Husun tiukka viesti ministeri Riikka Purralle – ”olisipa hienoa jos sinäkin kasvaisit lapseksi”

Abdirahim ”HusuHussein Mohamed kirjoittaa facebookkiin asiasta seuraavasti:
”Hyvä ministeri Riikka Purra,

Toivottavasti sinulla on ollut hyvä kesä. Olin hetkeksi jo sinut unohtanut, mutta tulit mieleeni äsken futiskentällä. Lapseni kysyi minulta, voitaisiinko pyytää juuri yksin kentälle tullutta poikaa potkimaan palloa kanssamme. Sanoin, että tottakai ja poikahan tuli. Meillä oli hauskaa.

Ai miksi tulit mieleeni? Siksi, että tämän pojan juuret olivat jossain Suomen ulkopuolella. Ajattelin, että onneksi poikani ei ole lukenut kirjoituksiasi ja suhtautuu maailmaan avoimesti. Ja erityisesti toivon ettei pelikaverimme ole niistä mitään kuullut vaikka pahoin pelkään, koska kirjoituksesi vaikuttavat ihmisiin.

Poikani kertoi syksyllä saaneensa koulussa uuden kaverin. ’Se ei osaa vielä hirveästi suomea, mutta me ei naureta sille vaan me nauretaan sen kanssa’, kertoi perään. Olin ylpeä lapsestani.

Aamulla ennen kentälle lähtöämme toiselle pojallemme tuli kylään kavereita. He eivät sinun mittapuulla myöskään ilmeisesti ole suomalaisia. Tästä kaikesta minulle tulee TODELLA paha olo. Hyvänen aika, olet ministeri, käytät järkyttävää kieltä toisista ihmisistä etkä selvästi irtisanoudu rasismista. Mitäs touhua tämä tämmöinen oikein on?

Tulimme kentältä ja paistoin pinaattilettuja. Mietin samalla Matti Nykästä, koska luin kirjoituksesi hänestä. Pidin Matista, mutta kirjoituksesi oli pelottava ja huomasin ajattelevani Matista aiempaa kielteisemmin.

Söimme lettuja ja pian pöydässä oli myös poikani aamuisia kavereita. Olin hetken ylpeä ja tiesin, että me olemme vanhempina tehneet jotain oikein vaikka emme täydellisiä olekaan. Emme todellakaan. Mutta rasismi on vaan NIIN tyhmää. Lapsi jos joku sen tietää. Minulle tämän opetti lapsuudenkodissani Pohjois-Karjalassa myös Nykästä fanittanut betoniraudoittajana työskennellyt isäni.

Hyvä ministeri, olisipa hienoa jos sinäkin kasvaisit lapseksi. Maailmamme olisi niin paljon parempi.”………näin kirjoittaa suomen punainen ristin johtaja Miki Mielonen.

Miki ei välttämättä tiedä että jaan tämä enkä tunne kyseistä henkilöä muutenkin, mutta halusin ilmaista kiitollisuuteni häntä ja hänen kaltaisia suomalaisia kohti. Kiitos jokaiselle teille näistä sanoista ja teoista.

Lähde: Husu Hussein facebook

4 thoughts on “Husun tiukka viesti ministeri Riikka Purralle – ”olisipa hienoa jos sinäkin kasvaisit lapseksi”

 • 31.7.2023 at 17:33
  Permalink

  husu syö paskaa, on itse kova valehtelia, siinä on valkoisia vastaan täys rasisti, on somalillla otsaa, siksi muut africkalaisetkin pitää somaleita afrikan mustalaisina, husu valehteli kun ajoi helsingin taxia että oli suomalainen rasisti kyydissä ,että jätti kaverin keskelle moottori tietä kun ei kestänyt rasismia. kun työnantaja katsoi gps ei husu ollutkoskaan ollut moottoritiellä silloin, jäi valehtelusta kiinni,puolusti sillä että hänestä tuntui ihan siltä? häh, palkitsivat helsingin töihin hurjalla palkalla stadin viher-puniikit, uskomatonta paskaa meitä veronmaksajia kohtaan ,suomen politiikot on ihan pölhiä, ziisus.linnaan joutuis koko husu syö paskaa sekä häntä puolustavat viranomaiset 100 vuodeksi

  Reply
 • 31.7.2023 at 18:01
  Permalink

  Husu nyt on sellanen satusetä että ei varmaan osaa totta puhua mistään.
  Rasismista kun vielä oli tilastoja kansallisuuksien mukaan, niin husuttelijalle tulee varmaan yllätyksenä että somalit oli siinäkin poliisin tilastossa kärjessä, siis rasististen rikosten tekijöinä käsrjessä Suomessa.
  Suomalaiset puolestaan oli kaukana kärjestä.

  Reply
 • 31.7.2023 at 21:51
  Permalink

  Tuokin valheista – kuka määrän tietää – kiinni jäänyt somalialainen jaksaa huomiohuorata tietäen sen, että kun vain elää ja hengittää. Riittää täällä ”rakenteellisessa rasismissa” yhteiskunnalliseen asemaan, johon ei ainoakaan tätä maata pystyssä pitävä kantasuomalainejn koskaan nouse kuin korkeintaan Husun ”bändärinä”!!!

  Reply
 • 1.8.2023 at 01:55
  Permalink

  Suomen politiikassa ei ollut kansan mielestä tilaa Husun kaltaiselle somalille, vaikka somalit Mogadishusta häntä äänestivät. Noilla lähtökohdilla luulisi olevan vaikkapa pääministerin ainesta! Toki ei Suomessa mutta vaikkapa Mogadishussa. Kansasi tarvitsee sinua Husu!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.