Oikeusministeriö: Maalittamisesta ei erillistä rikosta

Rikoslainsäädäntöön ei tulla tekemään muutoksia maalittamiseen puuttumisen tehostamiseksi ja sitä koskeva lainvalmisteluhanke on oikeusministeriössä nyt päättynyt. Maalittamisen kaltaisen toiminnan keskeiset tekotavat on jo säädetty rangaistaviksi rikoslaissa. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että maalittamisen kohteeksi joutuneet saavat työympäristössään ja rikosprosessissa riittävää tukea. Tältä osin työtä jatketaan osana hallitusohjelmaan kirjatun uhripoliittisen toimenpideohjelman valmistelua.

Tarvetta maalittamisen säätämiselle rangaistavaksi erillisenä rikoksena tarkasteltiin perusteellisesti valtioneuvoston selvityshenkilön Mika Illmanin selvityksessä joulukuussa 2020 ja tämän jälkeen virkatyönä oikeusministeriössä. Oikeusministeriön syyskuussa 2022 julkaistun arviomuistion lausuntokierros vahvisti käsityksiä niistä merkittävistä haasteista, joita liittyy maalittamiseen säätämiseen erikseen rangaistavaksi. Lausunnoista julkaistiin joulukuussa 2022 tiivistelmä, jonka pohjalta asiaa on oikeusministeriössä arvioitu.

2 thoughts on “Oikeusministeriö: Maalittamisesta ei erillistä rikosta

 • 21.8.2023 at 20:24
  Permalink

  Poliis maalittaa kansalisia laittomasti laittamalla seurantalaitteita ottamalla haltuun puhelinliittymät netin valvontakamerat yms. Toiminta on järjestäytynyttä poliisin maalittama on koko suomessa jopa vartioiden maalitus listalla. Kävin WC ja sain vartian ovelle ja toisen wc tiloihin. Poliisn tekemiä rikoksia ei saada koskaan oikeuteen asti sillä poliisi itse tutkii tekonas murhia myöden. Kyseessä on suomen suurin rikollis organisaatio jolla resursseja riittää oman kansan vainoamiseen.

  Reply
 • 21.8.2023 at 21:11
  Permalink

  Akka vallan vallitessa laki olisi ollut tosiasia!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.