Päätoimittajan palsta: ”Lopullinen taistelu” on edessä – Muutokset pakottavat vastakkainasetteluun

Maailma muuttuu… Maailma muuttuu… Se on aina muuttunut, mutta tällä hetkellä muutosta kiihdyttäviä tekijöitä on niin monta, että muutoksen vauhti saattaa olla kovempi kuin kenties koskaan aiemmin. Globaalin ja paikallisen talouden pitkään jatkunut epävarmuus, koronavirus ja sen tuomat ilmiöt, kärjistynyt maailmanpoliittinen tilanne… Me olemme jälleen kerran pieni hippu meressä, mutta meidänkin olemassaolomme ainakin todennäköisesti jatkuu muutosten ylikin. Miten? Se saattaa olla omissakin käsissämme…

”Muutos on aina hyvä asia”-kuuluu hieman anarkistisiakin piirteitä sisältävä sanonta, mutta muutosta, sen syitä ja seurauksia on myöskin ymmärrettävä. Muutos ei ole itseisarvo eikä muutos poikkeuksetta ole hyvä asia, mutta vaikka esimerkiksi ingressissä mainitsemani muutamat asiat saattavat jotakuta pelottaa, ne tuovat mukanaan myöskin hyviä asioita.

Talouden epävarmuus on akuutisti, juuri nyt toki ikävä asia. Epävarmuus työpaikoista ja asuntolanojen koroista sekä raharikkaiden ahneuden alati räikeämpi näkyvyys kansalle luovat ahdistusta ja jopa konkreettista kärsimystä mutta jospa horisontissa siintävä pitkä ja raskas lama pakottaisikin johtajamme viimein keskittymään olennaiseen, meihin kansalaisiin? Suomeen ja suomalaisiin…

Jos ja kun nykyinen fiatrahajärjestelmä joskus tulee tiensä päähän ja rahaa ei enää taiota keskuspankin holviin tyhjästä, saattaa rahan arvo nousta niin korkeaksi, että sen käyttämistä todella mietitään aina valtioneuvoston norsunluutornista keskiluokkaan saakka.

Jos ja kun Euroopan unioni joskus kaatuu ja meillä on sekä oma valuutta että täysi itsemääräämisoikeus, saattaa vallan merkitys ja arvo nousta niin korkeaksi, että sitä saavat vain ne, joilla on kykyä sitä tavoittaa, käsitellä ja käyttää viisaasti.

Jos ja kun ajat jossain välissä kurjistuvat, demokratia toiminee paremmin kuin aiemmin koska kansalaisten on pakko keskittyä valtansa käyttämiseen ja valita johtajikseen ne, jotka toteuttavat noita arvailemiani jossiteluiden seurauksia. Kuten aiemmassa kolumnissani sanoin, on tärkeää tunnistaa huijarit mutta yhtälailla tärkeää on löytää jotakin parempaa huijareiden tilalle. Muutenhan menemme ojasta allikkoon.

Kun asiat menevät huonosti, on tietyillä ihmisillä taipumus kieltää todellisuus. Kun kaikki on romahtamaisillaan, alkaa epätoivo. Epätoivoinen ihminen tekee epätoivoisia tekoja ja tämä alkaa mm. valehtelemaan, jopa enemmän kuin ”vain” todellisuuden kieltäessään. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun ihmisen aiemmin järkähtämättömän oloiset ideologiset paradigmat alkavat irrota liitoksistaan.

Nykyään kun talous ja yhteiskunta on rakennettu lähes tyystin liberalismin varaan ja jos/kun talous ja yhteiskunta vielä kokevat romahdukseksi tulkittavia muutoksia, tuon liberalismin airuet muuttuvat epätoivoisiksi. Vielä epätoivoisemmiksi kuin mitä he jo ovat. Toisten liberaalien vaatiessa liberaalia taloutta ja toisten vaatiessa liberaalia yhteiskuntaa hyvinvointivaltioineen, monikulttuurisuushaaveineen ynnä muineen, syntyy skismaa. Kuten nimittäin olemme saaneet huomata ja kuten tulemme tulevaisuudessa yhä selkeämmin huomaamaan, nämä kaksi eivät mahdollista toisiaan.

Nämä kaksi löytävät kuitenkin yhä, skismankin aikana, keskinäisen torailunsa heikentämänäkin yhteisen vihollisen, nationalismin.  Nationalismi on ja tulee olemaan valo siinä pimeydessä, jonka liberalismin romahduksen aiheuttama tomupilvi aiheuttaa. Nationalismissa on toivoa ja mitäpä liberaalit enemmän vihaisivat kuin kaikkea sitä hyvää, mitä he eivät voi tarjota?

”Lopullinen taistelu” on dramaattinen ilmaus, mutta sellaiseksi voidaan tulevia vuosia kutsua. Jos liberalismi, globalismi ja monikulttuurisuus voittavat, nationalismi häviää, se on juurikin niin yksinkertaista. Miksi luulette, että nationalismi on valtamediassa niin demonisoitu ja jokainen, joka omaa edes nationalistisia piirteitä leimataan suoraan saatanasta seuraavaksi? Miksi luulette, että hallitukselta riittää rahaa kaikille muille paitsi suomalaisille? Miksi luulette, että mediat alituiseen toitottavat sekä Euroopan unionin, että johtajiemme erinomaisuutta? Miksi ”me” olemme heidän todellisuudessaan pahoja ja he hyviä?

