Äiti – Etäiseksi erotettu Osa 3 – Maistraatti, mysteerinen instanssi

Useimmille Suomalaisille maistraatti tarkoittaa sitä, että sen kautta hoidetaan monenlaisia asioita kuten henkikirjoitus, edunvalvonta jne. Harva kuitenkaan käsittääkseni tiedostaa miten kattavassa roolissa maistraatti on lasten asioissa sekä esimerkiksi huoltoriidoissa.

Maistraatti kerää tietoa kansalaisista. Ongelmana vain on se, että harva pääsee tarkistamaan mitä kustakin on kirjoitettu ja kuka tiedot on antanut. Maistraattia käyttää mm lastensuojelu sekä eri viralliset instanssit.

Lasten asiat hoidetaan etelä-Suomen maistraatissa. Minun lapseni tiedot on kuitenkin piilotettu Lapin maistraattiin. Maistraatin henkilökunnan pitäisi oivaltaa, että tämänkaltainen toimintamalli on hyvin kyseenalainen.

Näin ollen lapseni todellisten tietojen on helpompi ollut olla piilossa kun ne samaan aikaan on pimitetty lapseni tiedoista mm lastensuojelussa. Tältä pohjalta on muille viranomaisille ja virkamies tahoille annettu lastani ja minua koskien puutteellista ja räikeästi virheellistä ja suorastaan valheellista informaatiota.

Erikoista on, että harva asianajaja näkyy tiedostavan maistraatin merkityksen ja jotkut eivät välitä siitä. Vaikka tietojen oikeellisuus on pohjana lain vaatimille selvityksille.

Vainoaminen maistraatin kautta ja nk toimesta onnistuu siis oikein hyvin. Eräässä maistraatissa sanottiin tämä minulle viime vuosina suoraan: tietäisitpä vain miten paljon sitä tapahtuu – kun puhe oli eron jälkeisistä vainoista ja nimenomaan viranomaisten kautta tapahtuvana.

LASTENVALVOJALLE…

Olen kuukausien myötä koettanut saada tavata lastani. Pyytänyt tapaamista puolueettomalle ja ammattitaitoiselle taholle ja toiselle paikkakunnalle. Kangasala on lupautunut tapaamisen järjestämiseen mutta Hämeenlinna taas kerran on kieltäytynyt.

Kangasalan lausunnot on myös edelleen kirjaamatta lapseni tietoihin mm 2014. Näin kaappaus väitteet on myös mahdollistettu.Kangasala hoiti asiaamme heti eromme jälkeen mutta Hämeenlinna lopetti asioiden hyvin alkaneen selvittelyn.Hämeenlinna itse vaati asiamme hoitamista eron jälkeen Kangasalle.

Muuton ja pysyvämmän asumisen myötä asiamme siirtyivät kesällä 2014 Hankoon. Ilmoitin itse sosiaalitoimelle Hankoon, Kangasalle ja Hämeenlinnaan pysyvästä muutosta samaan aikaan. Tämäkin tieto on pimitetty lapseni tiedoista. Siis miten asia todellisuudessa eteni.

Lapseni luona Hämeenlinnassa on käynyt viime kuukausien ajan kerran kuukaudessa perheohjaaja. Hän ei kuitenkaan ole kertaakaan tavannut lastani kahdestaan.
Hänen kauttaan sain tiedon, että tapaaminen järjestetään Hämeenlinnan lastenvalvojalla puolen kuun aikaan. Toisen käden tietona siis.

Kokemuksistani johtuen joudun epäilemään tapaamista. Se pitäisi tarkoittaa sovittelua. Näin perheohjaaja minulle kertoi ja myöhemmin sähköposti tiedusteluni myötä myös Hämeenlinnaan muualta tuleva lastenvalvoja asian vahvisti.

Hän ei siis käsittääkseni oli paikallinen. Mutta käsittääkseni hänen esimiehenään toimii lastenvalvojien esimies joka on itse ilmoittanut olevansa asiassamme esteellinen jo 2015. Kuitenkin hän on hoitanut lapseni asioita ja mm estänyt lapseni terveystiedot ym tiedot lopa lapseni koululta.

