Kansainväliset vedonlyöntisivustot kilpailevat suomalaisasiakkaista

Kiinnostus urheiluun virtaa suomalaisten veressä. Suuret suomalaiset urheilutapahtumat yhdistävät sadat tuhannet suomalaiset joko television tai netin ääreen kannustamaan maajoukkuetta tai suosikkijoukkuettaan. Urheiluhulluuden yhteydessä vedonlyönti on tärkeä osa suomalaisen penkkiurheilijan elämää.

 

Vuosikymmenien ajan suomalaisia on palvellut Veikkaus, jonka katon alle koko Suomen vedonlyöntimarkkinat ovat yhdistyneet. Suosituimpia lajeja ovat suomalaisille tutut ravit, jalkapallo, jääkiekko, formulat ja koripallo. Internet on tuonut mukanaan kuitenkin aivan uudenlaisen ilmiön.

 

Viimeisen kymmenen vuoden ajan useat suomalaiset vedonlyöntisivustot, jotka ovat rekisteröityneet ulkomaille, ovat alkaneet kilpailemaan suomalaisasiakkaista. Vaikka suurin osa edelleen suosii suomalaisen Veikkauksen tuotteita, varsinkin vedonlyöntiä enemmän harrastavat ovat kuitenkin siirtäneet katseensa ulkomaalaisten sivustojen tarjontaan. Kerromme seuraavaksi miksi.

Kansainväliset vedonlyöntisivustot tarjoavat vaihtoehtoja

Veikkauksen tarjontaan tottuneille suomalaisille suurin syy pelata kansainvälisillä vedonlyöntisivustoilla on niiden tarjoamat vaihtoehdot ja mahdollisuudet. Ihka ensimmäiseksi vedonlyöjille tarjotaan bonuksia, joita ei löydy ollenkaan Veikkauksen sivustolta.

 

Bonuksia annetaan yleisesti ottaen heti tilin luomisen yhteydessä, joten niiden makuun pääsee kaikki uudet asiakkaat eikä sitä varten joudu pelaamaan kuukausikaupalla. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös aktiivisesti pelaavia palkita. Heitäkin muistetaan säännöllisillä kampanjoilla – näitäkään suomalainen veikkaussivusto ei tarjoa.

Kansainvälisten markkinoiden tarjonta ja kertoimet

Bonusten lisäksi ero on mittava myös lajitarjonnassa ja kertoimissa. Kansainväliset suuret sivustot ovat toimineet alalla jo vuosikymmenien, jopa lähes vuosisadan ajan. Lähes koko tuon ajan ne ovat pyrkineet olemaan alansa parhaita.

 

Varsinkin Isossa-Britanniassa toimineet vedonlyöntiyritykset ovat nousseet niin suuriksi, että niistä on muodostunut kuuluisuuksia ympäri maailmaa. Luonnollisesti maailmanlaajuinen menestys ja sen tuoma jättimäinen asiakaskunta tarkoittavat huomattavan suurta laji ja vetokohdevalikoimaa. Lisäksi ne tarjoavat:

 

  • Vetokohteita Suomessa tuntemattomista lajeista
  • Voit veikata lähes jokaisen maan pääsarjoja ja mahdollisesti divareita
  • Mukana ovat lähes aina kaikki suomalaiset suurliigat

 

Lisäksi kertoimet ovat kilpailukykyisiä, koska kansainvälisiä sivustoja on useita. Ne yleensä laskevat kertoimet itse joko manuaalisesti tai tietokoneavusteisesti, mutta muodostaessa vertaillaan kilpailijoiden vastaavia numeroita. Täten on mahdollista, että löydät huomattavasti parempia kertoimia kuin suomalaiselta veikkaussivulta.

Suomalaiset on otettu huomioon

Kansainvälisillä sivustoilla suomalaiset ovat vain yksi asiakaskunta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö suomalaisille olisi tarjolla erikoiskohtelua. Ensimmäisenä sivustolla vieraileva voi huomata, että sivusto on käännetty suomen kielelle. Se helpottaa välittömästi asiointia ja eri vaihtoehtojen ymmärtämistä.

 

Suurimmat sivustot ovat nostaneet panoksia tarjoamalla erilaisia vedonlyöntioppaita suomeksi. Ne kertovat monesti ensinnäkin lajin säännöistä ja siitä, kuinka siitä voidaan lyödä vetoa. Varsinkin sellaisissa lajeissa, joita ei pelata Suomessa, oppaista on hyvin suuri apu.

