Miksi kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt käyttävät enemmän pilviteknologiaa aiempaa enemmän vuonna 2021?

Viime aikoina on puhuttu paljon teknologian tarjoamista uusista mahdollisuuksista. 5G, tekoäly, IoT eli esineiden internet (tulee sanoista Internet of Things), ovat joitakin niistä termeistä, joita näemme teknologiaa käsittelevissä otsikoissa ja artikkeleissa. On myös puhuttu paljon myös pilvipalveluista, jotka muuttavat madollisesti jopa pelaamisen, kun pelit siirtyvät internetin suuriin pilvipalvelimiin.

 

Vedonlyöntisivujen kilpailu kiristyy

Kiitos internetin tarjoamien mahdollisuuksien, vedonlyöntiä varten ei ole enää tarpeellista mennä lyömään vetoa kivijalkavedonlyöntipisteeseen. Nykyään tämä onnistuu vaivattomasti mistä vain, kunhan siellä on toimiva internetyhteys ja veikkaajalla nettiyhteyden omaava puhelin, tabletti tai tietokone. Olemme tulleet todella pitkän matkan vedonlyönnin historian alusta. Internetin yleistyminen ja vedonlyönnin helppous tarkoitti rajojen häviämistä ja kilpailun kiristymistä eri vedonvälittäjien välillä.

Tämä tuntuu myös Suomessa, kun kansainväliset vedonvälittäjät kisaavat suomalaisasiakkaiden huomiosta ja ajasta. Vedonlyöntisivustoja on todella monta ja niiden vertaileminen saattaa tuntua työläältä. Veikkauskertoimet.comin vedonlyöntisivustot ovat esimerkkejä sivustoista, joita on tarjolla suomalaisille vedonlyöjille. Viime aikoina vedonlyöntisivustot ovat alkaneet hyödyntää pilviteknologiaa mahdollistaakseen entistä paremman palvelun asiakkailleen.

Pilviteknologia on tulevaisuutta, mutta jo nykyisyyttä

Ennen kuin siirrymme katsomaan, miten vedonlyöntisivustot ovat hyödyntäneet pilviteknologiaa, on syytä ensin luoda katsaus siihen, että mistä pilvipalveluissa on kyse. Lähdetään siis liikkeelle aivan perusseikoista.

Kun puhutaan pilvessä toimimisesta, tarkoitetaan siis verkossa tapahtuvaa toimintaa. Se tarkoittaa sitä, että ohjelmat taikka tiedot ovat pilvessä, ne eivät siis sijaitse oman tietokoneen hallussa taikka yrityksen omilla palvelimilla. Tämän sijaan ne ovat pilvipalvelua tarjoavan firman palvelimella. Tämän ansioista tietoihin tai ohjelmiin pääsee käsiksi mobiililaitteilla tai tietokoneilla lähestulkoon paikasta ja ajasta riippumatta.

Entä mitä pilvessä sitten voi olla? Lyhyt vastaus tähän kuuluu, että sillä siellä voi olla tietoa, ohjelmia ja palveluita. Monille tuttu esimerkki pilvipalvelusta on sähköposti. Useissa tapauksissa sähköposti on toteutettu pilvipalveluna, eli sähköpostit tallennetaan palveluntarjoajan palvelimille. Sieltä niitä voidaan sitten lukea internetin kautta.

Sähköposteihin pääsee käsiksi, vaikka tabletin, kännykän tai tietokoneen avulla. Toki sähköpostit voi myös ladata tietokoneelle. Muita tuttuja pilvessä operoivia palveluita ovat esimerkiksi Instagram, Facebook, Dropbox, OneDrive, Skype sekä myös muut erityyppiset tiedostojen ja tietojen säilytykseen sekä myös siirtoon kehitetyt palvelut.

Mitä pilveen siten voi tallentaa? Esimerkiksi kuvia, videoita, tekstejä ja niin edelleen. Pilvipalveluiden valtti on mm. se, että tiedot pysyvät tallessa, vaikka tietokoneelle tapahtuisi onnettomuus. Pilveen onkin siirrytty monilla työpaikoilla, oppilaitoksissa sekä myös kotana, vaikka sitä ei välttämättä tule ajatelleeksi. Pitää kuitenkin muistaa, että termin alle mahtuu monia eri palveluita ja monissa yhteyksissä sanaa käytetään mm. pilvivarmuuskopioinnin, verkkovarmuuskopioinnin ja verkkolevyn kuvaamiseen.