Siksi, koska he pelkäävät. He näkevät mahdollisuuden siihen, että vaivalla rakennettu valhe romahtaa. He tekevät julmetulla vimmalla sitä kaikkea, mitä heidän ideologiansa käskee tekemään koska voi olla, ettei sitä kohta enää olekaan mahdollista tehdä. Tähän asti he ovat kieltäneet todellisuuden ja seuraavaksi on epätoivon vuoro.

Taistelu on jo alkanut – Vastakkainasettelun aika on nyt.

Petri Perta

Nykysuomi-nettilehden päätoimittaja

10 thoughts on “Päätoimittajan palsta: ”Lopullinen taistelu” on edessä – Muutokset pakottavat vastakkainasetteluun

 • 22.5.2020 at 12:12
  Permalink

  Kun liberaalien valheet on vallalla tulee totuuden kertomisesta vallankumouksellinen teko. Siksi realisteja oikeita isänmaan ystäviä demonisoidaan.

  Reply
 • 22.5.2020 at 12:53
  Permalink

  Ikävä kyllä EU ja euro pidetään elossa niin pitkään että koko eurooppa saadaan orjuutettua uuden mantereen pankkiireille ja niiden lakeijoille. Ja Suomessakin kansa hurraa että on ihanaa olla EU:n jäsen.

  Tämä kävi minulle konkreettisesti selväksi kun tiedustelin kyselyllä sitä pitäisikö EU:sta eroa vai pysyä siinä. Ja jos erotaan/pysytään niin mitä hyötyjä siitä on.

  Ertyisesti eläkeläiset olivat poikkeuksetta EU:ssa pysymisen kannalla. He ilmoittivat että vapaa matkustelu ja yhtenäinen valuutta helpottavat heidän arkeaan. Vaikka heidän matkansa osin kohdituivat Ruotsiin, Norjaan ja Iso-Britaniaan. Heillä ei myöskään ollut ksitystä siitä minne menevät tullin maksetut verot, tai mitkä Suomessa toimivat yhtiöt eivät maksa veroja Suomeen. Suuria olivat yllätykset omankin kulutksen osalta. Ja kieltäytyivät uskomasta että Itsenäinen Suomi omalla markallaan olisi nykyäänkin hyvinvointivaltio. Osa ymmärtää tilanteen mutta tietää että kuolee ennenkuin on selvittelyiden aika.

  Sen sijaan, kärkkäimmin EU:hun suhtautuivat nuoret joilla oli elämä edessä. He ymmärsivät että on tehty yhden sukupolven ajan vääriä päätöksiä joihin he joutuvat maksumiehiksi. He joutuvat maksamaan suurten ikäluokkien aiheuttaman eläkepommin sekä turvapaikka-lottoajien ylöspidon. Sekä luonnollisesti, valtion virkamieskoneiston kulut.

  Tässä välissä on suuri joukko kansaa jota ei kiinnosta kuin oma napa. Se miten hyvin menee nyt ja että heidän nykyistä mielenrauhaansa ei häiritä. Heidän mottooaan voidaankin kuvata sanonnalla:”Jos ei äänestä neljää suurinta puoluetta niin ääni menee hukkaan”. Eli, he alitajuntaisesti mieltävät että kursjuus tulee heidänkin kohdalleen mutta pitävä nykyisyydesstä kiinni ja haavelevat kuolevansa ennenkuin kurjat ajat koittavat.

  Ehkä kaikkein suurin asia on valuutta. Jonkun pitäisi kertoa miten eurosta liikutaan markkaan. Miten euro vaihdetaan markkaan ja millä suhteella. Jos se vaihdetaan 1:6:een kuten se vaihdettiin euroon, niin kaikilla on taskut täynnä markkoja joiden ostovoima on mitä on ja ostovoima kiihdyttää inflaatiota. Jos se vaihdetaan 1:1:een niin suurin osa kansasta ei siihen suostu, koska ”hävisi markasta euroon” siirryttäessä ”niin paljon”. Ja jos se vaihdetaan suhteessa 1:2:een niin se kiihdyttää inflaatiota nykyisestä 7%:sta.

  Tämä rahanvaihto on se perimmäinen kysymys millä pitää aloittaa EU:Sta irtaantuminen. Voisimme vaihtaa sen 1:10-suhteella jolloin olisimme Ruotsin kruunun kanssa samalla linjalla, eikä Norjankaan kruunu olisi kaukana. Silloin hintojen vertailu olisi helpompaa ja pohjoismaiden ulosvieti hinnoittelu lähempänä toisiaan. Myös suomalaiset ymrätäisivät paremmin miten kääntää markat euroiksi.

  Sen jälkeen kun asiasta tehdään muutama esimerkki, ja kansa ne ymärtää, sen jälkeen voidaan keskustella lisää itsenäisestä Suomesta ja EU erosta.

