Poliiseja loukkaantui – Poliisi kutsuu Hietaniemen juhannusyön tapahtumia ”nuorten päähänpistoksi”

Poliisiin esitutkinta Hietaniemen rannan juhannusyön tapahtumista on edennyt. Etnisesti värikäs nuorisojoukko kävi Hietaniemessä poliisin kimppuun heittäen mm. kiviä ja ampuen ilotulitteita poliisia kohti. Poliisin mukaan lauantaina suoritettujen kuulustelujen ja tutkinnan valossa teko vaikuttaisi päihtyneiden nuorten päähänpistolta.

Helsingin poliisi korostaa, että tapahtumat eivät vaikuttaisi olleen suunnitelmallisia tai liittyneen ajankohtaiseen Black Lives Matter -teemaan, vaikka silminnäkijähavaintojen mukaan paikan päällä huudettiin Black Lives Matter -henkisiä huutoja.

– ”Valtaosa tapahtumapaikalla olleista nuorista ei osallistunut poliisivastaiseen toimintaan, vaan seurasi tapahtumia sivusta, kuten sosiaalisessa mediassakin liikkuneista tallenteista näkyy”, toteaa päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth.

Poliisi otti tapahtumassa kiinni viisi nuorta miestä. Heistä kolmea epäillään rikoksesta ja kaksi otettiin kiinni niskoittelusta poliisilain perusteella. Rikoksesta epäillyt ovat alaikäisiä ja niskoitelleet täysi-ikäisiä. Kaikki kiinni otetut nuoret kuulusteltiin ja vapautettiin lauantain aikana. Lisäksi poliisi on kuullut muita osallisia.

Tapahtumien aikana loukkaantui räjähteiden johdosta kaksi poliisia, joita ei ole vielä kuultu. Heidän näkyvät vammansa ovat laadultaan lieviä. Räjähteiden aiheuttamat muut mahdolliset vammat selviävät vasta tutkimuksissa.

Yksi lauantaina kuulustelluista on nuori mies, jonka epäillään vahingoittaneen poliiseja ilotulitteiden heittämisellä. Epäilty kertoi ottaneensa raketteja mukaan illan viettoa varten. Hän myönsi kuulusteluissa heittäneensä muutamia raketteja poliiseja kohti, mutta kiistää aiheuttaneensa toiminnallaan vahinkoja. Epäilty kertoi poliisin tiedotteen mukaan katuvansa tekoa kovasti.

– ”Vaikuttaa siltä, että päihteillä on ollut osuutta asiaan ja toisten antamasta huonosta esimerkistä on tullut tunne, että on kiva vastustaa poliisia”, Kanth sanoo.

Tutkinnassa on tällä hetkellä rikosnimikkeet virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, vahingonteko, pahoinpitely ja räjähderikos. Esitutkinta jatkuu osallisten kuulemisella ja vahinkojen selvittämisellä.

Joukkotappelusta alkanut tilanne…

Tilanne alkoi aamuyöllä 20.6. hieman ennen kahta, kun poliisi meni Hietaniemen rannan koripallokentälle keskeyttämään joukkotappelua. Tuolloin osa nuorista alkoi piirittää poliisipartioita, heittää kiviä ja ampua ilotulitusraketteja kohti poliiseja ja poliisiautoja.

Poliisin arvion mukaan Hietaniemen uimarannalla oli useita satoja nuoria, joista osa osallistui aggressiiviseen käyttäytymiseen. Paikalle oli lopulta noin 30 poliisipartiota rauhoittamassa tilannetta. Poliisi joutui käyttämään tilanteessa kaasusumutinta (OC) varoitettuaan joukkoa useita kertoja sen käytöstä.

Lähde: Poliisi

9 thoughts on “Poliiseja loukkaantui – Poliisi kutsuu Hietaniemen juhannusyön tapahtumia ”nuorten päähänpistoksi”

 • 21.6.2020 at 15:27
  Permalink

  Olisikin ollut pienoinen ihme, jos olisi liittynyt Black Lives Matter -teemaan. Suomen musta vähemmistö on asunut Suomessa somaleja lukuun ottamatta alle viisi vuotta ja nuorison ainoa kontakti viranomaiseen on ollut korkeintaan Rian kautta kehitysmaahan virtaava lapsilisä, joten poliisiviha taitaa olla pikemminkin geneettistä.

