Poliisin blogi: Katujengi-ilmiön pysäyttäminen ei ole yksin poliisi käsissä

Vaikka poliisi on onnistunut tehokkaasti paitsi tutkimaan katujengien tekemiä rikoksia, myös estämään uusia rikoksia, ei katujengi-ilmiön pysäyttäminen ole yksin poliisin tehtävissä, kirjoittaa poliisijohtaja Sanna Heikinheimo blogissaan.

Viime vuosina julkisuudessa on keskusteltu paljon nuorten tekemistä rikoksista ja katujengin käsite on vakiintunut käyttöön osana tätä keskustelua. Nuorten ikäluokkien rikollisuus ei ole yhtenäinen kokonaisuus, siksi on tärkeää määrittää, mistä ilmiöstä kulloinkin keskustellaan, jotta ongelmia voidaan ratkoa.

Poliisi katsoo että katujengi-sanaa on perusteltua käyttää ilmiöstä, jossa tiettyihin kaupunginosiin ja tunnuksiin leimautuvat, pääosin nuorista aikuisista koostuvat ryhmät tekevät rikoksia ja ottavat väkivaltaisesti yhteen toisten kaupunginosien ryhmien kanssa.

Poliisi tekee kaikkensa jengien rikollisen toiminnan pysäyttämiseksi, mutta poliisin näkökulmasta itse katujengi-ilmiön pysäyttämiseksi toimia on tehtävä jo ennen rikosprosessia. Monet jengiläisiksi tunnistetuista ovat olleet viranomaisten moniammatillisen ennalta estävän toiminnan kohteena nuoruudessaan, mutta syrjäytymisen kierrettä ei ole saatu katkaistua.

One thought on “Poliisin blogi: Katujengi-ilmiön pysäyttäminen ei ole yksin poliisi käsissä

  • 15.11.2022 at 20:50
    Permalink

    MATU jengeistä on kyse. Ja jos suomi nuoria on mukana. Ovat he yhtä rikollisia ja häiriintyneitä mieleltään kuin normi ”kuntoiset” MATU ”Nuoriso”. Se, että hyvisin suomalaisia nuoria lakien oikeilla puolilla olijoiksi on väärä. Mutta kovat ”katujen lait” ovat sellaiset, että vain kovimmat etnojengit ottavat reviirit haltuunsa valkoisilta, jotka toki ilman haittamaahanmuuttoa ”sämpläisivät” kaikkea sitä. Mitä vain voi keskenkasvuisten finni naamojen ja nykyään jo miesten voimaisten nuorten päähän pälkähtää. Maitopukkeja on aina kaadeltu ja autiotalojen ikkunat ovat kivitetyt alta aikayksikön. Kuten Ruotsissa kaikesta katuväkivallasta vastaa haittamaahanmuuttajat eikä ”polvikertoimella” ole väliä. MATUJA mitkä MATUJA! Ruotsin tilanteesta voi kirjoittaa vaikka kirjan, joten ei siitä enempää. Suomen työteliuästä kansaa on turha syyttää ja osoitella sormella. POLIISI hoitakoot sotkunsa AIVAN itse niillä toimenpiteillä, jotka heidän ITSE on itselleen vaadittava Suomen hallinnolta. Ja kun kalliosta EI tule vettä. Se ei ole MEIDÄN syytämme sen enempää kuin poliisin itsensä jauhmaa ”RASISMIA” vielä niiden kaikkien kuhmujen päälle, jotka ovat kuin ”luonnonilmiöitä”, mutta toisin kuin luonnonlait. Lyövät jopa 20 kertaa ”samaan” paikkaan. Ja, jos kaipaa jännitystä ”sotatoimialueella”. Ruotsissa on appelsiinien lisäksi myös samoista oloista kotoisin olevien älyn jättiläisten ”monikulttuurista värinää” kaikissa ”sävellajissa” Ruotsin POLIISI tietää ja mukaan kentälle svedu tinanapin kanssa sinne missä Krusifiksi on liikaa!!! Mutta ”lyhyin tie onneen” bon paasikivilaisittain ”Tosiasioiden tunnustaminen”!!! Ne, jotka kaipaavat yhä satutunteja niin oli ”Iso Arskakin” ”Päiväkodin Kyttä”!!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.