KUNINGAS ja KUNINGATAR – ehdokkaat 2021

Kuninkuusravien päätoimikunta on tehnyt valintansa, ja Suomen Kuninkuusraveihin osallistuvat tänä vuonna seuraavat hevoset:

 

KUNINGAS EHDOKKAAT

ORIIT

CAMRI

ENON VILPPI

EVARTTI

H.V.TUURI

JOKIVARREN KUNKKU

JORIINI

LISSUN EERIKKI

SHEIKKI

ULJAS SUOMALAINEN

VEERAN POIKA

VIXELI

VÄLKYN TUISKU

Varasijoilla: VIXEN ja 2.A.T.VEETI

 

KUNINGATAR EHDOKKAAT

TAMMAT

CIIRAN TÄHTI

ELIAS JUONETAR

HETVIINA

LAKAN LEIJA

LIINAN LIEKKI

LIISAN TULILINTU

R.R.VALSSITAR

SOKRU

SUVEN SAMETTI

TAKSVENLA

TÄHTITUULA

VENNELMON VARMA

Varasijalla: B.RIITU ja VARSOVA

 

 

Päätoimikunnan valinnat eivät varmastikaan olleet helppoja, sillä valintaan vaikuttaa monet asiat kuten nopeus, ravivarmuus, kilpailujen menestys yleisesti ja niissä hevosen kykyä ja ominaisuuksia kilpailuissa, pistetilastot ja totosijalistat ym.

Esimerkkinä valinnan vaikeudesta on osoituksena Enon Vilppi ja Veeran Poika, joiden valinnassa tehtiin ”tasaista vääntöä”.

Enon Vilppi oli rahatilastossa kymmenes, totosijatilastossa kolmastoista ja nopeustilastossa yhdeksäs, joten vaikka se on nousukunnossa, näytöt on annettu pidemmälläkin ajalla, kertoo Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen Hevosurheilu lehdelle valintoja.

Veeran Poikakaan ei ole ollut  tilastoissa aivan kärjessä, mutta suoriutui kaikilla osa-alueilla  tasaisesti ja Suur-Hollola-ajossa syntyi laukankin kanssa kova ennätys 22,6.

Kuningastar kilvan valinnoissa tiukassa tarkastalussa oli Sokru. Se on koko tammakatraan nopein ja sai sitä kautta pisteytystä.

Valmentaja, ohjastaja Tapio Perttunen sai kisaan kolme hevostaan: Suven Sametin, Uljas Suomalaisen sekä Vixelin.

Valmentaja Jussi Suominen tulee valjastamaan kisaan kaksi hevosta, Tähtituulan ja Veeran Pojan. Tähtituula oli viime vuonna Kuningatar kilvassa mukana.

Ranking-listoja on pitkin kesää julkaistu 4 kpl ja ne löytyvät muun muassa Hevosurheilu-lehdestä. Ravikatsaus on julkaissut yhden listan.

 

AVAUSMATKOJEN LÄHTÖRADAT ARVOTAAN LAUANTAINA 24.7. JOENSUUN T75-RAVIEN TOTO-TV-LÄHETYKSESSÄ !

 

 

Lähdetiedot Hevosurheilu ja Seinäjoen Ravikeskus

Teksti: Teija Kangaslampi

Kuva: Kuninkuusravit logo 2021

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.