Suojelupoliisin toimintaa koskeva sisäministeriön selvitys on valmistunut

Sisäministeriö on saanut valmiiksi suojelupoliisin toimintaa koskevan selvityksen liittyen suojelupoliisissa ja Ulkomaalaisvirastossa aiemmin merkittävissä viroissa toimineeseen Matti Saarelaiseen. Lisäksi sisäministeriössä on tehty muistio liittyen Timtshenkojen kansalaisuuspäätöksiin.

Suojelupoliisin ja Maahanmuuttoviraston (entinen Ulkomaalaisvirasto) valvonta kuuluu sisäministeriölle. Sisäministeriön kansallisen turvallisuuden yksikössä laadittu tarkastuskertomus suojelupoliisin toiminnasta annettiin suojelupoliisille 25.4. Siinä kiinnitetään suojelupoliisin huomiota muun muassa suojelupoliisin informointivelvollisuuteen sisäministeriölle sekä eräisiin hallinnollisiin menettelyihin.

Tarkastushavainnot ja niiden pohjalta esitetyt huomiot ovat niin merkittäviä, että sisäministeriö ottaa myöhemmin tarkastettavaksi suojelupoliisin sisäisen tarkastuksen sekä sisäministeriön hallinnonalan riskienhallintapolitiikasta antaman määräyksen toteuttamisen suojelupoliisissa.

Kansalaisuuspäätös-asiassa ei ole toimittu sen aikaisen sääntelyn vastaisesti

Julkisuudessa ovat olleet esillä myös Gennadi Timtshenkolle ja hänen perheenjäsenilleen silloisessa Ulkomaalaisvirastossa tehdyt kansalaisuuspäätökset. Nämä päätökset on tehty vuosina 1999 ja 2000. Tähän liittyen sisäministeriön maahanmuutto-osastolla on perehdytty kansalaisuuspäätöksiä koskevaan menettelyyn Ulkomaalaisvirastossa.

Sisäministeriön näkemyksen mukaan asiassa ei ole toimittu sen aikaisen kansalaisuussääntelyn vastaisesti. Lisäksi ministeriö toteaa, ettei sen ole mahdollista ottaa jälkikäteen kantaa siihen, miten silloinen Ulkomaalaisvirasto on käyttänyt sille kuulunutta harkintavaltaa yksittäisiä päätöksiä tehdessään. Sisäministeriö katsoo, ettei asiassa ole tullut esiin sellaisia seikkoja, jotka antaisivat aihetta enempiin toimenpiteisiin.

Lähde: Sisäministeriö

2 thoughts on “Suojelupoliisin toimintaa koskeva sisäministeriön selvitys on valmistunut

 • 3.5.2023 at 16:24
  Permalink

  EU vauhdittaa ammusten tuotantoa Ukrainan hyväksi
  – komissaarin mukaan Euroopan on siirryttävä kohti sotataloutta

  veikkaan 6 kk suomeen sataa ohjusta venäjältä

  se fyysinen sota on kohta realismia

  siis tämä tahallinen suomen ja EU n venäjälle vittuilu johtaa pakosta siihen

  Reply
 • 3.5.2023 at 16:33
  Permalink

  YLEISURHEILUN olympia- ja MM-voittaja Tori Bowie on kuollut.

  Bowie oli kuollessaan vain 32-vuotias. Asiasta kertoo muun muassa yleisurheilulehti Citius Mag.

  kuinka mones yllättävä kuolema

  täysin terveissä ihmisisä tämä oli

  **korona piikitysten jälkeen***

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.