Ne harvat tapaamiset mitkä on Hämeenlinnasta menneinä vuosina suostuttu järjestämään on joko peruutettu Hämeenlinnan toimesta viime tipassa tai niiden teema on muutettu ja se on ilmoitettu vasta tapaamisella. Sosiaalityöntekijöiden käytös on vihamielistä ja ala-arvoista, eikä kysymyksiini tule vastauksia. Tapaamisten teemat eivät luonnollisestikaan toteudu lain vaatimien toimintamallien mukaisesti.

Isä ei myöskään ole koskaan suostunut sovitteluun. Hänen olosuhdeselvitykseenkään liittyvään alkutapaamiseen  isä ei suostunut tulemaan kummallakaan kerralla kun se isästä on laadittu. Erikoista, koska yleensä yhteistapaamisesta olosuhdeselvityksen alussa ei voi kieltäytyä.

Olen tiedustellut saanko samalla tavata lastani mutta en ole saanut vastausta. Olen siis edelleenkin tavannut lapseni viimeksi 9.11.2018.

Ilmeisesti tarkoituksena on edelleen asiamme pitkittäminen ja sen vaikeuttaminen. Siitä kertoo välikäsien käyttö asiassa. Ne kun jätetään kirjaamatta ja niitä vääristellään.

Lapseni tapaamista ei vallitsevien lakien mukaan kuitenkaan saisi pitkittää enää päivääkään.

Lapseni on ilmoittanut haluavansa tavata minua!!! Myös sosiaalitoimelle sekä perheohjaajalle. Isä ei tätä toivetta edistä millään tavalla.

Sovittelun menestyksestä kertonee sekin, että edelleenkään en saa puhua lapseni kanssa puhelimessa. Viimeksi joitakin viikkoja sitten kun lapsi tapaamis toiveenkin esitti – sain puhua. Tätä ennen isä salli puhelumme viime syksynä.
Kun koitan soittaa isän numeroon niin puhelu siirtyy.
Minne? Sitä en tiedä.

Ostin lapselle 3 v sitten oman puhelimen mutta käsittääkseni ei sitä edelleenkään ole saanut käyttöönsä.Isä kun anasti puhelimen heti kun lapsi avasi lahjapakettinsa.

Rakenteellinen rasismi….

…on toimintamalli josta lapseni ja minä olemme saaneet kärsiä vuosien ajan kattavasti. Se myös kertoo miten korruptoitunut maamme on. Tapauksemme ei ole ainoa.
Käsittääkseni sadat epätoivoiset vanhemmat kertovat samanlaisia tarinoita eduskuntaa myöten.

Silti heille väitetään, että kyse on yksittäis tapauksista eikä muutosta tapahdu.

Jos sote malli etenee siten kuten se nykyisin näyttää vauhdikkaasti etenevän, väitän, että oikeusturvaa ei enää ole.
Sosiaalitoimi Hämeenlinnassa toteuttaa eräänlaista sote-mallin kokeilua ja tapauksemme kertoo siitä, miten järkyttävällä tavalla se ei todellakaan toimi.

Lastenoikeuksista Hämeenlinna julistaa näyttävästi mutta lienevät vain kulissia. Totuus on tarua ihmeellisempi.

Joka ilta mietin ja rukoilen ja toivon, että lapsellani olisi kaikki hyvin. Kaipaan häntä valtavasti.

Teija-äiti

23 thoughts on “Äiti – Etäiseksi erotettu Osa 3 – Maistraatti, mysteerinen instanssi

 • 8.6.2020 at 22:58
  Permalink

  Miksi näitä julkaistaan täällä?

  Kun lapsi täyttää 18-vuotta Hän on täysi-ikäinen ja vapaa tapaamaan kenet hän itse tahtoo

  Aika on paholaismaisen pitkä odottaa, mutta tällä menolla äiti menettää mielenterveytensä täysin taistelussa jota ei voittaa tässä Suomi nimisessä tyranniassa matkalla paskastaniin.

  On joskus viisasta antaa periksi kuin järsiä vuoren syrjää iki-pirullisen isän takia. ”Perisksi antaminen” ei ole tappion tunnustamista, vaan lopullisen tavoitteen siirtämistä tulevaisuuteen, jolloin olosuhteet ovat suotuisammat. Tämä tarkoittaa revanssia eikä häviötä. Taistelun voi hävitä, mutta voittaa sodan. Et ole menettänyt tytärtäsi, mutta hänen isänsä tulee sen sijaan vielä maksamaan siitä hinnan, sillä hän on vienyt lapseltaan rakastavan äidin. Viemällä väkisin, on hän se joka tulee menettämään juuri sen minkä on toiselta riistänyt.

