Viitasaarella löytyi työmaalta ihmisen leukaluu – rikosta ei epäillä

Poliisille ilmoitettiin 18.11.2022 Viitasaarella vanhan puulukion korjaustyömaalta löytyneestä leukaluusta. Luu oli löytynyt lattian purkamisen yhteydessä lattian alta maa-aineksen seasta.

Poliisi konsultoi Keski-Suomen museota ja Museovirastoa löydön osalta. Asiantuntijan mukaan luu on kuulunut henkilölle, joka on syönyt käsijauhinkivillä jauhettua viljaa. Tästä syystä ja läheisten hautausmaiden käytön ajoittumiseen liittyvien tietojen perusteella asiantuntija arvioi henkilön eläneen 1800-luvulla tai todennäköisesti aiemmin, mahdollisesti noin 1600-luvulla.

Asiassa ei epäillä rikosta.  Poliisi on toimittanut leukaluun Viitasaaren seurakunnalle haudattavaksi.

One thought on “Viitasaarella löytyi työmaalta ihmisen leukaluu – rikosta ei epäillä

  • 22.11.2022 at 20:54
    Permalink

    Jos muuan Halonen olisi vielä ”resupnattarena”. Tuosta nousisi SUURI häly ja HUTKINTA mahdollisena punavankien teloituspaikkana kun olivat itse ensin aµpuneet lämpimikseen paikkakunnan papin! Lukkarin päästessä karkuun…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.