosofisesti vaikuttaa: Aristoteleen logiikka on puhdasta kaksi­arvologiikkaa: jokin on joko tosi (valkoinen) tai sitten se on epätosi (musta).
    Tämä logiikka toimii vain hyvin yksinkertaisissa asioissa, mutta ei monimutkaisissa, ei ainakaan ilmastonmuuoksessa. Siinä on luonnon tapahtuma, se ei ole totta tai epätotta, vaan on synkän harmaa.
    Ainoa tapa nykyään ratkaista oma tietoisuus ilmastonmuutoksessa on itse tarkkailla ilmastoa, eikä uskoa siitä annettuihin tietoihin. Nuorelle se on vaikeaa, kun ei ole eläessään ehtinyt havaita ilmaston vaihtelua.

    Reply
  • 24.1.2024 at 22:09
    Permalink

    Missä täällä on nyt muka ilmastokriisi. Ilmastokriisi on suuri kuzetus.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.