Kolme pilottia kuoli suojellessaan koalatarhaa – muisto elää pelastettujen eläinten kautta

Alkuvuonna koalatarhaa uhkasi pensaspalo New South Walesin osavaltiossa Australiassa. Koalat säästyivät, mutta kolme pelastusoperaatiossa olleen lentokoneen henkilökunnan jäsentä sai surmansa: kapteeni, lentoperämies ja lentoteknikko.

Amerikkalaiset Ian McBeth, Paul Hudson ja Rick DeMorgan kuolivat, kun heidän koneensa törmäsi maahan Canberran lähellä tammikuussa.

”He pudottivat palonestoainetta tarhaan ja sen jälkeen kone iskeytyi maahan”, kertoo James Fitzgerald, Two Thumbs Wildlife Trust -suojelualueen omistaja Nine Newsille.

Viisi kuukautta pilottien kuoleman jälkeen kunnioituksena miehille, jotka pelastivat koalatarhan, Fitzgerald kertoi tänään julkisuuteen, että kolme palosta pelastettua koalaa on nimetty miesten mukaan.

”Pidämme huolta siitä, että muistamme heidät”, sanoo Fitzgerald.

Tarhan omistaja lahjoitti lentohenkilökunnan nimissä 100 000 dollaria Australian kansallisyliopistolle koalatutkimukseen. Tutkimuksessa selvitetään, miten ihmiset voisivat paremmin auttaa ja tukea koalapopulaatiota tulevien pensaspalojen jälkeen.

Fitzgerald itse menetti kotinsa pensaspalossa, mutta jatkoi vahingoittuneiden koaloiden pelastamista paloalueilta yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

”Se oli äärimmäisen tunteisiin vetoavaa työtä. Ei pienintäkään ääntä, ei lintuja, ei mitään, ei edes hyönteisiä”, kertoo eläinten pelastusjärjestössä toimiva Emily Steindl.

Pelastetut koalat asustelevat nyt Fitzgeraldin koalatarhassa.

”Pilottien perheet – vaimot ja lapset – tulivat tänne tapaamaan näitä koalia. He kirjoittavat minulle aika säännöllisesti ja kyselevät uusia tietoja ja valokuvia.”

Fitzgerald ylläpitää Australiassa kolmea eläinten suojelualuetta, joissa huolehditaan koaloiden ohella useista uhanalaisista eläimistä.

Katso uutisvideo:

Lähteet: Nine News, NSW Koala Country, James Fitzgerald/Facebook

2 thoughts on “Kolme pilottia kuoli suojellessaan koalatarhaa – muisto elää pelastettujen eläinten kautta

 • 29.6.2020 at 20:12
  Permalink

  Jep! Kannattaa väistää oravaa jäämästä auton alle ja suistua päin puuta ja neliraaja halvaantua loppuiäkseen.

  Länsimaalainen pehmoilu ja lässy-perseisyys kun samalla tapetaan vanhukset pois ”taakkana” yhteiskunalle kertoo osaltsaan länsimaisen kulttuurin syvästä rappiosta, joka oirehtii vielä sotakuntoisten sotarikollisten rahtaamisena islamilaisista maista uskontoineen mikä merkitsee naisten, vanhusten ja lasten raiskaamista sekä ihmisten massamurhaamista kerta toisensa jälkeen mitä alkukantaisimmilla tavoilla.

  Samaan aikaan maiden hallitukset ja viranomaiset ovat kaikkein eniten huolissaan RASISMISTA ja V5HAPUHEESTA?!?!?!?!!!

  Reply
 • 2.4.2021 at 10:33
  Permalink

  kyllä se vaan niin on että tarkoituksellisesti terve ihminen ei tahallisesti vahingoita mitään luontokappaletta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.