Eripurainen Nato voi hajota jos sota laajenisi natomaihin

Nato on tuskin koskaan ollut niin riitaisa kuin nyt on, tästä kertoo esimerkiksi Naton jäsenyysneuvottelut mitä ollaan nähty, niin Suomen kuin Ruotsinkin kohdalla. Nato maat kinastelee keskenään ja lehmänkauppoja tehdään natojäsenyyksistä. Jos Nato ei kykene tekemään jäsenratkaisuitaan, niin mikä on tilanne sitten kun aletaan sotimaan ja silloin puhutaan suursodasta jos nato siihen sekaantuu.

Jos mietitään tilannetta, että Yhdysvallat saisi eskaloitua tilanteen semmoiseksi, että Nato olisi osapuolena sodassa, repisi se Naton riekaleiksi. Voisi jopa käydä niin, että natomaa tai useampi kääntyy sotimaan natoa vastaan. Tämä skenaario voisi toteutua esimerkiksi Turkin kohdalla, Turkilla  on kohtuu hyvät välit Venäjän kanssa ja Turkki on se viimeinen maa mikä hyväksyisi sodan Venäjää vastaan.

Venäjä on solminut ”liittoja” eri maiden kanssa, esimerkiksi Kiinan ja Intian. Bricks näyttää laajentuvan valtavasti ja jos suunnitelmat toteutuu, niin on selvää että Nato jää siinä jalkoihin. Bricks tulee pommin varmasti syventämään yhteystyötä maiden välillä ketkä siihen kuuluu. Bricks maat eivät varmasti jätä liittolaisiaan yksin sotaan Natoa vastaan. Turkki ei halua olla tämän liittouman ulkopuolella.

Nato yrittää luoda itsestään vahvaa kuvaa, mutta siihen tuo tietysti omat haasteensa kun katsotaan Naton toimintaa viimeisen 2-vuoden ajalta. Pelkkää tappelua ja niitä kuuluisia lehmänkauppoja, jäsenasioista. Sanonta ”ei enää koskaan yksin” varmaan pitää paikkansa, mutta kun katsotaan faktoihin, niin ei Natosta ole sotaan Venäjää vastaan tällä hetkellä. Naton sisällä tiedetään mahdolliset riskit täydelliseen katastrofiin jos sotaan joudutaan. Tästä löytyy yksi syy siihen miksi Nato ei ole uskaltanut sen ihmeemmin sotkeentua Ukrainan ja Venäjän sotaan, sodan alussahan vaadittiin ponnekkaasti Ukrainan ilmatilan sulkemista ja Nato ei uskaltanut sitä ”turvata”, juuri näiden edellä mainittujen syiden takia. Se olisi ollut yksinkertaisesti Naton loppu.

Toistan vielä: Nato ei tällä hetkellä voi lähteä sotaan Venäjää vastaan, tämä on kylmä fakta ja jos Nato joutuu sotaan, on Nato sitä myöden entinen sotilasliitto.

Juha Korhonen

3 thoughts on “Eripurainen Nato voi hajota jos sota laajenisi natomaihin

 • 30.11.2023 at 20:19
  Permalink

  Mitä enemmän porukkaa, ”sitä lihavampi riita”! NATO on yhtä kuin jäsenmaidensa voima ja läntiset maat menevät höyryillä pelkällä sodan larppaamisesta. Mutta yksi on varmaa: Suomi on YKSIN, vaikka YKSINKERTAINEN valtiojohto muuta väittääkin, joka on jättänyt kansan uhkapelissä panokseksi!!!

  Reply
 • 30.11.2023 at 20:34
  Permalink

  Menköön sotahullut natokiimaset tykinruuaksi.. min en taho

  Reply
 • 1.12.2023 at 10:33
  Permalink

  Erinomaista tietoa, Natosta ei ole sotimaan. Se näkyy jo Ukrainan tilanteessa. Naton aseet eivät ole riittäneet Ukrainan sodan tarpeisiin vaan ovat johtaneet häviöön. Ehkä myöhemmin paljastuu, että myös Naton joukkoja on ollut mukanana. Sotaa voi käydä eri tavalla, tavalla jolla Israen sotii Gazassa tai sillä tavalla, miten Venäjä toimii Ukrainassa.
  Tieto lupaa hyvää Suomelle. Luultavasti selviämme tilanteesta sotimatta, edessä on vain taloudellinen romahdus, koska Venäjän kauppa on meille tärkeää hyvien lyhyiden kulkuyhteyksien tähden ja kauppa on nyt omien aatteiden sokaisemien poliitikkojen aiheuttamana loppu jonkin aikaa. Venäjää tuskin haittaa Suomen Nato jäsenyys. Varautuu hiukan täysin hullujen toimintaan, mutta odottelee rauhassa tilanteen muuttumista normaaliin yhteistyöhön, koska velkaantuva Suomi ei ole kovin merkittävä maa tällä hetkellä. Venäjällä odotellaan rauhassa samankaltaista tilannetta, joka vallitsi sotien jälkeen, jolloin käytiin molempia hyödyttävää kauppaa ja yhteistyötä sovussa ilman vihan lietsontaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.