  Aika on puolellsasi. Kun se se sinulla kuluu merkitsee positiivista. Toisella osapuolella merkitsee lähenevän itsekkään kirpoamista sekunti sekunnilta.

  Höllää välillä, yritä edes. Muuten et tule kestämään pitkään, sillä inhimillisyys on rajallinen äidinkin voimin kestää.

  Ja yksi on ylitse muiden tästä maailmasta: Jumala.

  Reply
  • 8.6.2020 at 23:33
   Permalink

   Koskaan köynyt mitenköön mielessä elämäsi aikana kun paskaa on satanut lputtomasti niskaasi eikä mistään ole tullut apua, niin ehkäpä jumala on pelkkää satua.
   Omassa elämässä on ollut sellaista että jos tuo jumala on olemassa niin on kyllä helvetinmoinen sadisti ja psykopaatti.

   Reply
   • 9.6.2020 at 17:47
    Permalink

    Jos jumaltietoisuutta ei ole niin ei ole mitään universaalia etiikkaa/moraaliakaan.
    On vain oman käden moraali ja se riittää, turha kenenkään sitten jeesustella, buddhailla tai konfutsailla.

    Siitä vaan torin laitaan rautapiippua hakemaan ja oikeutta toteuttamaan.
    Ihan oikeasti. Näin se menee.

    Reply
    • 9.6.2020 at 18:01
     Permalink

     Mieti uudestaan ennen kun taas kokeilet selittää, sillä tuo kyllä lenti sfääreihin.
     Tässä maassa on laki jonka mukaan kulkee ateisti kuten myös uskovaiset.
     Laki ei häviä sillä että ei usko johonkin satuun taivaissa.
     Oikestaan tuo on päinvastoin, uskovat on niitä joita laki ei monestikkaan paljoa kiinnosta.

     Reply
     • 9.6.2020 at 18:21
      Permalink

      Hahhah! Rupesit lakeihin vedoten JEESUSTELEMAAN. Olet siis tekopyhä.

      Laki on siis Jumalasi.
      Se laki joka on poliitikon tekemä.
      Mihin kaikkien maiden lait perustuvat. No kulttuurietiikkaan tietenkin eli myös henkisyyteen.
      Henkisyys ei muuten ole synonyymi uskonnolle mutta nämä voivat olla keskinäissuhteessa toisiinsa.

      Tottakai on olemassa mahdollisia seuraamuksia.
      Jos jumaltietoisuutta ei ole, päätökset perustukoot tilannearvioihin ja seuraamusten todennäköisyysarvioihin.

      Jos on nurkkaan ajettu ja epätoivo tarpeeksi suuri niin sitten menee helposti maksimipanokset peliin.
      Eipä tartte seuraamuksista välittää jos seuraamuksia ei ole muita kuin ”olemassaolon häviäminen”.

    • 10.6.2020 at 17:00
     Permalink

     ”Silmien Aukaisija” on kyllä harvinaisen sivistymätön vastenmielinen kommentoija harvinaisen rajoittuneilla ymmärryksen kyvyillä joka kirjoituksillaan lähinnä muuraa umpeen niiden ihmisten silmät ketkä ei sen lävitse näe, mutta se kielenkäyttö ja ajatuksen juoksu on paljastavaa.

     Tässä muuten lainsäätäjiemme lisäkeksintöjä päittemme ja omaisuutemme menoksi
     https://mobile.twitter.com/1984_Nyt/status/1027936854006484992

     Reply
     • 12.6.2020 at 14:06
      Permalink

      ”Sivistymätön” Huppista.
      Pitäisikö alkaa kaltaisiksenne ja alkaa kertoilemaan miten koronakin keksitty, sitä ei ole olemassakaan, tai että maapallo ei ole pyöreä vaan littoinen, taikka että ihminen ei koskaan ole käynyt kuussa.
      Olenko joskus muuten kertonut että en tietäsi mitä poliitikot suunnittelee?
      Turha linkitellä asoita jotka ei ole harhaa.
      Tiiedän aika tarkalleen mitä nykyinen hiivahallitus on tehnyt sekä mitä nuo tuttileidit suunnittelee.