Pilvipalvelinkeskukset liittyvät tiiviisti pilvipalvelimiin ja niitä on rakennettu Suomeenkin. Esimerkiksi Fujitsu perusti Suomeen pohjoismaisen K5-pilvikeskuksen muutama vuosi sitten. Suomessa on myös maan ensimmäinen hiilineutraali datakeskus, joka myy hukkalämpöä Vantaan Energialle. Pilvipalveluista puhuttaessa puhutaan siis myös varsin massiivisista fyysisistä rakennuksista, jotka pyörittävät hyödyntämiämme pilvipalveluita.

Vedonlyöntipalvelut pilvessä ja niiden haasteet

Mitä hyötyä pilvipalveluista sitten on vedonlyöntisivustoille? Pilvipalveluiden muille tarjoamat hyödyt pitävät paikkansa pitkälti myös vedonlyöntisivujen osalta. Yksi keskeisimmistä hyödyistä on lähes rajaton tallennustila. Toinen syy piilee siinä, että pilvipalveluiden käyttäminen on yleistynyt vauhdilla ja teknologia edistyy nettivedonlyönninkin saralla nopeasti.

Tämä tarkoittaa sitä, että se vaikuttaa väistämättä tavalla tai toisella internetissä operoiviin yrityksiin, joita vedonlyöntisivustot automaattisesti ovat.

Tämän lisäksi pilviteknologia tarjoaa mahdollisuuden testaamiseen ja kehitykseen sekä myös liiketoiminnan analysointiin ja sisällön tuottamiseen. Lisäksi pilvipalvelut antavat mahdollisuuden yhdistää palvelun tarjoaja sekä käyttäjä saumattomasti, mikä tarkoittaa entistä parempaa vedonlyöntikokemusta.

Usein tämä myös säästää yrityksen aikaa sekä rahaa. Verkossa toimivat vedonlyöntisivustot hyötyvät paljon pilviteknologiasta myös siksi, että jatkuvasti muuttuvat todennäköisyydet vaativat paljon dataa sekä prosessointia. Pilvipalveluiden avulla saadaan käytännössä rajaamaton tietokoneteho, mitä tulee tilaan ja kaistanleveyteen. Toinen keskeinen pilvipalvelun tarjoama hyöty on parantunut turvallisuus sekä riskin hallinta, joka tulee datan reaaliaikaisen monitoroinnin avulla.

Tämän ansiosta altistuminen petokselle on minimalisoitu ja ongelmat voidaan identifioida ja ratkaista minuuteissa. Tekoälyn ja koneoppimisen avulla vedonlyöntisivustot voivat puolestaan kerätä dataa vedonlyöntimalleista ja oppia siten asiakkaiden käytöksestä sekä vastata niihin reaaliajassa, mm. auttavien ehdotusten muodossa.

Kokonaisuudessaan tämä kehitys tarjoaa vedonlyöntisivustoille uusia haasteita, mutta myös mahdollisuuksia ja pysyäkseen mukana kehityksen vauhdissa, niiden on kohdattava ne avoimin mielin ja rohkeasti. Pilveen perustuvasta vedonlyönnistä on jo muodostunut yksi nettivedonlyönnin kivijaloista.

Pelaajan näkökulmasta ja tietoturvasta

Pilvipohjaisen vedonlyönnin ansiosta vedonlyöjien on mahdollista tehdä valistuneita päätöksiä pelin sisällä, mahdollisesti jopa minuutteja tai sekunteja ennen suuntaa muuttavaa tapahtumaa. Nettivedonlyöntialustan pitääkin pystyä tarjoamaan turvallinen jatkuva pelien monitorointi.

Tämän ratkaisemiseksi vedonlyöntisivustot kääntyvät oletettavasti tietoturva-ammattilaisten puoleen. Datan määrä tulee niin ikään lisääntymään. Tämän datan joukossa on mahdollisesti vedonlyöjän henkilökohtaisia tietoja sekä laskutustietoja, joten myös tästä syystä pilvipalvelun varaan rakentavat vedonlyöntisivut tarvitsevat huippuluokan tietoturvaa.

Pilviteknologialla on siis paljon annettavaa myös internetissä toimiville vedonlyöntisivuille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.