Facebookin alamäki jatkuu – Uusia tunnettuja tuotemerkkejä liittyi boikottiin

Viime viikolla Facebookin perustajan ja toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin henkilökohtaisesta omaisuudesta suli seitsemän miljardia, kun usea jättiyhtiö ilmoitti keskeyttävänsä mainostamisen Facebookin keskustelualustalla. Facebookin tulot muodostuvat lähes yksinomaan mainoksista.

Syynä mainostuksen keskeytykseen on tuki kampanjalle #StopHate4Profit, jonka mukaan Facebook tehostaa ”valkoisen ylivallan” ääntä eikä tee tarpeeksi vihapuheen tukahduttamiseksi.

Aikaisemmin mainostuksensa Facebookissa ovat keskeyttäneet muun muassa Coca-Cola, Hershey Co, Ben & Jerry’s, Verizon, Honda ja Unilever.

Viimeisimmän tiedon mukaan kampanjaan ovat liittyneet Levi’s, Microsoft, Adidas, Reebok, HP, Starbucks, Mozilla, alkoholiketju Diageo ja monia muita. CNBC:n mukaan yli sata muuta yritystä on ilmoittanut aikomuksestaan liittyä kampanjaan.

Markkina-analyytikkojen mukaan suuret yritykset voivat vetää imuunsa myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja aikaansaada niin sanotun lumipalloefektin.

Boikotti voi laajeta koskemaan myös muita sosiaalisen median alustoja, jatkua oletettua pidempään ja saada mainostajat siirtymään Facebookista muille alustoille, kuten Snapchattiin, Pinterestiin, Amazoniin ja Walmartiin.

Lähde: CNBC

Lue myös:

5 thoughts on “Facebookin alamäki jatkuu – Uusia tunnettuja tuotemerkkejä liittyi boikottiin

 • 30.6.2020 at 08:41
  Permalink

  Se vissiin oli sitten tässä. Tämä aikoinaan varastetun plättärin suosio.

  Reply
 • 30.6.2020 at 17:31
  Permalink

  Ei yksistään fase vaan myös twitter ja twitch.tv.
  Luulisin että sama myös youtuben kanssa.
  Noissa mainostajien lähtemisessä ei ole mitään tekemistä ”vihapuheen” ja ”vihavideoiden” kanssa, asia on vain se että nuo mainostajat pelkää leimautuvansa poliittisesti ”väärälle”puolelle milloin heitä aletaan pitämään ei haluttuina.

  Reply
 • 30.6.2020 at 21:45
  Permalink

  Vai johtuisiko mikki softan boikotti vaikka ihan siitä, että valvonta ja vakoilu kuuluu sen agendaan kuten oikeat mielipiteet, niinkuin muillakin globalisteilla? Mozillakaan tuskin mikään puhdas on. Tälläisillä hommilla on suurempi merkitys kuin moni tajuaa..

  Reply
  • 1.7.2020 at 12:16
   Permalink

   Hiukan on enemmän tietoa kun tavisilla mistä oikeasti johtuu että mainostajat lähtee.
   Sillä ei siis ole mitään yhteyttä esimerkiksi facessa oleviin vihakirjoituksiin ja videoihin.
   Kuten jo kirjoitin, eivät halua leimautua mihinkään poliittiseen suuntaan mainostajat, ne kun haluaa että kaikki ostaa heidän tuotteita, ilman että toiset alkaa karttamaan poliittisesti leimatunutta yhtiötä.
   täsyin väärään uutista levittää valtamediat ja esim, uusi Mv-lehti.
   Kuten muuten tämäkin saitti.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.