Kiina edellä EU:n kehitystä – Kansallislaulun pilkkaamisesta laitonta

Euroopan unioni on hiljattain pyrkinyt kitkemään pois kansallisia tunnuksia esimerkiksi parlamentistaan, jossa kansallisvaltioiden liput ovat nykyisin kiellettyjä. Sen lisäksi esimerkiksi Saksa on julistanut lain, jonka perusteella unionin lipun polttamisesta voi saada jopa kolme vuotta vankeutta. Kiina on kuitenkin kiilaamassa ilmaisunvapauden rajoittamisessa unionin edelle ja työstää parhaillaan lakia joka kieltää kansallislaulun pilkkaamisen.

Hongkong on autonominen alue ja samalla Kiinan talouden kruununjalokivi. Ilmeisen näennäisestä itsemääräämisoikeudestaan huolimatta Kiina määrää pelisäännöt. Tämä siitäkin huolimatta, että Hongkong asettaa omat lakinsa.

Kiinan ilmoitus uudesta laista sai Hongkongissa aikaan mielenosoituksia, joita paikallinen virkavalta on väkivalloin hajottanut. Kyseessä ei ole lähimainkaan ensimmäinen kerta, kun hongkongilaiset osoittavat mieltään. Muun muassa viime vuonna Hongkongin erityishallintoalueella nähtiin mittavia mielenosoituksia demokratian puolesta.

Lähde: AFP

3 thoughts on “Kiina edellä EU:n kehitystä – Kansallislaulun pilkkaamisesta laitonta

 • 27.5.2020 at 12:24
  Permalink

  Vähän aikaa sitten näin videoklipin, jossa suurrikollinen nimeltä Angela Merkel tempaa Saksan lipun jonkun edustajan kädestä ja nakkaa sen roskapönttöön. Vallan keskittäjät ovat kliinisesti katsoen mielipuolia ja vain vaivoin ja kovien opetusten kautta osa kansalaisista tämän alkaa oivaltaa. Mutta passiivisten ja välinpitämättömien määrä on aina liian suuri. 10% heränneitä ei riitä, vaan tarvitaan ainakin 20% väestöstä ennenkuin hirmuvaltiaiden valtaa voidaan pyrkiä rajoittamaan.

  Reply
 • 27.5.2020 at 13:11
  Permalink

  heh. totalitarismi hiipii pienin baby-askelin.. sammakot kiehautetaan elävältä eikä ääliöt tajua loikata pois

  Reply
 • 27.5.2020 at 19:22
  Permalink

  Kyllä Merkeliä ja Macronia nyt harmittaa ja ”spaissareilla” ovat pikkuhousut märkinä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.