 • 9.6.2020 at 07:41
  Permalink

  Kiitos, Teija, kirjoituksestasi. Suomi on todellakin jaska maa tässä suhteessa, sen olen saanut kokea osittain samoista syistä. Viranomaiset voivat vapaasti kiusata kansalaisia. Lapsen eduista viis veisataan.

  Reply
  • 9.6.2020 at 17:59
   Permalink

   Kyllä, paljon valoa ja voimia Teija!!
   Ja kyllä niitä hyviä hetkiä vielä tulee, hyvin todennäköisesti.
   Oma ex-vaimo taas vainosi niinkuin vain älykäs narsisti osaa, eli erittäin pirullisesti.
   Objektiivisesti olen ollut oikein malli-isä, mutta koska olin ollut lojaali vaimolleni ja häpeissäni salaillut perheemme sairaalloista tilaa hän kykeni valehtelemaan ummet ja lammet, paitsi ettei ollut edes näennäistä näyttöä viranomaisille. Sen sijaan yksinkertaiset elinpiirimme ihmiset uskoivat jotain. Kuvioon kuului tietenkin lapsemme psyykkaaminen.
   Lapset eivät kuitenkaan useimmiten ole tyhmiä ja näkevät vanhempansakin valheita.
   Näin oli meidänkin tapauksessa ja uskon ja toivon että et tule menettämään lastasi kuin väliaikaisesti, fyysisessä mielessä.

   Positiivisuutta, voimia ja muista myös itse toimia reilusti ja rehellisesti (toivottavasti turha lause).

   Reply
   • 10.6.2020 at 22:13
    Permalink

    Rehellisyys ja reiluus on minulle tärkeätä. Samoin avoimuus ja ongelman ratkaisu.
    Totuudenmukaisesti olen asiat kertonut alusta lähtien. Ongelmana on että sitä ei haluta kuulla.
    Minua perheterapeutti kutsui super-äidiksi. Äitiys on parasta mitä tiedän. Niin tein eväät ja ruuat väkivaltaiselle miehellekin joka päivä vaikka mitä oli tehnyt. Opin tunnistamaan niinä vuosina mitä narsismi tarkoittaa. Mies onnistui pitämään meitä erossa ihmisistä. Meillä ei saanut käydä ketään. Hänen perhettäänkään en tavannut kuin muutaman kerran vuosien aikana. Omat tutut ja sukulaiset piti mennä tapaamaan muualla. Sekin oli aina ongelma. Sain tuta kaikenlaista kiusantekoa siitä johtuen. Mies ikäänkuin varmisti selustaansa. Usein kosto (mistä ?) tapahtui lapselle, minulle tai lemmikeilleni. Kissoja hän piti kovilla paikkasilla ulkona siihen asti kun tulin . Kun tuli muuttopäivä, minä todella vilpittömästi toivoin että hän löytäisi sen mitä haluaa ja tulisi onnelliseksi. Lapsi ei suostunut tapaamaan isää väkivaltaisuutensa vuoksi. Siihen hain apua ja siitä tämä kaaos lähti. Eksän sisko lupasi myös tuhota minut kun toin perheen ongelmat esiin. Politiikassa mukana hänkin.
    Voin vakuuttaa sinulle, että tein kaikkeni että tässä tilanteessa ei oltaisi. Tapaukseemme liittyy kuitenkin muutakin. Tuon taustavoimat esiin seuraavissa kirjoituksissa. Toivon todella, siis TODELLA, että yksikään lapsi ei joutuisi käymään täkllaista helvettiä läpi kuin minun lapseni.

    Reply
  • 10.6.2020 at 22:33
   Permalink

   olen pahoillasi puolestasi eve. toivottavasti kaikki on teillä hyvin nyt.

   Reply
 • 9.6.2020 at 20:12
  Permalink

  Tiesin, että pamahtaa kun lätkäisin päälle päätteeksi Jumalan, vaikka en olekkaan mikään kunnon uskovainen mtta olen sen sukupolven ihmisiä ettei tietyltä uskonnollkisuudelta ole voinut välttyä kun on lapsena iltarukous opetettu.