 

Monesti nimittäin kansainväliset sivustot käyttävät myös englanninkielistä termistöä vetojensa kanssa, joiden ymmärtäminen on elintärkeää. Tutustu siis ehdottomasti kyseisiin lajioppaisiin ja vedonlyönnin erikoissivuihin.

 

Kolmas asia, joka on suomalaisille suunnattu palvelu, on suomenkielinen asiakaspalvelu. Vielä sitä ei ole saatavilla ihan jokaiselta kansainväliseltä vedonlyöntisivustolta, mutta niiden lukumäärä kasvaa jatkuvasti. Yleisimmin suomenkielistä apua saa live-chatin välityksellä tiettyinä kellonaikoina joka päivä. Vaihtoehtoinen yhteydenottokeino on sähköposti.

Vedonlyöntisivustoihin liittyvät huolet 

Suomalaiset ovat hyvin laatutietoisia, eivätkä tuosta vain säntäile mille tahansa vedonlyöntisivustolle. Sivuston pitää ensinnäkin olla luotettava ja turvallinen. Suurimmat kansainväliset vedonvälittäjät ovat tämän suhteen hyviä vaihtoehtoja, koska niillä on vuosien kokemus ja sen tuoma varmuus asioiden oikeanlaisesta hoidosta.

 

Täten sivustot ovat suojattuja oikeaoppisesti ja rahansiirrot ovat ongelmattomia, koska niissä käytetään tunnettuja ja turvallisiksi luokiteltuja maksutapoja. Yleisimmät keinot siirtää rahaa ulkomailla toimiville vedonvälittäjälle on verkkopankkisiirrot, nettilompakot ja luottokortit. Ne ovat monesti jo suomalaisille tuttuja.

 

Seuraava suurin huoli on huijarisivustot. Suurimmat sanomalehdet kertovat säännöllisesti tilanteista, joissa netissä toimiva sivusto on huijannut suomalaisilta tuhansia euroja. Asia ei kuitenkaan ole yleinen ongelma kansainvälisillä suursivustoilla, joista löydät tietoa ympäri nettiä.

 

Tärkeä neuvo onkin ennen minkä tahansa vedonvälittäjän valintaa, että tutustut sen taustoihin ja maineeseen netissä. Mitä enemmän siitä löytyy positiivista tietoa, sitä parempi. Netissä asioidessa on aina hyvä muistaa maalaisjärki ja hyvä arviointikyky.

Suomalaisasiakkaat ovat karkaamassa ulkomaille

Viime vuosien selkeä trendi on ollut se, että suomalaiset vedonlyöjät ja kasinopelurit ovat siirtymässä yhä kasvavissa määrin pelaamaan ulkomaille rekisteröidyille rahapelisivustoille. Se tulee ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemissä säännöllisessä tutkimuksessa suomalaisten rahapelikäyttäytymisestä ja mielipiteistä sitä kohtaan.

Prosentuaalisesti kyseessä on kuitenkin vielä hyvin pienestä joukosta, joka pelaa monopolijärjestelmän ulkopuolisilla sivustoilla. Viimeisimmän, vuonna 2019 tehdyn tutkimuksen mukaan, vastaajista hieman yli 6 prosenttia ilmoitti pelaavansa säännöllisesti ulkomaalaisilla sivustoilla. Neljässä vuodessa luku on kuitenkin kasvanut kolmella prosenttiyksiköllä eli kaksinkertaistunut.

 

Ulkomaiset sivustot ovat herättäneet suomalaisten kiinnostuksen ja hyvien kokemusten myötä, myös niiden maine kiirii jatkuvasti uusien vedonlyöjien korviin. Seuraavassa rahapelitutkimuksessa voimme siis odottaa kasvusuunnan jatkuvan.

Ruotsi joutui jo reagoimaan kansainvälisiin sivustoihin

Ruotsissa oli käytössä myös monopolijärjestelmä rahapelaamisessa, mutta ennen vuotta 2019 lähes puolet pelaajista pelasivat ulkomaille rekisteröityneillä sivustoilla. Täten Ruotsi muutti järjestelmäänsä radikaalisti ja siirtyi myöntämään sivustoille lisenssejä. Sama tilanne voi olla edessä myös Suomessa.

Kansainväliset vedonvälittäjät välittävät suomalaisista

Hyvillä vedonvälittäjällä vedonlyöminen on yhtä helppoa kuin suomalaisella veikkaussivustolla lukuisten hyvien ominaisuuksien ansiosta. Suomenkielinen sisältö ja asiakastuki helpottavat asioiden ymmärtämistä, mutta varsinkin kertoimet ja bonukset tuovat suomalaisten pelaamiseen aivan uudenlaista väriä, josta ei voi nauttia muulla tavoin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.