  Reply
 • 22.5.2020 at 16:20
  Permalink

  Se on todistettavasti ja ontologisesti niin että jos ei omista ”yhteiskunnan verta”, valuuttaa, vaihdantavälinettä, vaan ollaan ulkopuolisen rahastavan tahon ”sydän-veri -koneessa” kiinni, ei ole todellakaan puhettakaan että oltaisiin riippumattomia, tai että voitaisiin suvereenisti päättää oikeastaan yhtään mistään johon tuo ulkopuolinen taho ei suostu.

  Tällä hetkellä korkovelkaherra toimii Euroopan kansojen suhteen YK:n, WHO:n, EU:n ja NATO:n kautta, esittäen hyväntoivojaa samalla kun heille siirtyy yhä enemmän meidän reaalivarallisuutta ja päätäntävaltaa. Kuten oli päätetty jo EU:n ja Euron suunnitteluvaiheessa.

  Reply
 • 22.5.2020 at 18:38
  Permalink

  Yhteisvaluutta yhteinen hautamme.

  Reply
 • 22.5.2020 at 19:38
  Permalink

  Islam on itämainen kommunismi. Me vihaamme uskontoja, mutta islam on meidän veljesaate. Siksi maahantuomme sitä ja valehtelemme kansalle että ne sopeutuu vaikka me käytämme islam-kommunismia välivaiheena Stalin-kommunismin toteuttamiseen.

  -Sanna Marin – Suomen pääministeri

  Reply
 • 24.5.2020 at 15:09
  Permalink

  EU:n huonoudesta ei ainakaan uutisia paljoa näy. Nytkin kun tämän koronapandemian aikana EU on ollut melko pitkään maailman johtava tautipesä, missään ei ole näkynyt tätä uutisissa. On toki kerrottu Euroopasta, mainitsematta EU:ta, ja sitten on ollut runsaasti uutisia USA:sta, kuinka huonosti siellä menee. Kuten on pandemian torjunnassa mennytkin Trumpilla vähän vituralleen koko homma. Mutta EU-alueen suurempi epäonnistuminen samassa asiassa ei sitten olekaan ollut mikään uutinen.

  Reply
  • 25.5.2020 at 11:02
   Permalink

   USA:n kärvistelyä koronan torjunnan kanssa on ollut mielenkiintoista ja karmivaa seurata. Jako konservatiivisen oikeiston (lähinnä republikaanit) ja arvoliberaalin vasemmiston (demokraatit) välillä on entisestään jyrkentynyt ja taudilla on tehty surutta politiikkaa. Samalla velkakuplaa on puhkaistu suuryrityksiä ja rikkaita suosivalla tavalla. Kansaa pidetään poissa töistä ja tunnelmat ovat paikoin katastrofaaliset, kun koittaa jo kolmas kuukausi ilman tuloja mistään paitsi hallituksen myöntämät pikkuiset avustustrahat. Kovista rajoituksista huolimatta taudin torjuntakaan ei ole mennyt erityisen hyvin ja siitäpä demokraatit saavat aihetta moittia Trumpia, joka puolestaan yrittää epätoivoisesti saada taloutta taas liikkeelle fakki-asiantuntijoiden varoituksista huolimatta. Kansa on erittäin jakaantunut rajoitusten suhteen — osa haluaa yksilönvapautta ja osa sosialismia ja maa on sisällissodan partaalla. Lääke- ja teknologiafirmat juonittelevat taustalla ja pyrkivät saamaan koko kansan rokotetuksi ja erilaisten seurantajärjestelmien alle ja väitetään, että maasta pyritään tekemään Kiinan tapainen fasistinen suunnitelmatalouden maa.

   Reply
 • 24.5.2020 at 17:01
  Permalink

  Eu:n vastustajia löytyy yli puoluerajojen.
  Miten heidät saisi puhaltamaan yhteen hiileen?

  Reply
 • 26.5.2020 at 10:25
  Permalink

  EU on demokratian IRVIKUVA!
  Globaalisti Lipponen hehkutti kuinka pääsemme ytimiin päättämään asioista.
  Paskanmarjat me mitään päästy päättämään. Muutama meppi on yhtä tyhjän kanssa, sitäpaitsi komissio, tuo Bilderbergin eliitin kumileimasin tekee lakiehdotukset ja ne äänestytetään läpi vaikka väkisin.
  Suomen tulevaisuus ei kiinnosta komissiota. Maastamme tulee miljoonien matuben ja ydinjätteiden loppusijoituspaikka, kansa saa kuolla sukupuuttoon.
  Kunhan omaisuudet on ensin kupattu eliitin haltuun, niin valtion kuin yksityisten kansalaistenkin.
  Herääkö tämä kansa koskaan puolustamaan oikeuksiaan?

  Reply
 • 26.5.2020 at 16:02
  Permalink

  Korona on jo pakottanut kansat nationalismiin ja globalismi on siirtynyt taka-alalle. Siitä huolimatta globalismin airut valtamedia kerää lukijoita ja katsojia. Kun ilta pimenee pitäisi sytyttää valot eikä työntää päätään liberalismisäkkiin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.