  Mutta nythän on tästäkin krääsästä päästy kun oululainen naispappi kuuluu äärivasemmistolaiseen väkivalyajärjestöön ja poseeraa taistelupuku (antifa) yllään sarjatuliaseen kanssa. Hän ei näe mitään ristiriitaa ”harrastuksensa” ja nyky kirkon välillä.

  Reply
  • 9.6.2020 at 20:56
   Permalink

   Uskosi on hyvä asia Juha II kuten siitä puhuminenkin.
   Usko luo toivoa. Usko antaa syyn kun syy on verhottu näkymättömiin.
   Jokaisen uskolla on toki rajoitteensa ja toisilla enemmänkin, toisilla rajat häviävät siinä missä logiikkakin.
   Jokainen uskoo johonkin. Se on vakaumus oman todellisuuden tulkinnan oikeellisuudesta.
   Toiset antavat muille vallan sanaistaa ja määritellä tämän todellisuuden tulkinnan rakenteet, toiset uskovat ajattelevansa vapaina mutta ovat silti toisten ajatusrakennelmia omaksuvia.
   Olisinko minä sellaisesta vapaa? Tilastollisesti hyvin epätodennäköistä. Ja mikä helkkarin saarnamiäs mä oon? En ole mitään. Hyttysen pieru jonka hassuudelle saan nauraa.
   Elämä on.
   Prosessi.
   Jokainen joka jaksaa maaliviivalle asti on voittaja.

   ”Mutta nythän on tästäkin krääsästä päästy kun oululainen naispappi kuuluu äärivasemmistolaiseen väkivalyajärjestöön ja poseeraa taistelupuku (antifa) yllään sarjatuliaseen kanssa. Hän ei näe mitään ristiriitaa harrastuksensa” ja nyky kirkon välillä.”
   Kirkkoherra Satu Saarinen siis ei suostu tuomitsemaan pastori Kovacsin toimintaa ja kytköksiä.
   Partisaani: ”Oulun poliisilaitos on päättänyt ottaa kulttuurimarxistipappi Árpád Kovácsin perustaman Oulun anarkistiliiton (OAL) tarkempaan seurantaan, uutisoi Yleisradio. Tapahtumaketju käynnistyi, kun Partisaani julkaisi paljastusartikkelin papin järjestämästä anarkistien aseleiristä.

   Erityistä huomiota sai leirillä otettu valokuva, jossa anarkisti poseeraa naamioituneena kameralle puoliautomaattinen kivääri kädessään. Tyyli on tuttu terroristijärjestöjen propagandasta. OAL tukeekin aseellista kurdiliikettä, jonka tärkeimpiin edustajiin kuuluva PKK-puolue on EU:n terroristilistalla.”

   Se nyt vain on tosiasia että [ÄO tutkimukset] Suomenkin kansa…
   Ei ole niin suurta eroa mistä kuppikunnasta puhutaan. Aina sinne mahtuu sortin sakkia, mutta välillä ja nykyäänkin he ottavat vallan. Se on se ilmiö nimeltä Group Think.
   Demokratia on meritokratian vihollinen joten sopii kysyä kuinka paljon se edistää kansan hyvää ja kuinka paljon se rajoittaa ja estää kansan hyvää.

   Tämä lasten huostaanottoteollisuus ja virkamiehistön parantumaton mädännäisyys on sisäänrakennettu ominaisuus josta ei pääse eroon tällä järjestelmällä.

   Reply
 • 9.6.2020 at 20:38
  Permalink

  ”Sökrätes”

  Sieltähän paljastuikin lopulta pesunkestävä anarkistiterroristi.
  ”juha II”
  Minä käytän uskovaisten termejä ainostaan kiroillessani.

  Reply
  • 9.6.2020 at 20:59
   Permalink

   Et siis ymmärtänyt mitään.
   Siksi ad hominem.

   Esitin kyllä pointit hyvin selkeästi joten turha enää lisätä. Kirjasto on keksitty.

   Reply
   • 9.6.2020 at 23:33
    Permalink

    Juu, ei kiinnosta kirjoituksessasi muuta kun se, että selväksi kävi että et lakeja kunnioita.
    Se on anarkiaa.
    Ei kiinnosta muutenkaan uskovaisten jutut, ne kun ei kartalla ole.
    Vai että oikein tuo voimaa uskoa johonkin satuun.
    Saanaaja oikein.
    jos elämässä tapahtuu erittäin raakoja asioita, niin helvetti, sinun jiisuksesi olisi pahin mahdollinen sadisti, psykopaatti ja sosiopaatti, tekemättä mitään auttaakseen, joten älä ala minulle satujiisuksista kirjoittelemaan.
    Ukokoon kuka mihin haluaa, mutta älköön sitä suoltako toisten kuultavaksi tai nähtäväksi.