  Tuo päähänpistotermi taitaa olla suvakkien suuhun panema selitys, jolla tämäkin saadaan taas taputeltua hiljaiseksi ja voidaan palata arkeen odottamaan seuraavaa rotujen välistä tasa-arvoa edistävää tempausta.

  Reply
 • 21.6.2020 at 18:58
  Permalink

  Kyllä se oli tarkoituksella virkavaltaa kohti kohdennetty hyökkäys jossa oli tarkoitus nähdä miten virkavalta käyttäytyy. Nyt kun se on on leimattu päähänpistoksi niin se on sama kuin poliisi olisi Ruotsin mallin mukaan tarjonnut klaanien johtajille pizaa ja diskuteerannut kivapuhetta.

  Nyt kaikki ei-suomalaiset tietävät miten poliisi suhtautuu. Aikaisemmin huutamalla ja sormea heristämällä on saanut tahtonsa läpi. Ja nyt heihin kohdennettu hyökkäys jää tuomiotta joka tarkoittaa että kun syksy saapuu ja pimeä tulee niin silloin alkaa Suomessakin Ruotsin kaltainen meno ja meininki.

  Mitä poliisi kuvittelee saavuttavansa peittemällä ja kaunistelemalla asiaa? Kyseessä on samanlainen asia kuin huumeet. Niiden levitystäkään tai kauppaa ei poliisi pysty edes valvomaan. Ja nyt uutena ilmiönä tulevat nämä terroriteot suomalasia kohtaan. Niillekkään poliisi ei voi enää mitään.

  Jos ette tiedä mitä terrorismi tarkoittaa, katsokaa sen määritelmä. Tämä oli puhdasta terrorismia.

  Reply
 • 21.6.2020 at 20:21
  Permalink

  Miksipä ei ”nuoriso” riehuisi kun kerran itse pääministäritär Sanna Marin ja ”pääpukari-ministeri Maria Ohisalo ole ole hietä siihen yllyttämässä, koska se on ”coolia”!

  Unohtaa ei tietysti sovi itse Li Andessonia, joka tietää ”rauhanomaisista mielenosoituksista” kaiken ihan itse.

  Reply
 • 22.6.2020 at 00:08
  Permalink

  Hyssytellään loppuun asti, ettei vaan rasismi ( realismi) lisäänny.
  Mutta kaatuu poliisin omaan niskaan tuo hyssyttely, kun asiat menee samaan kuin Ruotsissa.

  Reply
 • 22.6.2020 at 05:32
  Permalink

  Poliisit on maahantunkeutujat perseennuolijoita,joku kerta saavat siipeensä niin että muutama kannetaan jalat edellä pois,toivottavasti.

  Reply
 • 22.6.2020 at 08:53
  Permalink

  Yksittäistapaus, poliisi varsin vaitonainen, kuten on käsketty, ei saa totuutta kertoa, jos pidättää täytyy pari nulikkaa, katsokoot poliisit, että ovat kantasuomalaisia, rasismikortti heilahtaa helposti, Ylen suodattamat uutiset oivallinen osoitus matalaotsaisen kesäloma tuuraajan ansiokkaasta ja valheellisesta tekeleestä.

  Reply
 • 22.6.2020 at 10:04
  Permalink

  Mielenkiintoinen päähänpisto sellainen johon varaudutaan ilotulittein…
  Joku skeptisempi voisi ajatella päähänpiston olleen suunniteltu…

  Reply
 • 24.6.2020 at 15:49
  Permalink

  Mitähän mieltä kenttäpoliisin konstaapelit ovat kun poliisi johto on kulttuurimarxilaisittain politisoitunutta? Lausunnollaan komisario kiihottaa radikalisoitunutta mamu-nuorisoa kansan ryhmää kenttäpoliiseja vastaan.
  Miksi kenttäpoliisit eivät pidätä poliisijohtoa maanpetoksesta, virkavelvollisuuden laiminlyönnistä, työturvallisuus rikoksesta jne.? Eikö kenttäpoliiseilla ole oikeudentuntoa?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.