USA:n korkein oikeus: Lastentappajien kuolemanrangaistukset toteutetaan ennen syksyä

Neljä vankia vetosi USA:n korkeimpaan oikeuteen, jotta heidän kuolemanrangaistuksiaan ei toteutettaisi. Vangit on tuomittu lasten tappamisesta ja muista rikoksista. Oikeus ei ottanut vetoomuksia käsittelyyn.

Vangit odottavat teloitusta liittovaltion vankilassa. Liittovaltion tasolla kuolemanrangaistus on viimeksi toteutettu vuonna 2003. Ensimmäinen teloituksista on määrä toteuttaa 13. heinäkuuta.

Vangit ovat myös erikseen pyytäneet Washingtonissa toimivaa liittovaltion tuomaria määräämään viiveen teloituksiin vedoten oikeudellisiin kysymyksiin, jotka vielä ovat ratkaisematta.

Korkein oikeus kokoontui sen jälkeen, kun USA:n oikeusministeri William Barr viime vuonna kehotti liittovaltion vankilahallintoa ajoittamaan teloitukset.

”Neljä murhaajaa, joiden teloitukset on ajoitettu tänään, ovat saaneet täyden ja oikeudenmukaisen oikeudenkäyntikäsittelyn perustus- ja muiden lakien nojalla. Meidän on maksettava velkamme näiden kauhistuttavien rikosten uhreille ja heidän jälkeensä jääneille perheille jatkamalla oikeusjärjestelmämme määräämien rangaistusten täytäntöönpanoa”, Barr sanoi viime kuussa antamassaan lausunnossa.

Kuolemanrangaistukset toimeenpannaan liittovaltion vankilassa Indianassa. Kuolemaan tuomitut ovat Danny Lee, Wesley, Ira Purkey, Dustin Lee Honken ja Keith Dwayne Nelson.

Lee tappoi kolmihenkisen perheen Arkansasissa. Yksi uhreista oli 8-vuotias tyttö. Purkey raiskasi ja murhasi 16-vuotiaan tytön ja tappoi 80-vuotiaan naisen Kansasissa. Honken tappoi viisi ihmistä Iowassa. Uhreista kaksi oli lapsia. Nelson sieppasi rullaluistelemassa olleen kymmenvuotiaan tytön Kansasissa, raiskasi hänet ja kuristi kuoliaaksi.

Teloitukset tapahtuvat 13. heinäkuuta ja 28. elokuuta välisenä aikana. Oikeusministeriö on ilmoittanut, että lisää teloituksia ajoitetaan myöhemmäksi.

Lähde: Huffpost

2 thoughts on “USA:n korkein oikeus: Lastentappajien kuolemanrangaistukset toteutetaan ennen syksyä

 • 30.6.2020 at 08:37
  Permalink

  No nyt alkaa olla vauhtia. Tätä menoa vankiloiden tilantarve pienenee.

  Reply
 • 30.6.2020 at 13:58
  Permalink

  Tarja Halonen ja Marinin hallitus etunenässään Marja Ohisalo ovat vaatimassa näitä sorron uhreja sekä helevetinmoiset ihmisoikeudet omaavat väärin ymmärrettyjä ihmisparkoja Suomeen turvaan Suomen valtion kunnijavieraiksi loppuiäksi pidettäväksi irrallaan. No, kuinkas muuten?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.