    Reply
 • 10.6.2020 at 10:04
  Permalink

  Tätä tarinaa lukiessa tulee väkisinkin mieleen, että millainen ihminen on tämä äiti? Niin uskomatonta ja käsittämätöntä jos äidissä ei ole vikaa, sillä ei meillä sentään mitään kommunistisen aikakauden vainoja viranomaispuolelta harrasteta jossa joku on kaikkien viranomaisten pompoteltavissa mennen tullen vailla oikeusturvaa, pahoittelen, mutta en usko näin villiin tarinaan.

  Hieman uskottavuutta tähän tarinan kyliäiseksi, nauhoita muutama viranomaiskeskustelusi ja julkaise ne, johan alkaisi se sivuun jätetty totuuskin tulla lukijoiden tietoon. Kuinka helppo on kertoa omalta kannalta asioita kun viime kädessä voi aina vedota viranomaisten salassapitovelvollisuuteen asiassa kuin asiassa, ei tarvitsekaan julkaista mitään faktaa vaan jatkaa kertomusta omalta kannalta suotuisassa mielessä.

  Joka tapauksessa, jaksamista osapuolille ja toivottavasti löydätte ratkaisun joka on paras kaikkien kannalta, eikävähiten sen lapsen.

  Reply
  • 10.6.2020 at 21:04
   Permalink

   Sinulla ei varmaan ole kokemusta nihilisti-sadisti -sossuista.

   Reply
   • 20.6.2020 at 23:37
    Permalink

    miksiköhän niitä ei saa kuriin….

    Reply
  • 10.6.2020 at 22:27
   Permalink

   ymmärrän hyvin. ne ihmsiet jotka eivät tiedä näistä tarinoista mitään – eivät usko. et sinä ainoa ole. jokaiseen asiaan kertomassani löytyy todiste ja ne todisteet on nähty toimituksessa. nauhoitteita on kasapäin. valitettavasti jokainen sana on totta.

   Reply
   • 10.6.2020 at 22:30
    Permalink

    nyt tilanne on se, että 2 lastenvalvojaa ja perheohjaaja ovat esittäneet tapaamisen hml ssä. kukaan ei pysty kuitenkaan tarkentamaan koskeeko tapaaminen sovittelua vaiko ei. ehdotin turvapostia mutta jostain syystä sitä ei käytetä. isä ei kuitenkaan kuulemma ole sopinut sovittelusta mitään. taas tyypillistä sekameteli soppaa eli psykologista taktikointia ja ajan pelaamista.

    Reply
    • 10.6.2020 at 23:05
     Permalink

     lisäksi kanteluiden päätöksiä tippuu nyt harva se päivä. kiire on turvata selusta.
     oikeusministeriö lienee se pahin taho hämeenlinnan sosiaalitoimen rinnalla. vaikka sielläkin todisteet on nähtävillä. meidän taustalla on yksi iso herra. eläkkeellä jo ja jota en ole koskaan tavannut. toisen käden tietoihin perustaen sekä peläten oman osuutensa paljastuvan aiemmassa prosessissa. hän se vasta kehtaakin. kuinka moni onkaan kärsinyt ja kärsii yhä hänen kiristyksistään ja kiusanteoistaan. hän vaati minulle häviötä oikeudessa. todistaja on asiassa mutta jostain syystä häntä ei saada todistajan suojelu ohjelmaan. miksi ? yleisesti ottaen sellaisen asian päättää ihan joku muu kuin tietyn kaupungin poliisilaitos.

     Reply
     • 11.6.2020 at 17:09
      Permalink

      hassua että poliisi ja oikeusministeri ovat eri mieltä siitä, onko poliisi lain valvoja. hämeenlinnan poliisissa esimiehenä ja nimenomaan lasten asioissa toimiva naispoliisi on sitä mieltä, että poliisi ei valvo lain noudattamista. tämä pari vuotta sitten. häkkänen taas radiossa julisti toisiin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.